Hacker grubu Anonymous’tan Akbank açıklaması

Akbank’ta hizmet kesintileri 2. günde de devam ediyor. Bankadan yapılan açıklamada, “Müşterilerimizin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik problemi bulunmamaktadır” denildi. Öte yandan Hacker grubu Anonymous, Twitter’dan hackleme iddialarına ilişkin bir açıklama paylaştı. Grubun açıklaması siber saldırı iddialarını güçlendirir nitelikteydi.

akbank anonymous

Akbank hizmet kesintilerine ilişkin yeni açıklama yaptı. Açıklamada, “Müşterilerimize hizmet verdiğimiz tüm kanallarımız bu sorundan etkilenmektedir. İlgili birimlerimiz ve teknoloji iş ortaklarımız çözüm için çalışmalarına devam etmektedir” denildi.

Akbank, dün başlayan ve bankanın ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintilerin sürdüğünü duyurdu.


Bankadan yapılan açıklamada, “6 Temmuz’da başlayan ve bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler sürmektedir. Müşterilerimize hizmet verdiğimiz tüm kanallarımız bu sorundan etkilenmektedir. İlgili birimlerimiz ve teknoloji iş ortaklarımız çözüm için çalışmalarına devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Durumun siber saldırıdan kaynaklandığına dair internet ve sosyal medyada yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bankamız ve müşterilerimizin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik problemi bulunmamaktadır, sorunun giderilmesini takiben işlemlerimiz devam edecektir. Müşterilerimiz, bu süreçte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için aldığımız önlemlere Akbank.com’dan ulaşılabilirler. Bu süre zarfında hizmetlerimizde yaşanan aksaklıklar için özür diliyoruz.”

Hacker grubu Anonymous’tan Akbank açıklaması

Ünlü hacker grubu Anonymous, Twitter’dan bugünkü Akbank sorununa ve iddialarına yönelik bir açıklama paylaştı. Grubun açıklaması siber saldırı iddialarını güçlendirir nitelikteydi.


Türkiye’nin en büyük bankalarından birisi olan Akbank, bu sabah saatlerinden beri mobil ve internet bankacılığı dahil neredeyse tüm hizmetlerinde erişim sıkıntısı yaşıyor. 08:00’dan bu yana devam eden kesintiler hakkındaysa siber saldırı iddiaları ortaya atılmıştı. Akbank, ilk paylaştığı açıklamada bu iddialara yanıt vermemiş, daha sonraki açıklamasındaysa yalanlamıştı.

Akbank’ın konuya dair son açıklaması “Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadelerine yer vermişti. Geçtiğimiz dakikalardaysa konuyla ilgili hiç beklenmeyen bir yerden açıklama paylaşıldı.

Anonymous’tan Akbank açıklaması:

Twitter’da Anonymous’a (Türkçe: Anonim) “Doğruyu söyleyin sizin işiniz mi bu?” sorusu yöneltildi ve Anonymous, bu soruya cevap verdi. Anonymous, Twitter’dan verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

“Akbank’a biz saldırmadık. Fakat birçok defa hacklendiklerini biliyoruz. Bu sefer gizlemeyeceklerini düşünüyoruz.”

akbank anonymous

Anonymous’un özellikle son cümlesi, Akbank’a yönelik ortaya atılan siber saldırı iddialarını güçlendirir nitelikteydi. Akbank’tan konuyla ilgili henüz yeni bir açıklama gelmemişken bankanın kullanıcıları, halen aynı sorunu yaşamaya devam ediyorlar.


Akbank’tan son yapılan açıklamalar:

Akbank’ın tüm sistemleri çöktü, müşteriler isyan etti!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.