iPhone kullanıcılarına gönderilen Acil Durum Uyarısı ortalığı karıştırdı

Bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına bu sabah acil durum uyarıları kapsamında “Evde Kal Türkiye” uyarısı iletildi. Sosyal medyada ekran görüntülerini paylaşan kullanıcılar mesaja tepki gösterdi.

iPhone acil durum

Sosyal medyada bazı iPhone kullanıcıları telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında “Evde kal Turkiye” ifadeleriyle gelen bildirimin ekran görüntüsünü paylaştı.

Twitter’da telefonlarına gelen alarmın ekran görüntüsünü paylaşan kullanıcılar, alarmın tekrarladığını da ifade etti.


Vodafone’dan açıklama

Kullanıcıların telefonuna giden acil durum uyarısıyla ilgili Twitter’dan açıklama yayımlayan Vodafone Türkiye, durumun araştırıldığını belirtti ve şunları yazdı:

vodafone

“24 Temmuz 2021 Cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında “Evde Kal Türkiye” bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir.

Konun teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır.  Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.”

acil durum uyarıları

“Test dahi olsa ancak bu kadar saçma sapan kullanılabilirdi”

Twitter’da saat 09.45’ten itibaren telefonlarına gelen bildirimin ekran görüntüsünü paylaşan vatandaşlar, alarmın tekrarladığını da vurguladı.

“Evde Kal Türkiye” acil durumu bildirimi alan kullanıcıların tepkileri şöyle:

– Nükleer saldırı falan oldu sandık…. O nasıl bir sesti öyle ya…

– Acil durum uyarı sistemi “test dahi olsa” ancak bu kadar saçma sapan kullanılabilirdi.

– Telefondan böyle bir sesin çıkabileceğini bilmiyordum. Nasıl bir frekans seçmişlerse kulaklarım hâlâ çınlıyor.

– Dünyanın en korkunç sesini bulabilmiş miyiz diye test ediyorsanız bulmuşsunuz evet. Neydi peki bu şimdi?

Acil durum uyarıları nedir?

iPhone ve Apple Watch’larda acil durum, hükûmet ve kamu güvenliği uyarıları gönderilebiliyor. Apple, acil durum uyarılarının nasıl aktif hâle getirilebileceğini şöyle açıklıyor:


“Bir hükümet uyarısı aldığınızda alarma benzer özel bir ses duyarsınız. Bu uyarıları açmak veya kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Ayarlar > Bildirimler’e gidin.
  2. Ekranın en alt kısmına kaydırın.
  3. Hükümet Uyarıları’nın altında, ilgili uyarı türünü açın veya kapatın.*”

Astroloji: 24 Temmuz Dolunay burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.