Denizin üzerinden motosikletiyle geçti: Avrupa’dan Asya’ya 1.5 dakikada ulaştı

Kendi tasarladığı özel motosikletiyle su üzerinde gidebilen tek isim dünyaca ünlü motokros efsanesi Robbie Maddison, İstanbul Boğazı’nı su üstünde motosikletiyle geçti. Red Bull sporcusu Maddison, Ortaköy’den Beylerbeyi’ne 1.5 dakikada ulaştı.

maddison istanbul

Video aşağıda – Serbest stil motokros sürücüsü Robbie Maddison, reklam çekimleri için İstanbul’a gelen Red Bull sporcusu Maddison, yine İstanbul Boğazı’nı su üzerinde motosikletiyle geçerek Boğaz’ın mavi sularında görsel şölen oluşturdu.

Akıntıya meydan okuyarak Avrupa’dan Asya’ya 1.5 dakika gibi kısa sürede geçen efsanevi isim, izleyenleri kendisine hayran bıraktı. İstanbul Boğaz’ı, Maddison’ın performansı için deniz trafiğine kapatıldı.


Efsanevi ismin özel motosikleti için tamamen geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak tasarlanan özel iki rampa, Ortaköy Meydanı ve Beylerbeyi Parkı‘nda kuruldu. Maddison, Algida Big Bold dondurmasını erimeden karşı kıtaya ulaştırdı. Performans, gidiş dönüş toplam 3 dakika sürdü.

‘Çılgın bir deneyim oldu’

Sergilediği performanstan son derece mutlu olduğunu ve hayalini gerçekleştirdiğini dile getiren Maddison, “Son derece mutluyum. Bu benim bir hayalimdi. Buradaki su derin ve tehlikeli bir su olduğu için çılgın bir deneyim oldu” dedi.

maddison motosiklet

‘Nazar boncuğunun etkisine inanıyorum’

Üzerinde nazar boncuğu ile konuşan Maddison, “Nazar boncuğunun etkisine kesinlikle inanıyorum. Burada bir James Bond filminde dublorlük yaptım. Nazar boncuğunu o zaman da kullanıyordum. Evimde de nazar boncuklarım var. İstanbul’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Başardığım en zorlu görev’

Maddison, “Bu benim şimdiye kadar başardığım en zorlu görev diyebilirim. Bu performans şu anda zorluklarla uğraşan herkese ilham olsun. Ya büyük düşünün ya hiç düşünmeyin. Birbirinizi sevin ve büyük düşünün demek istiyorum” diye konuştu.

‘Hızımdan emin değilim’

Yaptığı hızdan o an emin olamadığını belirten Maddison, “Hızımdan emin değilim ama sanırım ulaşmam 1.5 dakikayı aldı. Geriye gelmem de 1.5 dakika aldı. Toplam performansım 3 dakika sürdü ancak 1 sene bunun için çalıştığımız için ben 1 sene 3 dakikadır da diyebilirim” dedi.

Robbie Maddison kimdir?

Kariyerini dünya rekorları üzerine inşa etmiş, zorluklara ve akıllara durgunluk veren cesur atlayışlara karşı kazandığı zaferlerle bugüne kadar gelmiş bir serbest stil motokros sürücüsü.


Robbie ‘Maddo’ Maddison, ESPN’de canlı yayında motosikletiyle bir futbol sahasını uçarak aştı ve Dünya Rekoru kırdı. Kar motosikleti yarışçısı Levi LaValle ile birlikte San Diego körfezinin üzerinde havada süzüldü. Londra’da Tower Bridge’in açık kanatları üzerinden ters taklayla atladı. Tüm bunlarından yanında, Robbie, sergilediği üstün performanslarla X Games ve Red Bull X-Fighters’ta madalyalar kazandı.

Ardından, 2015 yılında, birkaç yıllık planlama ve hazırlıktan sonra, efsanevi Tahiti dalgası Teahupo’o’da Çamur motosikletiyle sörf yaptı. “Hedefim, asla değişmez olarak nitelenen ve norm olarak kabul edilen şeyleri değiştirmek” diyen Robbie, Yeni zirveleri ve sınırları zorlamak istediğini belirtiyor.

Robbie, Fransız Polinezyası‘ndaki DC Pipe Dream’de iki büyük tutkusunu, akrobasi sürüşü ve sörfü birleştirerek çığır açtı. Robbie bir motosikletle karada ve havada yapılabilecek herşeyi fazlasıyla yapmıştı. Bu projede gözünü okyanus dalgalarına dikmişti. Robbie bunu da başardı ve mosikletiyle dalgalarda sörf yaptı.

Robbie, daha sonra 2019 yılında Tyler Bereman’la birlikte Los Angeles trafiğine meydan okudu.

Aynı yıl Mykonos’ta, In Rippin isimli projede, bu kez Aaron Colton’la kardan suya geri döndü.

Maddison, Red Bull Knock Out kapsamında, Hollanda kanallarında kendi stilini konuşturdu.

Robbie, Powder Hounds’ta da Darren Berrecloth’la birlikte yeteneklerini bu kez kar üstünde konuşturdu.


Robbie ayrıca Red Bull Knock Out’a giderken Hollanda kanallarında ve Powder Hounds’ta Darren Berrecloth ile karda yarıştı.

Forbes dünyanın en zenginleri listesi değişti: İşte ilk 10’da yer alan isimler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.