Ana Sayfa Gündem TEMA Vakfı, Cengiz Holding’in bağışını reddetti

TEMA Vakfı, Cengiz Holding’in bağışını reddetti

Orman yangınları nedeniyle başlatılan fidan bağışı kampanyasında, TEMA’nın bazı şirketlerin bağışlarını reddettiği, bu şirketler arasında Cengiz Holding’in de bulunduğu öğrenildi. Cengiz Holding’in konuyla ilgili açıklamasında ise “TEMA’nın bizim bağışımızla ilgili yaptığı açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” denildi.

Tema cengiz

Türkiye’de orman yangınlarının etkili olmasıyla birlikte TEMA Vakfı bir fidan bağışı kampanyası başlattı.

Geçen hafta başlatılan kampanyaya çok sayıda vatandaş destek oldu.

DW Türkçe’nin haberine göre, bireysel bağışların yanında kurumsal bağışlar da alındı ancak TEMA tarafından bazı şirketlerin bağışları geri çevrildi.

Bunların içinde çok sayıda kamu ihalesi alan ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle eleştirilen Cengiz Holding de bulunduğu öğrenildi.

TEMA’nın iade ettiği tutar, 500 bin TL (50 bin fidan için).

Konu hakkındaki soruları yanıtlayan TEMA, bağış kabul edilirken şirketlerin doğaya yaptığı etkinin de dikkate alındığını bildirdi.

Cengiz Holding, sık sık çevre örgütlerinin tepkisini çeken bir şirket. AKP ile yakın ilişkileri sayesinde dünyanın en çok kamu ihalesi alan inşaat şirketleri arasında yer alan Cengiz İnşaat, son olarak İkizdere’deki İşkencidere vadisinde yamak istediği taş ocağı ile gündeme gelmişti. İkizdereliler, günlerce Cengiz Holding’in çalışmalarına direnmişti.

CENGİZ HOLDİNG: KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ

Cengiz Holding ise TEMA’nın bağış reddiyle ilgili bir açıklama yaptı.

“Bizim de bu yangın nedeniyle içimiz yanıyor” denilen açıklamada, TEMA’nın bağış konusunda yaptığı açıklama kamuoyunun takdirine bırakıldı.

Marmaris’te itfaiye ekipleri alkışlarla uğurlandı

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.