Kitap Okumak Neden Önemlidir? – Kidega

Yeni çıkan kitaplar, okur severler tarafından her zaman merak edilir. Kitap okumak, insanlara en çok tavsiye edilen aktivitelerden biridir. Okuma yazmaya başlandığı dönemden sonra, insanların kendini daha iyi yetiştirmesi için, kitap okuması en iyi seçenektir. Hem psikolojik olarak hem de okuma ve anlama yönünden kendini geliştirmeyi sağlar.

Kitap Okumak

Herkes içi ve yaş grubuna uygun bir kitap seçeneği bulunur. Küçük çocuklar için eğitici kitaplar, okul çağındakiler için hikâye kitapları ve yetişkinler için roman gibi birçok kitap seçeneği vardır. Okumayı alışkanlık haline getirmiş olan kişiler, bunu her zaman devam ettirir ve kitapsız bir yaşam düşünemez. Eğitim hayatı açısından çok kitap önemli bir yere sahiptir. Çok kitap okuyan kişilerin, sınavlar da daha başarılı olduğu gözlemlenmiştir.

Kidega – Hakkında

Buraya girdiğine göre Kidega’nın kim olduğunu merak ettin. 🙂

Kidega’nın mutfağında yayıncılık sektörüne gönül vermiş, bu alanda ilklere imza atmış, kitapları çok seven, işinin ehli bir ekip var.

Dünyanın farklı kültürlerinde yüzyıllardır farklı anlamlar yüklenmiş kargaya; ruh rehberi, geleceğin habercisi, bilge ruh, dönüşümün simgesi ve niceleri. Bizim en sevdiğimiz ise “değişim için gereken bilgeliğe sahip olan”. İşte bu yüzden, getirmek istediğimiz değişim için kendimize kargayı rehber seçtik.

Ekip üyelerimizin en önemli ortak özelliği hem kitap hem de teknolojinin yıllardır içinde olmaları ve bu iki farklı -belki de zıt- kavramdan lezzetli tatlar çıkarabilmeleri.

kidega

Hayli bilinen yayınevlerinden, kitapçılardan, internet sitelerinden aynı hayal ile Kidega’nın kanatları altında buluşan bu ekibin ortak gücü en sevdikleri işi yapıyor olmaları.

Sektörde şu ana kadar birçok ilki hayata geçiren Kidega ekibi, bu sefer de internet üzerinden içerik satışında farklı bir müşteri deneyimi için kolları sıvayıp mutfağa girdi.

Okuyan, merak eden, yenilikleri seven, müşterilerine değer veren bu ekibin gözbebeği, yüzbinlerce kitap, çizgi roman ve dergiyi okurlarına sunan Kidega’nın çok okuyan kargası herkesi daha çok okumaya davet ediyor ve sana sesleniyor:

Şimdi ne okumak istersin?

Neden Kitap Okumamız Gereklidir?

Kitap okumak, insanların hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Herkes hayatı boyunca başarılı olmak ve kendini iyi bir yer de görmek ister. Kitap okumak da bu konum da olabilmek için, en önemli etkenlerden biridir. Kitap okuyan kişiler, birçok bilgiye sahiptir. Genel kültür bakımından, çok iyi bir durumdadır.

Bir süre sonra, konuşma ve anlama yetenekleri daha çok gelişmiş olur. Kitap okumak Küçük yaştan itibaren kazanılması gereken bir alışkanlıktır. Zihne ve psikolojiye iyi gelir. Kitap okuyarak rahatladığını söyleyen kişi sayısı, azımsanamayacak kadar fazladır. Yeni çıkan kitaplar da her zaman büyük bir merak ve ilgiyle beklenir. Kitapların internet üzerinden okumak değil, bil hassa temin ederek okumak gerekir.

Çok Satan Kitap Türleri Nelerdir?

Kitaplar birçok kategoriye ayrılır.  Herkesin zevkine ve istediğine hitap edecek kitap çeşitleri mevcuttur. Günümüzde bakıldığı zaman, siyasi, bilim kurgu, psikolojik ve aşk kitaplarının daha fazla satıldığı görülür. Ayrıca çocuklar için de yaş gruplarına özel eğitici kitaplar da en çok tercih edilen kitap türleri arasında yer alır.

Çok Satan Kitaplar Ne Sıklıkla Okunuyor?

Çok satan kitaplar, kitap evlerinde en çok gördüğümüz raflardan biridir. Özelikle yeni çıkan ve gündemle alakalı kitaplar, çok satan kitaplar arasında yer alır. Günlük belirli bir zaman dilimini kitap okumak için ayırmak gerekir. Çok satan kitaplar göz önüne alındığı zaman, okunma sıklığının fazla olduğu görülmüştür.

Kitap Çeşitleri Nelerdir?

Kitap çeşitleri, çok geniş bir yelpazeye ayrılır. Tarih, sağlık, bilim, psikoloji, eğitim, ders, zihin geliştirme, aşk, evlilik, yemek ve daha birçok Kitap çeşidini bulabilirsiniz. İhtiyacınız hangi yönde ise o kitabı tercih edebilirsiniz. Yeni çıkan kitaplar okumayı sevenlerin hemen ilgisini çekecektir.

Farklı İlgi Alanlarına Yönelik Kitaplar Nelerdir?

Kitap denildiği zaman akla ilk olarak eğitim, roman ve ders kitapları gibi çeşitler gelir. Farklı ilgi alanları olan kişiler için de kitap çeşitleri mevcuttur. Resim, müzik, bilim teknoloji veya herhangi başka bir ilgi alanınız varsa, bunlarla ilgili kitaplar da bulabilirsiniz.

Yeni Çıkan Kitaplar Araştırması Nasıl Yapılmalıdır?

Yeni çıkan kitaplar ile ilgili araştırma yapmak isteyenler, kitap evlerine giderek öğrenebilir. Ya da internetten en çok okunanları araştırma yaparak, kitapların içeriği hakkında bilgi sahibi olabilir.

Harry Potter Kitapları Konusu Nedir?

Harry Potter Kitapları, 7 tanedir ve fantastik bir seridir. Cadı ve büyücülük okulundaki Harry ve arkadaşlarının maceralarını konu etmiştir.

Harry Potter Kitap Seti Çeşitleri Nelerdir?

harry potter kitapları

Harry Potter kitapları serisi 7 kitaptan oluşur. Hepsi farklı yıllarda satışa sunulmuştur. Sırlar, odası, Azkaban Tutsağı gibi çeşitleri vardır.

Harry Potter Kitap Seti Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmelidir?

Harry Potter kitapları seti alırken, daha iyi anlamak için sıralamaya göre satın alınmalı, bu şekilde okunmalıdır.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.