Tanıtım yazısı ve backlink markalar için neden önemli?

Minzo Medya kurucu Murat Özdoğan, tanıtım yazısı ve backlink almanın markalar için önemini kaleme aldı. Tanıtım yazısı nasıl olmalı? Marka ve firmalar hangi detaylara dikkat etmeli? Backlink neden önemlidir? İşte, merak edilen sorular ve cevapları…

Tanıtım yazısı backlink

Tanıtım Yazısı Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Marka ve firmaların bilinirliğini artırmak için hazırlanan tanıtım yazılarında dikkat edilmesi gereken belli başlı detaylar vardır. İşte, tanıtım yazısı yazarken dikkat edilmesi gerekenler:


• Marjinal İçerik: Hedef kitleye sunulacak olan içeriğin güncel ve marjinal olması oldukça önemlidir. Okuyucuların dikkatini çekecek başlık ve detaylardan bahsetmek büyük önem taşır. İçerik için seçilecek olan başlık, okuyucuyla tanıtım yazısı arasında bağ kurmanın ilk adımıdır. Etkileyici bir başlık tercih ederek, hedef kitlenin ilgi odağı olmayı başarmak mümkün. Seo backlink çalışması yapmak isteyen marka ve firmalar için tanıtım yazısının ilgi çekici olması büyük bir öneme sahiptir. Bunun ilk adımı da marjinal bir başlıkla dikkat çekebilmektir.

• Paylaşımcı Yazı Dili: Hazırlanacak olan içeriğin okuyucu için faydalı olması büyük önem taşır. Tanıtım yazıları her ne kadar reklam içerikleri olarak da bilinse de, hedef kitle istifade edebileceği işine yarayacak bilgiler okumak ister. Bu nedenle dinamik bir içerik her zaman kalitesini belli edecektir. Bilgi paylaşımı içerik üretiminde oldukça önemlidir. Hazırlanacak olan içerik hedef kitlenin ilgisine ve merak ettiği detaylara hitap edebilmelidir. Sadece reklamdan ibaret olan içerikler tek taraflı bir faydayı hedef alır. Fakat içerik ilgili kitlenin de merak ettiği detaylardan bahseden bir yazı olursa, iki taraflı bir faydadan söz etmek mümkün olur.


• Anlaşılır Metinler: Kaleme alınacak olan tanıtım yazısı, hedef kitlenin anlayacağı açıklıkta olmalıdır. Teknik bilgilerden çok, güncelde en çok konuşulan ve merak edilen konular üzerinden içerikler şekillendirilmelidir. İçerik uzunlukları 450-500 kelime civarında olmalı ve okuyucu sıkmamalıdır. Popüler ve merak edilen konular üzerinden metin taslağı hazırlanmalı ve konu bu çerçevede tamamlanmalıdır.

murat özdoğan minzo
Minzo Medya Kurucusu Murat Özdoğan

Backlink Neden Önemlidir?

Backlink çalışması markalar ve hedef müşteri kitlesi arasında köprü vazifesi görür. Daha çok kişiye ulaşmanın ve Google’da hedeflenen sıralamaya ulaşmanın yöntemlerinden biri olan backlink, her marka ve firma için büyük bir öneme sahiptir. Backlink çalışması ile markalar web sitelerinin trafiğini artırabilir ve arama motorları tarafınca da daha prestijli bir konuma ulaşabilirler. Backlink edinmenin farklı yolları bulunur. Doğru yöntemlerle elde edilen backlink site başarısını artırır.


Markalar doğru backlink çalışması ile belirledikleri anahtar kelimeler üzerinden arama sonuçlarında daha kolay yükselebilirler. Arama sonuçlarında başarılı bir sıralama elde etmek de direkt olarak site trafiğini ve tanınırlığı artırır. Prestijli bir konuma ulaşmak isteyen her marka için doğru yöntemlerle backlink almak oldukça önemlidir.

Advertorial tanıtım nedir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.