İstanbul için kar uyarısı: AKOM saat verdi!

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerini aktaran İBB Sözcüsü Murat Ongun, karla yağışlı havanın bu gece saat 22.00’den itibaren İstanbul’da etkisini göstermeye başlayacağını açıkladı.

kar Meteoroloji’nin ardından AKOM’dan da uyarı geldi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından İstanbul’da kar yağışının etkili olacağı saati açıkladı.

Murat Ongun’un açıklaması şöyle: 


“AKOM’a göre karla karışık yağışlı hava bu gece 22.00’den itibaren İstanbul’da etkisini gösterecek ve soğuk hava cuma gününe kadar devam edecek. Olumsuz durumlar için tüm ekiplerimiz teyakkuzda olacak. Vatandaşlarımızı da tedbirli olmaları için uyarırız”

Meteoroloji de uyarmıştı

Havaların soğumasıyla birlikte İstanbul’un bazı noktalarında hava sıcaklıkları 4 derecenin altına kadar düştü. Hafta içinde bazı kesimlere kar yağdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden de kar yağışı uyarıları ardı ardına geldi. Meteoroloji’nin orta ve uzun vadeli tahmin haritasına göre Türkiye’nin birçok ilinde kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji’nin son hava durumu raporuna göre bugün Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz’in yüksek kesimleri, Erzincan, Tunceli, Malatya, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevreleri ile Siirt ve Şırnak’ın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.

İstanbul’da kar seferberliği başladı; tuz dağları havadan görüntülendi

İstanbul’da meteorolojinin uyarılarının ardından kar seferberliği başladı. 290 bin ton tuz depolarda tutulurken belirli bölgelerde kar küreme ve tuzlama araçları hazır bekletiliyor.

tuzlama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre İstanbul’da kar yağışının Pazartesi gününden itibaren etkili olması bekleniyor. Hal böyle olunca da kar seferberliği başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şu anda deposunda bulunan 190 bin ton tuz ve bin 582 araçla karın olumsuz etkilerine müdahale etmek için hazırlanıyor.

Cebeci’de bulunan tuz deposunda hazırlıklar giderek hız kazanıyor. Cebeci tuz deposunda kristalize olmuş tuzlar, elek diye tabir edilen makinelerden geçirilerek tekrar kullanıma hazır hale getiriliyor. Buradan da kepçe yardımı ile kamyonlara yüklenerek, İstanbul’un çeşitli bölgelerine gönderiliyor. Önümüzdeki günlerde 100 bin ton tuzun daha depolara ilave edilmesi bekleniyor. İBB ve İSFALT’a bağlı ekipler AKOM’dan gelecek olumsuz bir bildirime karşı belirli noktalarda araçları ve tuz stoklarıyla hazır bekliyor.

İstanbul kar yağışı ne zaman? Zemheri ayı nedir?

“KRİZ ANINDA MÜDAHALE İÇİN ARAÇLARIMIZ HAZIR BEKLİYOR”

İBB Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü Murat Er “Kışa hazırlıklarımızı toplamda 7 bin 421 personel ile 1582 tane araçla hazırlığımızı tamamladık. Bu çalışma gelen hava raporlarına göre kar yağma riskinde yapılıyor. Kar yağmazsa tekrardan bu alana boşaltıp tekrar elekten geçiriyoruz. 465 tane bekleme noktamız var. Kriz anında bu noktalarda araçlarımız hazır bekliyor. Arka tarafımızdaki kamyonlarımızın içinde kar küreme araçları var, tuz serpme aparatı olanlar var.


Buradan tuzları bekleme noktalarında AKOM’dan gelen talimat doğrultusunda sorunlu güzergahlarda tuzlama ve kar küreme yapacaklar. Şehir merkezlerindeki yol kenarlarına kar kutusu içinde 1’er ton tuz koyduk. Kırsal bölgelere çuval şeklinde koyduk. Gelecek olan 100 bin ton tuzla birlikte 300 bin tona yakın tuzumuz var. En şiddetli karda kışta İstanbul’da 150 bin ton tuz kullanılmıştır. Şu an 190 bin ton tuzumuz var gelen 100 bin ton ile 290 bin ton tuzla bu kışı karşılamaya çalışacağız. Tuzun son kullanma tarihi yoktur. Alıp burada işlemlerden geçirerek tekrar kullanabiliyoruz” dedi.

“EKİPLER 7/24 RİNG HALİNDELER”

İSFALT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Karataş “İSFALT olarak Yol Bakım Daire Başkanlığı ile biz çözüm ortağıyız. Biz de kendi ekipmanlarımız ile kendi araçlarımızla çalışıyoruz. Toplam personel içerisinde bin 765 personel İSFALT’a ait 543 araç da yine İSFALT’a ait. Zaman zaman araçlar arıza yapabiliyor. Bizim gezici bakım servis ekiplerimiz var. Bu ekipler 7/24 sürekli ring halindeler ve araçların arızalarını gideriyorlar” diye konuştu.

Hangi illerde okullar tatil ilan edildi?

İstanbul’da okullar tatil ilan edildi mi? 21 Aralık Salı günü okulların tatil ilan edilip edilmemesiyle ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

KONYA’DA EĞİTİME O İLÇELERDE ARA VERİLDİ

Konya’nın 7 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 20 Aralık Pazartesi günü itibariyle 1 gün süreyle ara verildi. Konya’da dün geceden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçesi ile Beyşehir, Derebucak, Hüyük ve Seydişehir ilçelerinde eğitime 20 Aralık tarihi itibariyle 1 gün süreyle ara verildi.

Milli Eğitim İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Karatay, Meram, Selçuklu, Beyşehir, Seydişehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle tüm eğitim kurumlarında 20 Aralık 2021 Pazartesi günü yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiği ifade edildi.

AKSARAY’DA 1 GÜNLÜK TATİL

AKSARAY’ın Ortaköy ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın olmak üzere 1 gün ara verildi.

İlçede öğle saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ortaköy Kaymakamlığı tarafından, yaşanan buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın olmak üzere eğitime bir gün ara verildi. Hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

TUNCELİ’DE EĞİTİME ARA

Tunceli’nin 3 ilçesinde kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.


Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle, ilimiz Pülümür, Nazimiye ve Ovacık ilçelerimizde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda 20 Aralık 2021 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Ayrıca aynı gün, bu ilçelerimizde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacaktır” denildi.

Astroloji: 20 – 26 Aralık haftalık burç yorumları Facebook, Twitter, Instagram ve Telegram‘da takip edebilirsiniz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.