Seçim anketleri: AKP ve MHP düşüşe devam ediyor!

Kamuoyu araştırma şirketleri tarafından son dönemde açıklanan seçim anketleri sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP oylarında büyük düşüş yaşanıyor. Anketlerde Millet İttifakı’nın, Cumhur İttifakı’nı geçtiği görülüyor.

seçim anketleri

Ekonomik kriz nedeniyle özellikle son dönemde AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nda oy kaybı yaşandığı son seçim anketleri sonuçlarına da yansıdı.

Cumhur İttifakı partileri anketlerin güvenilirliğini tartışmaya açarken, yayınlanan anketler gündemde uzun süre yer alıyor.


Gazete Duvar’ın aktardığı habere göre, son dönemde özellikle AKP’de düşüşe işaret eden bazı anketler şöyle:

MAK ARAŞTIRMA / KASIM 2021

MAK araştırmanın kasım ayında yaptığı ankette Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı yüzde 39.5 çıktı. Millet İttifakı’nın oyu da yüzde 39.5 olarak hesaplandı.

AVRASYA KASIM / 2021

Avrasya Araştırma kasım ayı seçmen anketinde AKP’nin oy oranı yüzde 24.2 çıktı. Yayınlanan ankete göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan olası hiçbir aday karşısında kazanamıyor.

“Erken seçim olması durumunda sayacağım partilerden hangisine oy verirdiniz?” sorusuna katılımcılar şu yanıtı verdi:

(Kararsızlar dağıtılmadan)

CHP: 25.6 (Avrasya anketlerinde CHP kararsızlar dağıtılmadan ilk kez AKP’yi geçti.)

AKP: 24.2

İYİ Parti : 10.1

HDP: 8.8

MHP: 6.2

AKSOY ARAŞTIRMA / EYLÜL 2021

Aksoy Araştırma Şirketi’nin yapmış olduğu son araştırmada ise katılımcılara, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

Bu ankette de kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP yüzde 30.8, CHP yüzde 28.2, İYİ Parti yüzde 13.8, HDP yüzde 10, MHP yüzde 8.6’da kaldı.

METROPOLL ARAŞTIRMA / KASIM 2021

Türkiye’nin Nabzı Ekim 2021: Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?

Kararsızlar dağıtılınca Metropoll seçim anketi sonuçları şöyle:

  • AKP – 32,6
  • CHP 25,2
  • İYİ Parti 14,3
  • HDP 11,8
  • MHP 7,4
  • DEVA 2,7
  • Saadet 1,7
  • Memleket 1,6
  • Diğer 2,9

İttifaklar bazında:

  • Cumhur İttifakı (MHP+AKP): Yüzde 40
  • Millet İttifakı (CHP+İYİ Parti): Yüzde 39,5

metropoll anket

Anket sonuçları Saray’ı şoka uğrattı: AKP 50+1’den kurtulmaya çalışıyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.