Kalıcı yaz saati uygulamasına tepki büyüyor: Ekrem İmamoğlu paylaştı

Kalıcı yaz saati uygulaması neden kaldırılmalı? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, paylaştığı video ile ‘yaz saati’ uygulanmasına son verilmesi çağrısı yaptı. Videoda, uygulamaya neden son verilmesi gerektiğini anneler, öğrenciler, çalışanlar ve uzmanlar anlattı.

kalıcı yaz saati

Video aşağıda Ekrem İmamoğlu, yaz saati uygulaması ile ilgili Twitter hesabından videolu bir paylaşımda bulundu. Paylaşımına, “Yaz saati uygulamasına neden son verilmeli? Anneler, öğrenciler, çalışanlar ve uzmanlar anlattı” notunu düştü.

Türkiye’de kalıcı yaz saati uygulaması, Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde, 7 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile başladı.


“İleri saat” uygulaması, 2 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kalıcı hale geldi. Tüm tepkilere rağmen uygulama yürürlükten kaldırılmadı.

İktidarın yaz saati inadı vatandaşların hayat koşullarını daha da ağırlaştırdı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle milyonlarca yurttaşın büyük mağduriyet yaşadığının altını çizerek uygulamanın faturaları kabarttığına dikkat çekti.


Mantık ve bilimle bağdaşmayan kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle vatandaşların yaşam koşulları ağırlaştı

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında hayat pahalılığı ve zamlar nedeniyle 84 milyon vatandaşın zor günler geçirdiğini vurgulayan Milletvekili Tutdere, Enerji Bakanlığı’nın kalıcı yaz saati uygulamasından dolayı vatandaşların hayat koşullarının daha da ağırlaştığını ifade etti.

Tutdere, “Ülkemizde yaşayan 84 milyon yurttaşımız, iktidarın yanlış politikaları nedeniyle büyük mağduriyetler yaşanmakta, zor günler geçirmektedirler. Zamlar, işsizlik, hayat pahalılığı nedeniyle perişan olan yurttaşlarımız bir de Enerji Bakanlığı’nın akılla, mantık ve bilimle bağdaşmayan yaz saati uygulaması nedeniyle ağırlaşan hayat koşulları ile mücadele etmektedirler.” ifadelerini kullandı.

Elektrik faturalarının kabarmasına neden oluyor!

İktidarın kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle elektrik faturalarının daha da kabardığını ifade eden Milletvekili Tutdere, “İktidarın yaz saati uygulaması dayatması nedeniyle ülkemizde milyonlarca öğrenci, memur, çalışan ve emekçi mağdur durumda. Milyonlarca vatandaşımızın bu sesini duyun. Bu uygulama son zamlarla birlikte faturaların daha da kabarmasına neden olmuştur. Yandaş elektrik şirketleri kazansın diye milyonlarca vatandaşımızın mağdur edilmeye hakkı yok.” dedi.


Ekrem İmamoğlu’nun paylaşımı ve vatandaşların tepkileri şöyle:

Uzmanlar uyarıyor: Kış saati ile sadece uyanmak değil, mutlu olmak da zorlaşıyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.