Ana Sayfa Gündem Kar yağışı altında yardım isteyen yaşlı çift: Kiramıza yardım eder misiniz?

Kar yağışı altında yardım isteyen yaşlı çift: Kiramıza yardım eder misiniz?

İstanbul Kadıköy’de kar yağışı altında ağlayarak feryat figan yardım isteyen yaşlı çift: ‘Kiramıza yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız!’

yaşlı çift

İstanbul’da kar yağışı altında yaşlı bir çiftin ağlayarak “Kiramıza yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız” diyerek yardım istediği görüldü. Görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken bazı kullanıcılar çiftin dolandırıcı olduğunu iddia etti.

Görüntüleri Twitter’daki ‘Mülteci Haberleri’ adlı hesap paylaştı.

Hesabın paylaşımına göre görüntüler Kadıköy’de kaydedildi.

Görüntüleri izleyen Twitter kullanıcılarından birçoğu yaşlı çifte yardım ulaşmak istediklerini söyledi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da görüntülerle ilgili bu paylaşımı yaptı: “Videoyu izledim kahroldum”

Güncelleme: 22 Ocak 2022 TSİ 15:59

Ataşehir Kaymakamlığı’ndan açıklama: Çift, ev sahibi

Ataşehir Kaymakamlığı, sosyal medyada yayımlanan videoda kira yardımı isteyen çiftin ev sahibi olduğunu, engelli maaşı ve bir yıldır da elektrik ve kömür desteği ile nakdi yardım aldığını bildirdi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, dün sosyal medyada sıkça paylaşılan “Kiramızı ödeyemiyoruz lütfen bize yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız.” içerikli videoda yer alan kişilerle ilgili çalışma gerçekleştirildiği belirtildi.

Görüntülerde yer alan çiftin, Ataşehir’de ikamet eden 43 yaşındaki F.D. ile 49 yaşındaki H.K. olduğu bildirilen açıklamada, birlikte yaşadıkları dairenin F.D. adına kayıtlı bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, F.D’nin aylık 991 lira engelli aylığı ve 91 lira elektrik tüketim desteği aldığı, ayrıca son bir yılda kendisine Kaymakamlık tarafından 1700 lira nakdi yardım yapıldığı kaydedildi.

“Dilencilikten birçok kez idari işlem yapıldı”

Engelli aylığı olarak 661 lira alan H.K. isimli kadına ise son bir yılda Kaymakamlıkça 1611 lira nakdi yardım yapıldığı belirtilen açıklamada, bu kişilerin toplamda 1652 lira engelli aylığı aldığı bildirildi.

Açıklamada, son bir yılda 4 bin 403 lira nakdi yardım ile kömür desteği de sağlanan F.D. ve H.K. hakkında “dilencilik yapmak ve yaptırmak” eylemlerinden birçok kez idari işlem yapıldığı kaydedildi. (AA)

Dondurucu soğukta ekmek kuyruğu!

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.