Erkut Can Dede kimdir?

Erkut Can Dede günümüzde ismini sosyal medya platformlarında sıkça adını duyduğumuz genç graffitici kimdir sorusu akıllarda merak konusu olmuştur. Müzik dünyasına atılmasıyla Spotify, YouTube gibi dinlenme platformlarında başarı yakalayan Erkut Can Dede, 18 Mart 2000 yılında doğmuştur.

erkut can dede

Erkut Can Dede graffiti dünyasına atılmadan ve kendi yeteneğini keşfetmeden önce ortaokul öğrencisiydi. Ona bu merak, ortaokul döneminde duvardaki çizimlerden etkilenmesiyle gelmiştir. Zaman zaman defter veya boş kağıtlara kalem ile çizim yapan Erkut Can Dede şimdilerde sprey boyalarla duvarlara çizimler yaparak kendini geliştirmiştir. Çizimleri arkadaşları ve öğretmenleri tarafından her daim beğeni toplamıştır. Adını sıkça duyduğumuz Erkut Can Dede, merak üzere başladığı bu yolda ilk önce beğeni aldığı kişilerin isimlerini duvara sprey boyalarla çizerek başlamıştır.

Gündemde adını koruyan genç graffitici Erkut Can Dede, R&B ve Deep House en sevdiği müzik kategorisindedir. Bu müzik kategorisinden ilham alarak bir Single’ı çıkarmıştır. Single’ı üç parçadan oluşmaktadır. İçlerinden bir şarkısı var ki dinleyicilerin kulaklarında iz bırakmıştır. ‘Dark House’ albümünün ‘Dark Bed’ adlı parçası dinleyiciler tarafından YouTube, Apple Music ve Spotify gibi dinlenme platformlarında yoğun ilgi görmüştür. Arkadaşlarının desteğinin katkısı da bugünlere gelmesinde büyük rol oynamıştır. Günümüzün  ileri elen graffiti dünyasına adımını ilk lise yıllarında atsada aslında uzun uğraşları ortaokul dönemlerinde gerçekleşmiştir. Zaman içinde kendi başarısına başarı katan Erkut Can Dede, birçok projede başarılı olmuş ve televizyon programlarına da konuk olmayı başarmıştır. TRT Belgesel Programına konuk olmuş genç graffitici Erkut Can Dede, işlerini yurt dışını da taşımıştır. Gürcistan ve Ürdün’de projelerini gerçekleştiren Erkut Can Dede’nin başlarda ailesi desteklememiş olması onu üzmüştür. Şimdilerde kendini kanıtlamayı başaran Erkut Can Dede’nin bu başarısı gören ailesi artık desteklemektedir.

erkut can dede

Ordulu olan Erkut Can Dede İstanbul’da oturmaktadır. Günümüzde graffiti dünyasına ilginin artmasının ile şarkı dünyasına da atılmayı geri planda bırakmamıştır. Birçok ünlü isim ile çalışma fırsatı yakalayan Erkut Can Dede, İnstagram hesabında paylaşım yapmayı da ihmal etmemektedir.

Resmi İnstagram Hesabı: https://www.instagram.com/resk.oner/

Resmi Spotify Hesabı: https://open.spotify.com/artist/6lLVTPbuSX87zU711v2gvD

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.