İstanbul kar alarmı: En yoğun vorteks geliyor!

İstanbul kar alarmı: Yetkililerden uyarı üstüne uyarı yapılıyor. Aybar kar fırtınasının en yoğun ve güçlü vorteksinin megakenti bugün etkilemesi bekleniyor. İstanbul radarında inanılmaz hareketlilik kaydedildi.

istanbul kar alarmı

Son tahminler aşağıda İstanbul kar alarmı: En yoğun vorteks geliyor!

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından İstanbul’da perşembe gününden bu yana aralıklarla etkili olan Kar yağışı bugün de kuvvetlenerek devam ediyor. Meteoroloji’nin son hava durumu raporuna göre İstanbul’da gün boyunca kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Bugün akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor. İşte saat saat kar yağışı detayı…


Meteoroloji, “Kocaeli il genelinde bugün (12.03.2022 Cumartesi) beklenen yağışların öğleden sonra etkisini artırarak, gece saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli kar yağışı (10-20 cm. kar örtüsü), kuzeyinde ve yüksek kesimlerinde yer yer Yoğun Kar yağışı (20 cm. üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor. Buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” açıklamasını yaptı.

Trafik kazaları: TIR’lar birbirine girdi

Kuzey Marmara Otoyolu Ankara istikameti Kilyos – Yavuz Sultan Selim Köprüsü arasında saat 11.00 sıralarında 4 TIR ile kar küreme aracının karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kar küreme aracının şoförü, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

tır kazası

Kuzey Marmara Otoyolu Ankara istikameti Kilyos – Yavuz Sultan Selim Köprüsü arasında saat 11.00 sıralarında 4 TIR ile kar küreme aracının karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kar küreme aracının şoförü, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Vali Yerlikaya uyardı

Vali Yerlikaya “Meteoroloji verilerine göre İstanbul’da bu akşam yoğun, gök gürültülü kar sağanakları bekleniyor. UYARILARIMIZI yineliyoruz. LÜTFEN, Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun.” mesajını paylaştı.

istanbul kar haritası

Kar yağışı Sarıyer ve Beykoz başta olmak üzere kentin kuzey bölgelerinde daha fazla etkili olmaya başladı.

Meteoroloji’nin son kar yağışı uyarısında “Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.


En yoğun vorteks geliyor!

Prof. Orhan Şen haritayla uyardı: Gök gürültülü kar yağışı geliyor!

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından “Kalp rahatsızlığı olanlar dışarı çıkmayın. Soğuk havada kalbin mevcut vücut sıcaklığını koruyabilmek için daha fazla kan pompalar ve kalbin bunu yapabilmesi için daha fazla oksijene ihtiyaç duymaktadır. Kar yağışında İstanbul’da bugüne DİKKAT! Karadeniz üzerinde cumulonimbus bulutları var siklonik akış (alçak basınç dönüşümü) bunları bugün ilerleyen saatlerde İstanbul üzerine getirecek. Gök gürültülü kar yağışı yapar. Dikkat!” mesajlarını paylaştı.

İstanbul radarında inanılmaz hareketlilik

İstanbul’da beklenen kuvvetli kar sağanağı, İstanbul’un meteoroloji radarına yansıdı. İşte İstanbul’da bugün beklenen kar yağışının radar görüntüsü:

istanbul radar

Ekrem İmamoğlu uyardı

Sabah saatlerinde AKOM’a gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün yağacak kar ile ilgili uyarılarda bulundu.

“Son 30 yılın en soğuk derecesi ölçüldü”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “12 Mart Cumartesi günü, bu sabaha karşı son 30 yılın en soğuk derecesi ölçüldü. Bu gece -4.4 derece ölçüldü. Mart ayının en soğuk gecesini yaşamış olduk. Kuzey kesimlerin çok daha düşük derecelerde olduğu -7,-8 hissedilen de -15 dereceye kadar düştüğü bildirildi” dedi.

ekrem imamoğlu

İBB Başkanı İmamoğlu, “Herkesin zamanında sürece müdahil olmasının ve buna da maksimum seviye 16 milyon İstanbullu hemşerimizin eşlik etmesinin sonucunu da yaşıyoruz. Şu ana kadar kayda değer canımızı sıkan bizi üzen hiçbir hususu, bir olayı yaşamadık. Vatandaşımızın aracıyla yola çıkmaması önemli detaydı. Bugün Meteoroloji’nin sıkı uyarısı şu; öğlen sonrası yoğun bir kar yağışı ki diğer günlerin tamamı kadar bir kar yağışının bugün beklendiği. Belli bölgelerde havanın açık olması, güneşin kendini göstermesi hiçbir vatandaşı lütfen aldatmasın.

En yoğun kar yağışı bugün geliyor

Bugün bu 4-5 günlük alarmın en yoğun en kar yağışını yaşayacağız. Kar öğleden sonra çok etkili olacak dolayısıyla dışarıya çıkılmamalı, mecbur kalmadıkça asla araba kullanılmamalı” diye konuştu.


İBB Başkanı İmamoğlu “Kar kalınlığı bugün itibariyle, tahminler bazı yerlerde 50 santimetreye kadar çıkabileceği yönünde. Havanın soğuk oluşu şehrin hemen hemen tümüne bir kar yağışının beklenmesi, karın daha etkili tutmasına sebep olacak. Don ve buzlanma riskinin de bugün yarın şehrimizi tehdit edeceğini bütün vatandaşlarımızın bilmesi gerekir. Soğuk havanın rekorunun yanı sıra kar kalınlığı konusunda bile son yıllara dönük bir rekorun mümkün olabileceği konusunda arkadaşlarımın öngörüleri var. Bu konuda görünüyor ki en yoğun kışlardan birini yaşayacağız. Baraj doluluklarımız bugün yüzde 84’ü aştı ki yağan karın etkisi henüz barajlarımızda hissedilmemekte” şeklinde konuştu.

2022 Numeroloji Hesaplama: Doğum ve kişisel yıl sayısı nasıl bulunur?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.