Tarih verildi: İstanbul’a Ocak ayındaki kar yağışı geri dönüyor!

Meteoroloji’nin son verilerine göre hafta başından itibaren sıcaklıklar düşecek ve Türkiye yeni yağışlı havanın sistemi altına girecek. İstanbul’da da ocak ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı yeniden görülecek.

istanbul kar

Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul dahil birçok bölgede kar yağışı görülebilir. Mart kar yağışı yoğun olur, ulaşıma dikkat” açıklaması geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Eskişehir ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


İstanbul’da ocak ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı kente dönüyor. Perşembe ve cuma günleri hava sıcaklığının 0 dereceye kadar düşmesi ve megakentte kar yağışının yeniden etkili olması bekleniyor.

Ulaşıma dikkat!

Prof. Dr. Orhan Şen, “Önümüzdeki perşembe ve cuma günleri Marmara dahil Kuzey ve Batı bölgelere soğuk hava girişi var. İstanbul dahil birçok bölgede kar yağışı görülebilir. Mart kar yağışı yoğun olur, ulaşıma dikkat. Takip edelim” mesajını paylaştı.

10 Mart Perşembe günü sıfırı görecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün orta ve uzun vadeli tahmin haritasında da sıcaklıkların hafta başından bu yana düşeceği görülüyor. İstanbul’da perşembe günü sıcaklık 0 dereceye kadar düşerken kentte karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Önce sağanak yağmur, sonra kar yağışı geliyor

Meteoroloji’den alınan son verilere göre İstanbul’da yağış yarın başlayacak ve tüm hafta etkisini sürdürecek ve hafta sonuna doğru yağmur yerini kar yağışına bırakacak.

10 Mart’ta İstanbul’un yanı sıra Ankara ve Bursa’da da kar yağışı görülecek. İzmir’de ise 10 Mart Perşembe gecesi hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düşecek.


İstanbul haftalık hava durumu:

istanbul hava durumu
İstanbul hava durumu Weather.com tahminleri
İstanbul meteoroloji
İstanbul hava durumu Meteoroloji tahminleri

Ankara haftalık hava durumu:

ankara hava durumu
Ankara hava durumu Meteoroloji tahminleri

İzmir haftalık hava durumu:

izmir hava
İzmir hava durumu Meteoroloji tahminleri

Bursa haftalık hava durumu:

bursa kar
Bursa hava durumu Meteoroloji tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğuna dikkat çekiyor.

Ocak sonunda yaşanan kar yağışı İstanbul’u felç etmişti


İstanbul’da 25 Ocak’ta başlayan kar yağışı 3 gün boyunca şiddetini artırarak devam etmişti. İstanbul’un bazı bölgelerinde kar kalınlığı 85 santimetreye kadar çıkmıştı. Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Mahmutbey TEM otoyolu mevkinde çok sayıda araç yolda kalmıştı.

Gündem İndigo Dergisi’ni Facebook, Twitter, Instagram ve Telegram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.