Maske zorunluluğu kalktı, müzik yasağı devam ediyor!

Açık havada maske kullanma zorunluluğu ve HES kodu uygulaması kaldırıldı. Ancak Erdoğan’ın “Gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” diyerek geçen yıl Haziran ayında açıkladığı gece saat 12’den sonrası için getirilen müzik yasağı uygulanmaya devam ediliyor. 

müzik yasağı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Açık havada maske kullanma zorunluluğu ve HES kodu uygulamasının kalktığını açıklayan Koca, virüs bahanesi ile getirilen müzik yasağı ile ilgili karar almadıklarını açıkladı.

Müzik yasağı devam edecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müzik yasağı ile ilgili gazetecilerden gelen soruya, “Müzik yasağı ile ilgili bilim kurulunun aldığı bir karar yok. Yakın dönemde kalkacağı kanaatindeyim” şeklinde yanıt verdi.


Yasağın devam etmesi sosyal medya da da tepki çekti.

https://twitter.com/_CengizGocer/status/1499252013405777921

https://twitter.com/edisgorgulu/status/1499127444208381955


Soylu’dan ‘müzik yasağı’ hakkında açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yarın tüm Türkiye’de, okullarda kıymetli bir tatbikatımız var. İnşallah yarın 81 ilde vali, kaymakam, il eğitim müdürlerimizle ve öğrencilerle bir tatbikat yapacağız” dedi. Saat 24.00’ten sonra müzik yasağının kaldırılmasına ilişkin de konuşan Soylu, “Kültür Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızla konuyu değerlendireceğiz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen AKUT Ekibinin Tanıtım ve Akreditasyon Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Soylu, “Yarın tüm Türkiye’de, okullarda kıymetli bir tatbikatımız var. İnşallah yarın 81 ilde vali, kaymakam, il eğitim müdürlerimizle ve öğrencilerle bir tatbikat yapacağız” dedi. Soylu, saat 24.00’ten sonra müzik yasağı hakkında ise, “Kültür Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızla konuyu değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

”Cuma günü, yarın tüm Türkiye’de tüm okullarda bir tatbikatımız var” diyen Soylu, ”Afet anlarında okullardan tahliye tatbikatımız var. Yarın tüm Türkiye’de tüm çocuklarımızı bir tatbikatla buluşturmuş olacağız. Önümüzdeki aylar içerisinde de bir Türkiye tatbikatı yapacağız. Biz bir afet bölgesiyiz, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Sizlerin de bildiği gibi 2021 yılını afet yönetimi eğitimi yılı ilan etmiştik. Eğitimler verdik. Hepimiz biliyoruz ki teorik eğitimi, pratikle birleştirmek önemli. Bu nedenle 2022 yılında tatbikat yılı ilan ettik” dedi.

Müzik yasağını Erdoğan duyurmuştu


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 21 Haziran’da sokağa çıkma kısıtlamaların kaldırıldığı “kademeli normalleşme” kararlarını açıklarken müzik yasağını da duyurmuştu. Erdoğan’ın kararı duyururken kullandığı “1 Temmuz itibarıyla başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı da daha ileri bir saat olan 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar. Gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” sözlerine ve karara tepki yağmıştı.

Etiket yönetmeliği: İndirim öncesi ve indirimli fiyat birlikte görünecek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.