Sanal POS: Tahsilatın En Kolay Yolu

Firmaların e-ticaret serüveni uzun yıllardır büyüyerek devam ederken; bu yolculukta en devasa adım sanal POS kullanımının yaygınlaşmasıyla atıldı. VPOS adı verilen sanal ödeme sistemleri sayesinde online alışverişin güvenilir ödeme sistemlerine en işlevsel alternatiflerden biri eklenmiş oldu.

sanal pos

Tahsilat yöntemlerindeki alternatif kanalların azlığı, satın alım yapmak isteyenlerin firma tercihlerini etkiliyor. EFT veya havale gibi para aktarım yöntemleri ise hem işletmeler hem de satın alım yapanlar için zaman kayıplarına sebep oluyor.

Sanal POS alışveriş sonrası anında ödeme gerçekleştirilmesini sağlayan nitelikli bir yazılım çeşididir. Bu yazılımlar aracılığıyla alıcılar beğendikleri ürün ya da hizmeti kart bilgilerini girerek anında satın alabilir.

VPOS kullanan e-ticaret siteleri, online pazaryerleri ve firmalar diğer satış alternatiflerine göre daha avantajlıdır. Çünkü alıcılar için anında ve güvenli ödeme yapabilmek, satın alım oranını yükselten ve marka güvenilirliğini artıran bir özelliktir.

Sanal POS Kullanmak Neden Daha Avantajlı? 

Sanal POS ödeme sistemi kullanan firmaların en önemli avantajı; alıcılar için hızlı ve güvenli bir ödeme alternatifi sunabilmektir. Bu hizmeti alabildiklerinde alıcılar için benzer alımlarda tercih edecekleri adres yine aynı firmalar olmaktadır. Böylece yerleşik müşteri portföyü oluşturmak daha kolay bir hal alır.

Hızlı bir şekilde ve güvenilir bir kanalla ödeme yapabilen alıcıların farklı adresler yerine aynı firmadan alışverişi tercih etmesi; VPOS kullanımının firmalara sağladığı en önemli avantajlardan biridir.

Sanal POS’lar aracılığıyla ödeme alabilen firmalar için yalnızca müşterilerine sundukları hizmet açısından değil, kendi aldıkları hizmet bakımından da avantaj söz konusudur. EFT/havale gibi aktarmalı sistemlerin ödeme gecikmeleri; firmaların alışverişlerde vadeli aktarım sebebiyle zorlanmasına neden olur. Oysa sanal POS yazılımları sayesinde yapılan ödemeler en kısa sürede satıcı hesabına aktarılır. Böylece firmalar vade beklemeden satış işlemlerinin ücretini kolayca tahsil edebilirler.

Sanal POS ile Nasıl İşlem Yapılır? 

VPOS ile ödeme kabul eden firmaların sitesinde; alıcıların bilgi girişi yapabileceği bölümler yer alır. Bu sayfalarda alıcılar ödeme yapmak istedikleri ürünün tutarı kadar aktarım yapılması için bilgi girişi sağlar.

Sanal POS yazılımının form bölümüne; işleme dahil kartın sahibine ait ad-soyad, CVV numarası, son kullanma tarihi girilir. Ardından yazılım alışverişin tutarı kadar miktarı alıcının hesabından satıcı hesabına aktarır. İşlem sırasında isteğe bağlı olarak 3D Security kodlar kullanılabilir.

3D Security kodlar; VPOS yazılımı tarafından ödeme yapan tarafa ait cep numarasına gönderilen benzersiz kodlardır. Bu kodlar süreli olarak işleme tanımlanır. Alıcılar cep telefonlarına gelen tek kullanımlık kodları tanımlanan süre içinde sisteme girerek işlemi onaylar. Bu sayede alışveriş güvenliği, benzersiz kodlar aracılığıyla korunur.

Sanal POS kullanımında önemli bir avantaj olan işlem güvenliğinin kod kullanımı tercih edilerek sağlanması, taraflara ait verilerin korunmasını sağlar.

En İyi Sanal POS Hangisi? 

Sanal POS sistemini alışveriş sitesine entegre etmek isteyen firmalar için farklı değerlendirme kriterleri söz konusudur. Öncelikle nitelikli VPOS hizmetleri güvenlik kriterlerini karşılayabilmelidir. Veri girişlerinin, müşteri ve satıcı bilgilerinin korunduğu, hızlı işlem özellikli sanal POS alternatifleri; firmaların tercih sürecinde dikkate alınmalıdır.

Ozan Sanal POS e-ticaret siteleri, sanal mağazalar ve online pazaryeri uygulamaları için nitelikli alışveriş imkânı sunar. Firmanızın internet sitesinde veya sanal mağazanızda müşterilerinize kolay kullanım imkânı ve güvenli satın alım ortamı sunmak; rekabette bir adım öne geçmenizi sağlar. Bu özelliklere sahip, güvenilir ve hızlı işlem yapabileceğiniz sanal POS hizmeti sayesinde firmanıza duyulan güveni artırdığınız gibi yeniden satın alma oranını yükselterek kendi yerleşik müşteri portföyünüzü de oluşturabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.