Tarkan: Zeytin ağaçlarımız katlediliyor. Çok üzülüyorum. Yazıklar olsun!

Ünlü sanatçı Tarkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Zeytin ağaçlarımız katlediliyor. Çok üzülüyorum. Yazıklar olsun” dedi.

Tarkan zeytin

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy mevkinde zeytin ağaçları maden ocağına yakıt sağlamak için kesilmeye başladı. Ünlü sanatçı Tarkan, zeytinliklerin kıyımına başlandığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Paylaşımında duruma sert tepki gösteren Tarkan, şu mesajı paylaştı:


• Zeytinliklerimizin kıyımı başladı. Ne desek, ne yapsak yine kulak asan olmadı. Zeytin ağaçlarımız katlediliyor. Çok üzülüyorum. Yazıklar olsun.

“DOĞA BİTİYOR”

• Hem vicdandan hem akıldan yoksun insandan yana da umudum kalmadı artık. Doğayı şuursuzca yok ederken bindiği dalı kestiğini unutuyor. Tüm dünyada durum aynı. Doğa bitiyor. Sonumuz hayır ola. #zeytinimedokunma #zeytinliktaşınmaz

CHP, ZEYTİNLİKLERE ‘TIRPAN’ YASASI İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Zeytinlik alanların, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde yaptığı ve kamuoyunda ‘Tırpan yasası’ olarak adlandırılan değişiklikle madencilik faaliyetlerine açılmasını CHP Meclis’e taşımıştı.


Araştırma önergesinde zeytinin, hem Anadolu’nun hem de dünyanın önemli bölümünde kadim bir ağaç olarak bilindiğini belirten Mersin Milletvekili Alpay Antmen “Dünyadaki en kıymetli ağaçlardan birisi olarak görülen zeytin ağacının diğer bir adı da ölmez ağacıdır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde değişiklik yapmasıyla zeytinlik alanlar yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Oysa son 25 yılda tam 7 kez zeytin ağaçlarının zararına teklifler Türkiye Büyük Milet Meclisi’nde kabul görmemişti” demişti.

“AĞAÇ KATLİAMININ ÖNÜ AÇILDI”

Bilim insanları ve üreticilerin genel görüş ve kabulüne göre zeytin ağaçlarının taşınmasının çok daha fazla zararlı olabileceğinin altını çizen Antmen şunları söylemişti:

• Yapılan yönetmeliğe göre maden faaliyeti yapılacak alanlardaki zeytin ağaçları taşınacak. Taşıma işlemi ne kadar hassas yapılırsa yapılsın zeytin üretimine ve ekosisteme zarar verir. Ayrıca bu iktidar ne kadar inşaat ihalesi verdiyse güya ağaçlar taşınacaktı.


• İstanbul’da üçüncü köprü yapılırken taşındı mı? Bursa İzmir yolu yapılırken taşındı mı? Ankara Niğde yolu yapılırken taşındı mı? Hayır. Yüz binlerce ağacı kestiler. Maalesef geri dönüşü de artık mümkün değil. Ağaç katliamının önü açıldı.

Demet Akalın’dan Ramazan programları önerisi: Hocalara harcayacağınız parayı fukaraya dağıtın


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.