Yüz mezoterapisi: Cilt güzelliği için bahar temizliği zamanı

Yüz mezoterapisi nedir? Mevsim geçişlerinde yaşadığımız hava değişimleri, cilt üzerinde birçok değişikliğe sebep oluyor. Sert ve soğuk havanın etkisi ciltte kuruluk, nemsizlik gibi sorunlara yol açarken, kapalı ortamlardaki kirli hava ise cildin hava almasını engelleyerek çeşitli problemlere zemin hazırlıyor.

yüz mezoterapisi

Yüz mezoterapisi: Cilt güzelliği için bahar temizliği zamanı

Özellikle mevsim değişimlerinde cildin ekstra bakıma ihtiyaç duyduğunu belirten uzmanlar ise ısı, nem, UV ışınlarına karşı fiziksel aktiviteye, su tüketimine, sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu kapsamda Medikal Estetik Hekimi Dr. Kemali Güneş, yüz mezoterapisi hakkında açıklamada bulundu.


Kış mevsiminin soğuk havası ciltte bazı problemleri meydana getirirken, mevsim değişikliğinde ciltte meydana gelen kurulukları ve yıpranma belirtilerini sağlıklı bir görünüme kavuşturmak için doğru adımları uygulamak büyük önem taşıyor.

Yüz mezoterapisi nedir?

Cilt yenileme, cilt genleştirme gibi cilt üzerinde meydana gelen kusurların tedavi edilmesinde uygulanan yüz mezoterapisi hakkında bilgiler veren Dr. Kemali Güneş, “Özellikle mevsim geçişlerinde birçok kişi cilt problemi ile karşı karşıya kalıyor. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte kişiler bedenen ve ruhen arınmaya ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden her mevsim uygulanabilen ve cilt kusurlarının tedavisinde en yüksek verim aldığımız mezoterapi ile en hızlı sonuçları alıyoruz. Bu işlem cildin yenilenmesinde, gençleşmesinde ve dış faktörlerin etkilerine karşı en doğal ve faydalı yöntem olarak uygulanıyor” dedi.


Kişinin istek ve ihtiyaçları ön planda tutuluyor

Sağlıklı bir cilt görünümü için kişinin ilk olarak istek ve ihtiyacına göre bir işlem uygulanması gerektiğini belirten Dr. Kemali Güneş, “Mezoterapi sürecinde kişinin istek ve ihtiyaçları tespit edilir. Belirlenen vitaminler, mineraller ile amino asitler, hyalüronik asit ile karıştırılarak belirli oranlarda cilt altına 4 mm’lik boyutlarda iğnelerle enjekte edilir. Bu sayede cilt altındaki kolajen yapılarını uyarılır. Cilt, mezoterapi işlemi sonrasında daha canlı ve dinlenmiş gözükür. Bu sayede acısız bir yöntem ile istediğiniz cilde kavuşmak mümkün oluyor” dedi.

Mezoterapide yenilenme süresi 21 gün!

Mezoterapi işleminin 1-3 hafta aralıklarla uygulanabildiğinin altını çizen Dr. Kemali Güneş, “Kişinin cilt tipine göre ortalama 3-4 seans süren bir tedavidir. Aralıklı olarak 3-6 ayda, tek koruma seansı önerilir. Yüz mezoterapisi uygulamasında ciltte ışıltı ve canlılık 3-4 gün sonra, ciltte sıkılaşma ise kolajenin yenilenme süresi olan 21 günden sonra kendini gösterir. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder” dedi.

Sağlıklı bir cilt için beslenme düzeni şart!


Cildi dış etkenlerden korumak için beslenme düzenine de dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Kemali Güneş, “Her ne kadar mucizevi sayılabilecek bir tedaviyle güzel sonuçlar alsak da cildimize zarar veren dış etkenlerden korunmadan tek başına sadece bu uygulama yeterli değildir. Günde en az iki litre su tüketmek, protein ağırlıklı, karbonhidratın az olduğu beslenme düzeni ve haftada en az iki gün yürüyüş gibi aktivitelerin yapılması cilt kalitesini artıran unsurlar arasında yer alıyor. Bu sayede yapılan uygulama, hızlı bir şekilde cilde etki ederek hızlı bir sonuç alınmasını sağlar” diye belirtti.

Kırışıklık giderici besinler: Cilt güzelliği için öneriler İndigo Dergisi’ni Facebook, Twitter, Instagram ve Telegram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz! 


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.