Ana Sayfa Gündem 100 yıl ömrü olacağı söylenen yol bitmeden çöktü

100 yıl ömrü olacağı söylenen yol bitmeden çöktü

Samsun’un önemli turizm yeri olan Ayvacık ilçesi ile Çarşamba ilçesi arasında yapımı devam eden yolun tamamlanmış kısımlarında çökmeler meydana geldi. A1 standartlarında yapıldığı ve 70-100 yıl arasında ömrü olacağı açıklanan yolun çökmesi tepkiyle karşılandı.

yol bitmeden çöktü

Ayvacık – Çarşamba ilçeleri arasındaki 30 dakikalık mesafeyi 10 dakikaya indirecek olan yol projesi kapsamında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Ocak 2021’de ihale edildi.

Yaklaşık 350 milyon liraya mal olacak yolun yaklaşık yüzde 20’si tamamlandı.

12 aylık süreçte 43 bin metreküp taş duvar yapılan güzergahın 20. ve 23. kilometreler arasındaki kısma 35 bin ton temel dolgu malzemesi ve asfalt serildi.

Suyun yol temeline zarar vermemesi için beton hendekler ile dere geçişleri için menfezler yapıldı.

Çalışmaları yakından takip eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, zaman zaman incelemeler yaptı.

100 yıl ömrü olacaktı

Karayollarının A1 standardına göre yenilenen Çarşamba-Ayvacık Yolu’nun, 70 – 100 yıl ömre sahip olacağı belirtilerek, altyapının güçlendirileceği, çökme veya toprak kayması yaşanmasını engellemek için yol zemini sağlamlaştırılacağı açıklandı.

Tedbir amaçlı yol üstünde ve altında istinat duvarları, dere geçişleri için menfezler, beton hendekler, tahkimatlar ve fore kazıklar yapılacağı belirtildi.

2024 yılı Ağustos ayına bitirileceği açıklanan yolun bu zamana kadar yaklaşık yüzde 20’si tamamlandı.

Biten kısımda yolda çökme meydana geldi

Çarşamba-Ayvacık yolunda çalışmalar devam ederken, yolun tamamlanan kısımlarda çökmeler meydana geldi.

Yolun ömrünü uzatmak için yapılan istinat duvarları çatladı, asfaltta derin yarıklar oluştu. Her gün yüzlerce aracın geçiş yaptığı yolun yenileme çalışması tamamlanmadan çökmesi tepkiyle karşılandı.

Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğü de harekete geçerek, bölgede inceleme yaptı. Yapılan incelemede 18 yerde çökme ve heyelan tespit edildi.

AKP’li belediyenin yaptırdığı Çalköy Köprüsü, açılışı yapılmadan çöktü!

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.