MHP’li Alanya Belediyesi, ihtiyaç sahipleri için giysi kumbarasında toplanan kıyafetleri ihaleyle sattı

MHP’li Alanya Belediyesi’nin, vatandaşların ihtiyaç sahipleri için bağışladığı kıyafetleri ihale ile 580 bin liraya sattığı ortaya çıktı.

giysi kumbarası

Konu hakkından açıklama yapan Alanya Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, “İnsanların yardımlaşma duygusuyla başladığı giysilerin ranta dönüştürülmesi vicdanen doğru değil” dedi.

Alanya Belediyesi’nin, insanların ihtiyaç sahipleri için bağışladığı kıyafetleri 580 bin liraya sattığı ortaya çıktı. MHP’li başkan, uygulamayı “Milli ekonomiye kazandırıyoruz” diye savundu.


Olaya CHP cephesinden tepki geldi. Alanya Belediyesi meclis CHP Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, “İhalenin iptali için elimizden gelini yapacağız” diye konuştu.

Zavlak, açıklamasında şunları söyledi:

“Belediye başkanı, ‘milli ekonomiye kazandırıyoruz’ diye cevap verdi”

“2021 Alanya belediyesi denetim komisyonunda  ihtiyaç sahiplerine verildiğini bildiğim, giysi kumbarasında toplanan giysilerin AJ İnternational  Group İthalat İhracat Sanayi LTD.  Şirketine 3 yıllığına ihale edildiği tespitinde bulundum.

İhale dosyasını incelediğimde Alanya belediyesinin 29.04.2021 – 766 numaralı encümen kararıyla 27.05.2021 tarihinde ihaleye çıktığı 3 yıllığına 580 bin TL’ye ihaleye verildiğini tespit ettim.

Giysi kumbarasındaki giysileri toplayan personelin ve belediye logolu araçların belediye ile alakası olmadığını, şirkete ait olduğunu öğrendim.

Nisan Meclis toplantısında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel‘e, insanların manevi duygular içinde ihtiyaç sahiplerine gittiğini bildiği kıyafetlerin bir şirkete ticari faaliyetlerine ortak olması ihale edilmesinin üzücü olduğunu ve ivedi olarak iptal edilmesi tenkitinde bulundum.

Belediye başkanı, ‘Günde 100-200 parça gidiyor. Belediye bütçesinden 276 noktada giysi topluyoruz, milli ekonomiye kazandırıyoruz’ diye cevap verdi. Ancak giysi kumbaralarına bağış yapan Alanya halkı ihaleye tepki gösterdi. İnsanların yardımlaşma duygusuyla bağışladığı giysilerin ranta dönüştürülmesi vicdanen doğru değil.

Alanya belediyesinin bu yanlıştan vazgeçmesi ve insanların manevi duygularını ranta alet etmemesi gerekir. Ben de Alanya halkı adına bu konuyu mecliste gündeme taşıdım. Ancak tatmin edici vicdanları rahatlatıcı bir yanıt alamadık.


Böyle hassas bir konunun ranta alet edilmesi üzücü. Giysi yardımı yapmak isteyen vatandaşların giysi kumbarasına değil de, gönül pınarı mağazasına elden teslim yapmalarını belirtmek isterim.”

Hazır giyim fiyatları yüzde 80 artacak!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.