NFT oyun nedir? NFT oyunları nasıl oynanır?

Blok zinciri teknolojisi ve NFT’lerin birleşim oyun geliştiricilerine yeni alanlar ve sanal dünyalar yarattı. Bu heyecan verici teknolojilerden yararlanan oyun geliştiricileri yeni yollar sayesinde çok güzel NFT oyunlarını piyasaya çıkardı. NFT oyunları, kripto varlıklar şeklinde ödüller kazanmanızı sağlar. Ayrıca karakterler, kıyafetler ve hatta oyun içindeki araziler gibi varlıklara da oyun oynayarak sahip olabilirsiniz.

NFT oyun

NFT oyunları, diğer oyunlarda olan aksiyon, macera ve eğlence gibi olguları NFT’ler ile birleştirir. Oyuncular hem eğlenirken hem de oyunda para kazanabilirler ve yatırım yapabilirler. Klasik bilgisayar oyunculuğunu bir kazanç potansiyeliyle birleştiren bu oyunlar, oyun severler tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Bir şeyler kazanmak için oyun oynadığınız bu NFT oyunları, sanal dünyaları keşfetmenize ve diğer oyuncularla savaşmanıza olanak tanırken, oyun içinde alıp satabileceğiniz NFT’lerle de sizi ödüllendirir.

Kripto varlıklar kazanmak ve bu sanal dünyaları keşfetmek için Nft oyunları denemek istiyorsanız bu yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. Son yıllarda çıkmış ve en iyi 5 NFT oyununu inceleyeceğiz.


En iyi 5 NFT oyunu

nft oyunlar
NFTGame

Oyun piyasasındaki alışılmış şeyleri sarsmak için hazırlanmış en iyi NFT oyunları şunlardır:

  1. Silks
  2. Decentraland
  3. Chosen Ones
  4. Gods Unchained
  5. The Sandbox

Bu oyunların farklı farklı özellikleri ve sanal dünyaları vardır. Ayrıca çoğu Nft oyunu kendi kripto parasını kullanır. Mesela Decentraland isimli Nft oyunu Mana isimli kripto parayı kullanıyor.

1- Silks

silks nft game

NFT oyunları söz konusu olduğunda listenin başında Silks geliyor. Silks, geçen yıl piyasaya sürülen en iyi oyna kazan kripto oyunlarından birisidir. Oyun, kullanıcılarına gerçek dünya ile metaverse arasındaki ilgi çekici bir bağlantıdan yararlanma şansı sunuyor. Silks metaverse, çeşitli Nft oyun öğeleriyle tamamlanan ve at yarışının heyecan verici dünyasına türünün ilk örneği olacak şekilde çıktı. Oyun at yarışlarına üzerine kuruludur.

Gerçek dünyadaki at yarışı sporu ile bağlantılı olan bu oyun, Silks oyuncularının gerçek dünyadaki bir yarış atına doğrudan bağlanan dijital atlara sahip olmalarının önünü açıyor. Silks nft oyununda, atların soy, yarış kayıtları ve gelişimleri hakkında bilgi içeren muazzam veri setlerini kullanarak, her bir dijital Silks atının gerçek dünyadaki muadili ile aynı özelliklere sahip olmasını sağlıyor. Silks oyunundaki nft olan bu atlar alınıp satılabiliyor. Ayrıca, bu süreç oyuncuların oyun içi ticaretten para kazanmaları için de bir temel sağlıyor.

2- Decentraland

Decentraland

Oyuncular arasında ses getiren bir diğer NFT oyunu ise Decentraland. Decentraland, ilk olarak Şubat 2020’de piyasaya sürülmüştür ve en iyi metaverse örneklerinden biridir. Çıkış tarihinden beri, oyunun geliştiricileri NFT’leri oyuna entegre etmeye başladılar. Bu heyecan verici gelişme nedeniyle Decentraland’ın popülaritesi fırladı ve artık milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor.

Sanal araziler, giysiler ve diğer oyun içi öğeler, NFT’ler olarak bulunuyor ve Decentraland’ın işlem tokeni olan MANA kullanılarak alınıp satılıyor. Oyuncular ayrıca oyun içi reklamcılığın en popüler yaklaşımlardan biri olduğu sanal arazilerini akıllıca kullanarak gelir elde edebilirler. Son olarak, Decentraland dünyasının etkileşimli doğası gereği, oyuncuların diğer oyuncularla ilişkiler kurması ve sosyal medya platformlarında bağlantı kurması da kolaydır.


3- Chosen Ones

Chosen Ones

Chosen Ones, Binance Blockchain’i üzerine inşa edilmiş yeni bir oyna kazan oyunudur. Yaygın olarak kullanılan bir oyun motoru olan Unity’nin gücünden yararlanan Chosen Ones ekibi, NFT çizimlerini ve dövüşçü öğelerini heyecan verici bir oyun deneyimi ile birleştirmeyi amaçlıyor. Oyun, Latin Amerika’daki en büyük Esports markası olan Fork Gaming tarafından geliştiriliyor.

Chosen Ones’ın piyasaya Nisan ayında çıkması planlanıyor. Ayrıca oyun bu yıl içinde piyasaya sürüldüğünde oyuncuların avatarı olacak 10.000 NFT piyasaya sürülecek. Bu Nft’ler, oyundaki ögelerin zorlu ve değerli olmasını sağlayan benzersiz bir dizi özellik ve beceriye sahiptir. Son olarak, tüm NFT sahiplerine, ödüller ve airdroplar gibi sayısız avantaj sağlayacak olan özel Heroes Club’a erişim hakkı verilir.

4- Gods Unchained

Gods Unchained

Gods Unchained, oyuncuların güçlü kart desteleri oluşturmasına ve oyundaki savaşta diğerlerine meydan okumasına olanak tanıyan, oynaması ücretsiz bir çevrimiçi kart oyunudur. Gods Unchained içerisindeki kartlar, NFT’ler olarak yaratılmıştır. Sonuç olarak bu özellik, oyuncuların piyasada kartları sorunsuz bir şekilde alıp satmalarını sağlar. Bu ticaret işlemleri ise GODS oyun kripto parası tarafından desteklenmektedir.

NFT’lerin değiştirilemez olması, bir kart oluşturulduktan sonra değiştirilemeyeceği anlamına gelir. Bu özellik, bir kartın statüsünün veya gücünün asla azaltılamayacağı anlamına geldiğinden, kart oyunlarının hayranlarına hitap edecek türden bir mantık vardır. Ayrıca, oyunun heyecan verici karşılıklı oynama özelliği, oyuncuların kendilerini diğerleriyle rekabet etmelerine ve daha fazla oyun kartı kazanmalarına olanak tanır. Nihayetinde bu, yetenekli oyuncuların kartları kazanarak ve bunları piyasada GODS karşılığında satarak gelir elde etmelerinin bir yolunu sağlar.

5- The Sandbox

The Sandbox nft

En iyi NFT oyunları listemizde bulunan diğer bir oyun The Sandbox. Sandbox, oyuncuların oyun içi öğeler yani NFT’ler oluşturabilecekleri ve bunları Sandbox Marketplace aracılığıyla satarak para kazanabilecekleri Ethereum tabanlı bir metaverse ve Nft oyunudur. Sandbox kendi kripto parası olan SAND’ı kullanır. Oyundaki tüm işlemleri kolaylaştırmak için kullanılan bu kripto para, ayrıca çok sayıda kripto borsasından da satın alınabilir.

Minecraft’a benzer şekilde, The Sandbox’ın dünyası, öğeler oluştururken sınırsız potansiyel sunan 3 boyutlu ögeler kullanılarak oyunculara ögeleri özelleştirme şansı veriyor. Oyuncular, The Sandbox’ın ‘VoxEdit’ aracını kullanarak istedikleri her şeyi oluşturabilir ve bunu The Sandbox’ın metaverse dünyasına entegre edebilirler. Bu süreçle ilgili en güzel şey ise, kullanıcıların bu öğeleri Nft’lere dönüştürebilmeleri ve satabilmeleridir.

Sonuç

Bu yazımızda günümüzde en popüler ve en iyi NFT oyunlarına ayrıntılı bir bakış atarak, özelliklerini ve neden bu kadar sevildiklerini anlamaya çalıştık.


Benim en iyi seçimim olan The Sandbox, heyecan verici Metaverse dünyasına yenilikçi özellikler getiriyor. Oyun içinde kendi Nft’lerinizi yaratabilmeniz ve satabilmeniz Nft oyunları alanında devrim yaratacak gibi görünüyor

NFT çılgınlığı: En çok kazanan ünlüler ve alım satım pazaryerleri