Disney Plus Türkiye’den Netflix Türkiye’ye dizi önerisi

Türkiye’de yayın hayatına başlayan dijital yayın platformu Disney Plus, Netflix Türkiye’nin Twitter’da yaptığı bir paylaşımı alıntılayarak esprili bir şekilde dizi önerisinde bulundu.

disney plus netflix

Disney Plus dijital yayın platformu Türkiye’de 14 Haziran 2022 tarihi itibariyle yayına başladı. Tanıtım fragmanında ise pek çok ünlü isme yer verdi.

Rekabet kızışıyor

Twitter’da Netflix Türkiye hesabının, takipçileriyle etkileşim amacıyla yaptığı “Öyle bir dizi öner ki üç gün kendime gelemeyeyim.” paylaşım, Disney Plus tarafından alıntılanarak yanıtlandı: “How I Met Your Mother. Disney+’ta, öneririm.”


https://twitter.com/onondisneyplus/status/1536762637542899712

Disney+, 14 Haziran itibarıyla orijinal yapımlarıyla artık Türkiye’de.

Sekiz yıldır Türkiye’de olan Netflix‘in ilk orijinal Türk yapımı olan Hakan Muhafız 2018 yılında platforma gelmişti.

HBO Max‘in ise bu yıl sonunda orijinal içerikleriyle Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Bu üç ABD’li platformun büyük bir hızla Türkçe orijinal içerik üretmekte giriştiği yarış, ister istemez Türkiye’deki dizilerin prodüksiyon ve çekim koşullarını değiştiriyor.

Bu rekabetin yapımcılar, yazarlar ve set çalışanları açısından olumlu yanları olduğu gibi çalışma şartlarında da iyileşmeler görülüyor.


Halen geliştirilmeye en açık alanlar ise Türkiye’de üretilen dizilerin içerikleri, insan sermayesine yatırım yapılması ve çalışma şartları açısından televizyon da dahil olmak üzere bütün yapımların uluslararası standartlara çıkarılması.

Televizyonlar oyuncu bulmakta zorlanıyor

ABD’li video sitelerinin yanı sıra Türkiye’de BluTV, puhutv, Gain ve Exxen gibi yerel platformlar da kendi içeriklerini uzun zamandır üretiyor.

Televizyon kanallarının da son sürat çekimlerine devam etmesiyle bu rekabetin sektöre en büyük yansıması nitelikli iş gücüne olan talebin artması oldu.

Ünlü oyuncuların son zamanlarda tercihlerini daha prestijli buldukları için dijital platformlardan yana yapması, televizyonların oyuncu bulmakta zorluk çekmesine neden oluyor.

Disney Plus hakkında

Disney Plus

Disney+ Walt Disney Company’nin bölümü olan Disney Platform Distribution tarafından işletilen over-the-top (OTT) katılımlı talebe dayalı Amerikan video servisidir. Servis Amerika Birleşik Devletleri’nde 12 Kasım 2019’da faaliyete başladı. Netflix ve Amazon Prime Video gibi diğer video abonelik sistemi servisleriyle rekabet edecek servis, içerik olarak Walt Disney Company stüdyoları ve ona bağlı kuruluşlara ait filmler ve dizilere odaklanıyor.

Video servisi hizmeti Disney’in eğlence stüdyoları olan Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, Disneytoon Studios, Disneynature, Pixar, Blue Sky Studios, Saban Entertainment, Marvel Studios, Lucasfilm, 20th Century Studios, 20th Television Animation, ABC Signature, Freeform, FX Networks, Hollywood Pictures, Searchlight Pictures, Touchstone Pictures ve National Geographic’den gelen içeriklerden oluşuyor.

Ayrıca ESPN+ ve Disney’in 20th Century Fox alımının ardından hakim hisselerini aldığı Hulu’dan da içerikler barındıracak.


Aile dostu Disney+ içerikleri Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geograhic olarak 5 ayrı başlıkta sıralanmaktadır. Yetişkinlere yönelik eğlence için Star olarak 6. bir başlık yer alır. Bu hizmet ABD’de Hulu, Latin Amerika’da Star+ olarak ayrı bir video akış hizmeti olarak sunuluyor.

Disney Plus Türkiye üyelik ücretleri ne kadar?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.