Uçan otel tasarımı YouTube’da tartışma yarattı: Nükleerle çalışacak, 5 bin yolcu taşıyacak

Spor salonu ve yüzme havuzuyla tamamlanmış, nükleer enerjiyle çalışan dev bir “uçan otel” konsepti, YouTube kullanıcılarının ilgisini cezbetti.

Uçan otel

Video aşağıda – Tanınmış bilim iletişimcisi ve video yapımcısı Hashem Al-Ghaili’nin tasarladığı konsept, lüks hava aracında 5 bin kadar yolcunun taşınmasını öngörüyor.

Tasarımcı, hava aracının yapay zekayla desteklenmesini ve otonom bir uçuş deneyimi sunmasını amaçlıyor.


Uçan otelde lüks restoranlar, büyük bir alışveriş merkezi, spor salonları, tiyatrolar, havuzlar, sağlık hizmetleri ve etkinlik alanları da yer alıyor.

Hava aracının ayrıca, konuklara 360 derecelik nefes kesen bir manzara sunacağı tahayyül ediliyor.

Sky Cruise adı verilen uçan otel, henüz fiziksel olarak inşa edilmedi. Ancak Al-Ghaili’nin YouTube’da yayımladığı bir videoda ayrıntılandırdığı tasarım sosyal medya kullanıcıları arasında büyük ilgi gördü.

Aynı zamanda moleküler biyoteknoloji uzmanı olan ve bilimsel keşiflerle ilgili videolarıyla birçok ödüle layık görülen Al-Ghaili, hava aracının küçük nükleer reaktörle çalışan 20 elektrikli motora sahip olacağını öngörüyor.

Bu nedenle yakıt ikmali gerekmeyeceği için hava aracının nadiren yere inmesi gerekiyor.

Al-Ghaili, hayata geçirilirse misafirlerin uçan otele ticari veya özel jet uçaklarıyla gidebileceğini, hava aracının bakımının da havada yapılabileceğini belirtti.


Tasarımcı, bu devasa uçağı uçurmak için kaç kişinin gerekli olduğu sorusuna, “Bütün bu teknoloji gerçek olursa hala pilot mu arayacaksınız?” yanıtını verdi:

Tamamen otonom olacağına inanıyorum.

Öte yandan birçok yorumcu, böyle bir hava aracının aslında çok tehlikeli olacağını dile getirdi.

“Yeni Titanik faciasına neden olabilir”

Nükleer enerjinin henüz bu denli pratikleşmediğini vurgulayan bazı kullanıcılar, bu teknoloji mümkün olduğunda hava aracının “yeni Titanik” olabileceğini ve felakete yol açabileceğini vurguladı.

Kullanıcılardan biri, nükleer reaktörle çalışan uçağın düşerse bir şehri yok edebileceğini söylerken, bir diğeri de şu ifadeleri kullandı:

Arıza çıkarabilecek ve gökten düşebilecek bir şeye nükleer reaktör yerleştirmek harika fikir.

Kullanıcılar arasında endişe yaratan bir diğer etmen de seyahatin maliyeti oldu. Bazıları, böyle bir hizmetin servete mal olacağını belirtti:


Şüphesiz sadece zenginler bu otele gidebilirdi.

Patates ile temizleyebileceğiniz 5 şeyi öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.