Kişisel Bakımın Vazgeçilmezi Deodorant Çeşitleri

Yoğun ve hareketli anlarda, sıcak günlerde terlemeyi kontrol altına almak için deodorant kullanmak çok önemlidir. Çiçek, okyanus, bebek, orman gibi farklı kokular sunan deodorant çeşitleri, konforlu bir gün geçirmenize yardımcı olur. Hoş kokulu olan seçeneklerin yanında kokusuz olan alternatifleri de bulunur.

Deodorant Çeşitleri

Ter kokusunu yok eden, kuru ve temiz hissetmeyi sağlayan, ıslaklığı tamamen ortadan kaldıran deodorant, günlük yaşamda gerekli ürünlerin başında gelir. Kişisel bakım ürünleri arasında sık tercih edilen deodorantlar, kadın ve erkek cildine özel olarak geliştirilir. Kadın ve erkek kullanımına göre çeşitleri bulunan deodorantlar içinden zevkinize en uygun olanı seçebilirsiniz.

Deodorantlar ile Terlemeyi Kontrol Altına Alın

Deodorant çeşitleri arasında yer alan farklı seçenekler, terlemeyi azaltmak ve kuru bir deneyim için özel olarak formüle edilir. Antiperspirant ürünleri, ter bezlerine yerleşerek terlemeyi kontrol altına alır. Islaklık hissini yüksek oranda azaltan bu deodorant çeşitleri sayesinde en hareketli anlarda bile kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Kötü koku oluşumunu önleyen yapısı sayesinde sosyal ortamlarda konforlu bir gün geçirmenizi sağlar.

Kıyafetlerinizde iz bırakmayan, koltuk altınızı karartmayan ve kuru bir his veren deodorantlar, kişisel bakımınızın en önemli adımını oluşturur. Sprey formunda olan deodorantlar, pratik kullanımı sayesinde her ortamda tercih edilebilir. Stick formunda sunulan ter önleyici ürünler, hassas ciltlere sahip olan kişilerde bazı hassasiyetlere neden olabilir. Doğrudan cilde uygulanan, ten ile anında temas eden ve farklı içeriklere sahip olan deodorantlar dikkatli şekilde seçilmelidir. Aksi halde cilt üzerinde farklı tahriş sorunlarına neden olabilir.

deostick

Nivea, Rexona, Fa, Dove, Garnier gibi markaların en beğenilen deodorant çeşitlerini https://www.watsons.com.tr/kisisel-bakim/parfum-ve-deodorant/deodorant/c/1090 adresinde bulabilirsiniz. Günlük yaşamda ve özel davet etkinliklerinde terlemeyi kontrol altına almak ve hoş kokular ile tazelenmek için kaliteli içeriğe sahip deodorantları satın alabilirsiniz.

Deodorant Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Deodorant seçerken sağlığa ve çevreye olumsuz etkisi olan katkı maddelerini içermeyen, doğal kaynaklı ürünleri değerlendirmeniz gerekir. Alüminyum içermeyen deodorantlar, hem sağlık hem çevre üzerinde daha az etki oluşturur.
  • Koltuk altı, bedenin diğer bölgelerine göre daha farklı bir cilt yapısına sahiptir. Cildinizin yapısına ve pH dengesine uyumlu olan deodorantları tercih etmeniz önemlidir.
  • Bazı deodorantlar, koltuk altınızı tahriş edebilir. Cildinizin yapısına uygun olmayan ürünler, oluşturduğu tahriş nedeniyle kullanıldıkları bölgede renk eşitsizlikleri ortaya çıkarabilir. Deodorant seçerken mutlaka içeriğine göz atmalısınız.
  • Kıyafetlerinizde leke bırakmayan seçenekler, kullanım anında size avantaj sağlar. terlemeyi daha iyi kontrol altına almak için hazırlanan pudralı içerikler, özellikle koyu renk kıyafetlerde iz bırakabilir.
  • Koku hassasiyeti olan kişiler, kokusuz olan deodorant seçeneklerini tercih edebilir. Herhangi bir koku içermeyen bu deodorantlar da terlemeyi önlemeye ve ıslaklık hissini yok etmeye yardımcıdır.

erkek deodorant

Deodorant Nasıl Kullanılmalı?

Gün içinde ihtiyaç duyduğunuz her an deodorant kullanabilirsiniz. Deodorantlar arasında kişilerin ihtiyaçlarına göre birçok seçenek bulunur. Erkek deodorant çeşitleri, baskın bir kokuya sahip olabilir. Bu nedenle parfüm ile birlikte kullanırken dikkat edilmelidir. Kadın deodorant seçenekleri arasında kararmaya karşı etkili olan alternatifler bulunur. Eğer cildiniz hassas bir yapıya sahipse tahriş ve kararma gibi sorunlar yaşamamak adına deodorant seçiminde dikkatli olmanız gerekir.

Deodorant kullanırken hassasiyet sorununa dikkat etmeniz önemlidir. Epilasyon, ağda, jilet uygulaması sonrasında deodorant kullanımı yanma, batma, kararma, kızarma gibi cilt sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden eğer koltuk altınızda tüylerden kurtulma işlemi yaptıysanız iyi bir nemlendirici uygulamanız, belli bir zaman sonra deodorant kullanmanız tavsiye edilir.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.