Meta yöneticisi Derya Matraş: Metaverse ile 10 yıl içinde 3 trilyon dolarlık ekonomiye ulaşacağız

Bloomberg HT’deki Finans Merkezi programına konuk olan Meta Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkanı Derya Matraş, Metaverse ile 10 yıl içinde 3 trilyon dolarlık ekonomiye ulaşılacağını söyledi.

meta metaverse

Meta Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkanı Derya Matraş Bloomberg HT’ye Metaverse ile 10 yıl içinde 3 trilyon dolarlık ekonomiye ulaşılacağını söyledi. Matraş Türkiye’de dijital alanda ve e-ticarette çok ciddi başarı öyküleri olduğunu, Türkiye’ye desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.

Matraş “Şu anda internette yeni bir dalgadayız. Buna da web 3.0 diyoruz. Birincisi bu, çok daha kapsayıcı dediğimiz bir tecrübe olacak. Üç boyutlu bir dünyaya evrileceğiz. İkincisi de daha güvenli, datanın pek çok merkezde depolanabileceği çok geniş bir ekosistem düşünün. Metaverse’in buraya gelmesi en az 5-6 yılı alacak ama bir noktada bütün tecrübelerimiz, haberden, eğlenceye, oyundan sanata metaverse’e taşınacak ve trilyonlarca dolarlık bir ekonomi olacak.


“Türkiye’de çok ciddi başarı öyküleri var”

Matraş “Akademisyenlerle yaptığımız çalışmalara göre 10 yıl içinde 3 trilyonluk dolar ekonomiden bahsedeceğiz. 1 milyar insan metaverse’e bağlanacak. Sadece Orta Doğu, Afrika ve Türkiye için 360 milyar dolarlık bir ekonomiden bahsediyoruz. Örneğin aldığımız telefonun dijital kopyasını da alabileceğimiz için içerik üreticilerine ve yaratıcılara yeni ekonomiler açılacak.” yorumunu yaptı.


Türkiye’de her türlü teknolojiye hızlıca adapte olan bir nüfusu olduğunu belirten Matraş “dijital alanda e-ticarette çok ciddi başarı öyküleri var. Gelecek 10 yılın bizim için önemli fırsatlarla dolu olduğuna inanıyorum, bu konuda Türkiye’ye desteğimizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Metaverse Dünyası || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.