Şahan Gökbakar’dan ‘başörtüsü’ tartışmasına tepki

Şahan Gökbakar’dan ‘başörtüsü’ tartışmasına tepki: ‘Enflasyon yüzde 187, açlık sınırı 7 bin 500 TL, dolar 18.55, gençler işsiz, liyakatsizlik tavan, eğitim ve adalet bitik, yolsuzluk gani. Pardon böldüm siz devam edin buyurun, başörtüsü diyordunuz…’

şahan gökbakar

Sosyal medyayı sık kullanan isimlerden olan ve gündeme ilişkin paylaşımlarıyla bilinen ünlü komedyen Şahan Gökbakar, siyasette başlayan ‘başörtüsü’ tartışmasına tepki gösterdi.

Gökbakar, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türkiye’nin bulunduğu güncel sosyoekonomik durumda, ‘başörtüsünün’ tartışmaya açılmasına sert çıktı. Gökbakar’ın paylaşımı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başörtüsü konusuyla ilgili ‘anayasa değişikliği’ teklifinden kısa süre sonra geldi.


‘ENFLASYON YÜZDE 187, AÇLIK SINIRI 7 BİN 500 TL…’

Ünlü komedyen, Twitter’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:


“Dostlar bu arada, özür dileyerek bir araya gireyim; enflasyon yüzde 187, açlık sınırı 7 bin 500 TL, dolar 18.55, sığınmacılar 10M+, gençler işsiz, liyakatsizlik tavan, eğitim ve adalet bitik, insan haklari zorda, yolsuzluk gani. Pardon böldüm siz devam edin buyrun, başörtüsü diyordunuz…”

Sansür Yasası neler içeriyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.