Tır Kantarı Nedir?

Tır kantarı bir ağırlık ölçerdir. İnşaat, ulaşım ve tarım sektörlerinde kullanılmaktadır. Bir kantar, kamyonla taşınan malzemelerin veya malların ağırlığını ölçer. Tartı, kamyonun maksimum yük kapasitesini gösterir ve kazaların önlenmesine yardımcı olabilir. Ancak birçok insan, onlara nasıl yardımcı olabileceğini anlamadan standart ölçeği kullanır. Bu nedenle bu makale, kilonun ne olduğunu ve sağlıklı ve üretken kalmak için nasıl kullanılacağını açıklamaktadır.

tır kantarı

Bir kantarın temel amacı, kamyonla taşınan malzeme veya malların kütlesini ölçmektir. İnşaat, ulaşım ve tarım sektörlerinde kullanılmaktadır. Tartı, sürücüye kamyonunun güvenli bir şekilde ne kadar ağırlık taşıyabileceğini söyleyebilir. Bu, özellikle işçilerin yol ve bina inşa ettiği şantiyelerde kullanışlıdır. Çiftçilerin ekinleri veya satılık çiftlik hayvanlarını taşıması gereken tarımda da yararlıdır.

Kargonun hatalı kullanımı, uzun mesafe taşımacılığında tehlikeli bir durumdur. Böyle bir durumla karşılaşmamak ve taşıma operasyonlarını güvence altına almak için araçların ağırlıklarının kamyon kantarı adı verilen hassas ağırlık ölçerlerle ölçülmesi gerekmektedir. Bu kantarlar araçların AKS değerlerini ölçer ve gerekli yük limitlerini aşıp aşmadığını belirler.

Her aracın kaldırabileceği maksimum bir ağırlığı vardır. Bu değerin aşılması uzun mesafeli araçlarda kontrol edilebilirlik kaybına, kazalara, can ve mal kayıplarına neden olabilir. Her aracın kendi özgül ağırlığı ile taşınması gereken kendi ağırlık limiti vardır ve bu limitin aşılması hukuki sorunlara ve büyük tehlikelere yol açmaktadır. Aracı tekerleğin altına yerleştirerek ölçen çeki kantarı, aracın ağırlığını kısa sürede algılar ve ihlalini engeller. Kamyon kantarı

Tır kantarı nasıl çalışır?

Tır kantarı Araçların AKS değerini veya yüzey ağırlığını ölçen ve kg cinsinden sonuç veren kantar temelde iki farklı terminali bünyesinde barındırmaktadır. Alüminyum hassas bir tabana ve bu tabandan gelen verileri inceleyen bir göstergeye sahiptir. Tekerleğin altına, sonuçları mV cinsinden dedektöre gönderen bir alüminyum seviye yerleştirilir. Gösterge bu sonuçları kilogram olarak gösterir.

Portatif bir ürün olan Kantarın her yerde kullanımı kolaydır. Bluetooth veya Wi-Fi üzerinden sinyal gönderen çeşitleri vardır. Öte yandan, imleç Windows ve Linux gibi çeşitli işletim sistemlerine entegre edilebilir.

Eksenel gösterge çizelgesi çeşitleri farklı üst limitlerde mevcuttur. Birçok yerde, uzun araçların maksimum yükünü ölçebilen 60 tonluk bir kamyon önerilir. Bu teraziler 60 tona kadar ağırlıkları ölçer ve kısa sürede sonuç verir.

Seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Seçilen eksen ölçeğinin doğru sonuçlar verdiğinden emin olun. Küçük bir yanlış hesaplamanın felakete yol açabileceğini unutmayın.

Tır kantarının kullanım alanları

  • Üretim
  • Depolama,
  • Kargo / Nakliye
  • Kalite kontrol
  • Ticari tartım uyg.

Kamyon kantarı işletmelere büyük faydalar sunsa da kantarların kurulumuna dikkat etmek önemlidir. Kantar kalibrasyonu konusunda doğru bilgiye sahip, kantar kalibrasyonu konusunda uzman forklift üreticileri ve sektörde ismi bilinen forklift üreticileri ile çalışmanızı tavsiye ederiz. Bu konuda Türk kantarları ve taşıt kantarları başta olmak üzere hem yurtiçi hem de yurtdışı sektör tecrübesi olan kişilerle çalışmanızı tavsiye ederiz.

Kantarlar hatalı ölçümler yapabilir. Tartıda gösterilen ağırlık, yüklerini alan gerçek ağır kamyoncuların sadece bir kısmıdır. Bu, kamyon şoförü için para cezaları ve beklenmedik gecikmeler gibi birçok soruna neden olabilir. Araç kantarları, ya karşı ağırlık mekanizmasına bağlı kollarla ya da ağırlığı ölçmek için elektronik ekipmana bilgi ileten sensör yük hücreleri ile çalışır. Bu beton veya çelik kantarlar, hareketli veya sabit olan büyük kamyonları ve ticari araçları tartmak için tasarlanmıştır.

Kantarlar, zemin tipi kantar modelleri ve çukur tipi kantar modelleri olmak üzere iki kategoride üretilmektedir.

indikatör nedir sorusuna en güzel cevap demir levha üzerine gelen yükü doğru şekilde ağırlığını ölçmeye yarar Tavan terazileri, yer sıkıntısı olmayan firmalar için daha uygundur. Giriş ve çıkışlarda modele bağlı olarak yerden 38-50 cm yükseklikte kurulur. Sınırlı alana sahip odalarda çukur ölçekler önerilir. Havuz beton zemin üzerine açık olup havuzun içine monte edilmiştir. Kuyunun tahmini derinliği 1,75 metredir. Araçların üzerinden geçebilmesi için sabit yapılar haline getirilirler.

Kantarımızın altında kullanılan load cell dizisi piyasadaki benzerlerinden farklı olarak C3 sınıfı olmayıp 1/4000 hassasiyette C4 sınıfıdır. Ayrıca yük hücrelerinin üretiminde kullanılan molibden (Mo) elementi sayesinde forklift kalkanının servis ve hassasiyetini artırarak yük hücrelerinde oluşan mekanik yorgunluğu bastırıyoruz.

TS-1 serisi kamyon kantarları mükemmel bir çelik kaplamaya sahiptir. Yere kurulur ve betonarme rampalar kullanılarak asansör kantarı üzerine çıkmak kolaydır. TS-1 serisi, I-kiriş sistemi adı verilen klasik bir zemin ölçeğidir. Şasede IPE tipi çelik kullanılmaktadır. TS-1 serisi kantarlar 10 mm kalınlığında üst tablaya sahiptir ve boyutlarına göre paslanmaz çelikten imal edilen TCT-30t model kantarlarda her biri 30 ton taşıma kapasiteli 4-10 kantar kıskacı kullanılmaktadır. Çelik OIML R60 standartlarında.

TS-3 serisi kamyon kantarları, entegre bir çelik tabana sahiptir.

TS-4 Model Kantar, zeminde yer kaplamayan, dar yerlerde araçların manevra kabiliyetini artıran, yer altına monte edilen, zorlu koşullarda yıllarca sorunsuz çalışabilen, sağlam çelik platformdan yapılmış tek kantardır. Zor çalışma koşullarında ayrıca depolarda, fabrika girişlerinde büyük çapta hammadde alım satımında kullanılmaktadır. Yere monte edilir. Betonarme rampalar sayesinde teraziye çıkmak kolaydır.

Araç uygulamaları

  •  Madencilik ve inşaat
  •  Gıda sektörü
  •  Depolarda
  •  Fabrika giriş ve çıkışlarında
  •  Hammadde alım satımında

Kamyon kantarları, kamyonları ne kadar hızlı tartabildiklerine ve ne kadara mal olduklarına göre sınıflandırılabilir. İki ana kategori hızlı tartım ve yavaş tartımdır. Hızlı kantarlar, kamyonları daha kısa sürede tartar ve yavaş kantarlardan daha az maliyetlidir. İstediğiniz terazi tipini seçtikten sonra, platformu desteklemek için beton veya tekerlek rayları için çelik paspaslar gibi gerekli aksesuarları almanız gerekir.

Kamyon kantarı, bir aracın ağırlığını hesaplamaya yardımcı olan bir makinedir. Ölçek bir taban, bir kiriş ve bir dizi kadrandan oluşur. Teraziyi kurduktan sonra, kişi aracın, eşyanın veya başka bir nesnenin ağırlığını ölçebilir ve gerekirse ayarlayabilir. Kamyon kantarları, nakliye, imalat ve inşaat gibi birçok sektörde kullanılan önemli bir araçtır.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.