Avatar 2 eleştirmenlerden tam not aldı: James Cameron’dan görsel efekt açıklaması

Sık sık Marvel ve DC filmlerini eleştiri yağmuruna tutan James Cameron, Avatar: The Way Of Water’daki özel efektlerin Marvel filmlerini gölgede bıraktığını iddia ediyor.

avatar 2

13 yıllık aradan sonra Avatar’ın devam filmi, nihayet sinemaseverlerle buluşmak için artık gün sayıyor. Film, şimdiden eleştirmenlerden tam not alırken yönetmeni James Cameron da iddialı açıklamalarda bulunuyor.

On yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan Avatar’ın (2009) merakla beklenen devam filminin galası 16 Aralık’ta sinemalarda yapılacak.


Bu arada da filmin yönetmeni ve ortak yazarı James Cameron sık sık röportajlar veriyor. Son olarak Cameron, Avatar devam filmindeki özel efektler ile Marvel’in Avengers: Endgame’de kullanılan efektleri karşılaştırıyor ve bu filmlerin Avatar 2’nin yakınından bile geçmediğini iddia ediyor. Cameron’ın iddiaları pek de yersiz değil, çünkü filmin dünya prömiyeri sonrası eleştirmenlerden övgü dolu sözler alması dikkat çekti.

avatar 2

“Avatar’ın yakınından bile geçemezler”

Cameron, “Marvel veya DC Universe’e laf atmayacağımı önceden söylemek istiyorum. O filmleri seviyorum. Hadi bunu bir kenara bırakalım. Açıkçası büyük çizgi roman filmleri, endüstrinin hacmini artırıyor, değil mi? Ve yükselen teknik dalgası herkesi bir araya getiriyor. Size daha yüksek kaliteli sanatçılar, daha fazla araç, eklenti ve kullanmak için kod sağlıyor” diyor.

james cameron

Cameron sözlerine beraber çalıştığı WETA Effects’i överek devam ediyor: “WETA Effects, artık bilindiği üzere en iyisi! Bizim yaptığımız türden duygusal yüz hareketlerine gelince Thanos mu? Hadi ama, Avatar: The Way of Water’ı gördünüz. Yaklaşamazlar bile. WETA’nın yaptığı bu.”

Avatar 2009 yılında vizyona girdiğinde 237 milyon dolarlık bir bütçesine karşılık dünya çapında gişede 2.922 milyar dolar hasılat elde ederek tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi oldu.

Şimdi 13 yıl sonra ikinci film ile yeniden sinemaseverler hikayeye devam edebilecekler. Hatta Cameron sırasıyla 2024, 2026 ve 2028’de üç devam filmi daha yapmayı planlıyor.


https://www.youtube.com/watch?v=Yzn1qVqZihs

Avatar: The Way of Water yeni fragmanı yayınlandı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.