IMDb 2022 en iyi filmler listesi

Filmler, diziler, video oyunları ve internet içerikleri hakkında bilgiler barındıran online bilgi bankası IMDb tarafından, kullanıcıların oylarıyla 2022’ye damga vuran en iyi filmler listesi açıklandı.

IMDb en iyi filmler

IMDb’de 2022’ye damga vuran en iyi filmler ve en çok oy alan filmler listesi…

IMDB 2022 en iyi filmler:

IMDb’de 100 yapımın yer aldığı listenin zirvesinde yer alan en iyi filmler:


1- Top Gun: Maverick

IMDb puanı: 8,4 (Metascore: 78)

Konusu: Top Gun: Maverick, pilot Pete “Maverick” Mitchell’in hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası yaşananlara odaklanıyor. Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete “Maverick” Mitchell, donanmaya verdiği 30 yıllık başarılı hizmetin ardından, test pilotu olarak sınırları zorlar. Kendisini karaya bağlayacak herhangi bir görevden uzak durmak isteyen Maverick, kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi özel bir görev için eğitirken bulur. Hem belirsiz bir gelecekle hem de geçmişindeki anılarıyla karşı karşıya olan Maverick, gitmek zorunda olduğu görev nedeniyle en büyük korkularıyla yüzleşmek zorunda kalır.

2- Avatar: The Way of Water

Imdb puanı: 8,1 (Metascore: 69)

Konusu: Avatar serisinin 2009 yılında küresel bir fenomen haline gelen devam halkası; bu defa James Cameron’un yaratmış olduğu öykü evreninin hem kökenlerine iniyor hem de sınırlarını genişletmeyi hedefliyor. Avatar’da yaşanan olaylardan birkaç yıl sonra Jake ve Neytiri Pandora’da kendi ailelerini kurmuştur. Ancak onlar evlerini terk etmek zorunda kalır. Bu yüzden Jake ve Neytiri, suyun yüzeri ve altı dahil olmak üzere Pandora’nın dışındaki yerleri keşfetmeye başlar. En iyi filmler listesinde 2’nci sırada yer almasının sebebi, filmin 2022’nin bitişine son günler kala çıkması olabilir.

3- The Batman

IMDb puanı: 7,8 (Metascore: 72)

Konusu: The Batman, suçluların kalplerine korku salan Batman’in Riddler isimli bir seri katille mücadelesini konu ediyor. Batman olarak iki yıl sokaklarda dolaşmak ve suçlulara korku salmak Bruce Wayne’i Gotham City’nin karanlığının kalbine sürükledi. Gizemli bir seri katil Riddler, şehrin seçkinlerini hedef alıp bir dizi sadist ve hain saldırı gerçekleştirdiğinde Batman, Riddler’in izini sürmeye başlar. İpuçlarınını peşinden giden Batman’in yolu bu süreçte Catwoman olarak bilinen Selina Kyle, Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot ve Carmine Falcone gibi karakterlerle kesişir. Batman kurduğu yeni ilişkilerin de yardımıyla suçluların maskesini düşürmek ve Gotham Şehri’ni eski huzuruna kavuşturmak için zorlu bir mücadeleye girişir. The Batman, IMDb en iyi filmler sıralamasında en çok oy alan filmler sıralamasında 1’nci sırada yer alıyor.

4- Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once)

IMDb puanı: 8,1 (Metascore: 81)

Konusu: Her Şey Her Yerde Aynı Anda, dünyayı kurtarması gerekecek zorlu bir maceraya sürüklenen bir kadının hikayesini konu ediyor. Evelyn, yıllar önce kocasıyla birlikte Çin’den Amerika’ya göç edip yeni bir hayata başlar. Aile hayatı ve işiyle sıradan bir yaşam süren Evelyn, kendisini bir anda dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içinde bulur. Yaşayabileceği alternatif hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfeden Evelyn, bu süreçte evreni kurtaracak yegane gücün kendisinde olduğunu öğrenir. Her Şey Her Yerde Aynı Anda, IMDb en iyi filmler sıralamasında en çok oy alan filmler sıralamasında 8’inci sırada yer alıyor.

5- Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok (Im Westen nichts Neues)

Imdb puanı: 7,8 (Metascore: 76)

Konusu: Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Birinci Dünya Savaşı sırasında Batı Cephesi’nde savaşan bir Alman askerinin hikayesini konu ediyor. Savaşın ilk günlerinde coşkuyla siperlerde yer alan Paul ve silah arkadaşları, savaş devam ettikçe kendilerini korku ve büyük bir çaresizliğin içinde bulur. Alman yapımı bu film, Netflix platformunda izlenebilir.

6- On Üç Yaşam (Thirteen Lives)

Imdb puanı: 7,8 (Metascore: 66)

Konusu: Bir futbol takımı ve koçları, şiddetli yağmur ve sel nedeniyle Taylan’da bir mağarada mahsur kalır. Yanlarında erzak olmayan ekip, oksijen seviyelerinin de düşmesiyle birlikte bir ölüm kalım savaşıyla karşı karşıya kalır. Dünyanın dört bir yanından onları kurtarmak için Tayland’a gelen insanlar, yerel halk ile birlikte ekibi kurtarmak için çalışır. Film, Amazon Prime Video’da izlenebilir.

7- Suikast Treni (Bullet Train)

Imdb puanı: 7,3 (Metascore: 49)

Konusu: Suikast Treni, Tokyo’daki bir trende birbirinden farklı nedenlerle birbirlerini öldürmeye çalışan bir grup sıikastçıya odaklanıyor. Uğur Böceği, işini barışçıl bir şekilde yapmaya çalışan, sanşsız bir suikastçıdır. Son görevi onu, dünyanın en hızlı treninde bir çarpışma rotasına sokar. Birbiriyle bağlantılı olan bir dizi ölümcül düşmana birlikte trende zorlu bir mücadeleye girişen Uğur Böceği, hayatta kalmak için trenden inmenin bir yolunu bulmak zorunda kalır.

8- Elvis

Imdb puanı: 7,4 (Metascore: 64)

Konusu: Elvis, Rock ‘N’ Roll müziğin kralı” Elvis Presley’nin hayatını konu ediyor. Elvis Presley’in hayatının bilinmeyenlerinin gözler önüne serildiği filmde Presley’in hayat yolculuğu, onu henüz kimse tanımazken keşfeden ve müzik yolculuğunda yanında yer alan esrarengiz menajeri Albay Tom Parker’ın anlatımı ile şekilleniyor. Presley’in menajeri ile olan karmaşık ilişkisine de odaklanılan yapımda, Presley’in şöhrete kavuşması ile yıldıza dönüşmesi arasında geçen 20 yılı aşkın sürede ikilinin arasındaki ilişkinin farklı dinamiği anlatılıyor.

9- The Banshees of Inisherin

Imdb puanı: 8,0 (Metascore: 87)

Konusu: The Banshees of Inisherin, uzak bir İrlanda adasında yaşayan iki arkadaşın hayatına odaklanıyor. İçlerinden biri artık arkadaşlıklarını sonlandırmak istediğinde ikili kendilerini endişe verici durumların içinde bulur.

10- Kuzeyli (The Northman)

IMDb puanı: 7,1 (Metascore: 82)

Konusu: Kuzeyli, öldürülen babasının intikamını almaya kararlı olan bir Viking prensinin hikayesini konu ediyor. Viking kralı Aurvandil, imparatorluğunun yönetimini küçük oğlu Amleth’e devretmek ister. Ancak başka planları olan Aurvandil’in üvey kardeşi Fjölnir, tahtı ele geçirmek için kralı öldürür. Kaçmayı başaran Amleth, amcası Fjölnir’in annesi Kraliçe Gudrun’u yakaladığını görür. Bunun üzerine Amleth, bir gün babasının intikamını alacağına, annesini kurtaracağına ve Fjölnir’i öldüreceğine yemin eder. Aradan geçen yirmi yılın ardından Amleth, Slav köylerine akınlar yapan bir Viking savaşçısı olur. Bu sırada tanıştığı bir kahin, Amleth’in yıllar önce verdiği sözü tutma zamanının geldiğini hatırlatır. Amleth, babasının intikamını almak ve annesini kurtarmak için bir yolculuğa çıkar.



IMDb ölçümlerinde Metascore nedir?

Metascore (metaskor), bir filmin derecelendirmesi olarak kabul edilir. Dünyanın en saygın eleştirmenlerinden oluşan geniş bir grubun film incelemelerine puanlar verilir ve görüş aralıklarını özetlemek için ağırlıklı ortalama uygulanır. Sonuç, tek bir Metascore’da eleştirel görüşün özünü yakalayan tek sayıda gösterilir. Filmler, yalnızca en az dört eleştirmenin incelemesi toplanırsa bir Meta Puan alır. Metascore ne kadar yüksekse, bir filmin aldığı olumlu eleştiriler de o kadar fazladır.


IMDb 2022 en çok oy alan en iyi filmler:

Aşağıdaki listede yer alan IMDb oylamaya göre en iyi filmler sıralaması, filmin aldığı puana göre değil, değerlendirme etkileşimine göre yapılmıştır.

1. The Batman (2022)

IMDb puanı: 7,8 (Metascore: 72)

Konusu: The Batman, suçluların kalplerine korku salan Batman’in Riddler isimli bir seri katille mücadelesini konu ediyor. Batman olarak iki yıl sokaklarda dolaşmak ve suçlulara korku salmak Bruce Wayne’i Gotham City’nin karanlığının kalbine sürükledi. Gizemli bir seri katil Riddler, şehrin seçkinlerini hedef alıp bir dizi sadist ve hain saldırı gerçekleştirdiğinde Batman, Riddler’in izini sürmeye başlar. İpuçlarınını peşinden giden Batman’in yolu bu süreçte Catwoman olarak bilinen Selina Kyle, Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot ve Carmine Falcone gibi karakterlerle kesişir. Batman kurduğu yeni ilişkilerin de yardımıyla suçluların maskesini düşürmek ve Gotham Şehri’ni eski huzuruna kavuşturmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

2. Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında (2022)

IMDb puanı: 6,9 (Metascore: 60)

Konusu: Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında, eski ve yeni mistik müttefiklerinin yardımıyla bilinmeyene yolculuk eden Doktor Strange’in macerlarını konu ediyor. Gizemli yeni bir düşmanla karşı karşıya olan Doktor Strange, bu süreçte Çoklu Evrenin akıllara durgunluk veren ve tehlikeli alternatif gerçekliklerini kat ediyor. “Doktor Strange”in devam halkası olan yapımda Sherlock dizisindeki kurgusal dedektif rolü ile ünlenmesinin ardından Wikileaks: Beşinci Kuvvet, Bilinmeze Doğru Star Trek ve The Imitation Game: Enigma gibi yapımlarda karşımıza çıkan Benedict Cumberbatch ünlü Doktor Strange’e bir kez daha hayat veriyor.

3. Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

IMDb puanı: 6,3 (Metascore: 57)

Konusu: Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü, tanrıları yok etmeye and içen Gorr the God Butcher’a karşı zorlu bir mücadeleye girişen Thor’un hikayesini konu ediyor. Thor, macera dolu hayatını ardında bırakarak, bu zamana kadar çıktığı yolculuklardan farklı olarak iç huzur yolculuğuna çıkar. Ancak onun huzurlu geçen emekliliği, Gorr the God Butcher olarak bilinen katilin ortaya çıkmasıyla kesintiye uğrar. Tanrıların yok edilmesini isteyen Gorr the God Butcher ile zorlu bir mücadeleye girişen Thor, bu süreçte Kral Valkyrie, Korg ve eski kız arkadaşı Jane Foster’ın yardımına başvurur. Ekip, Gorr the God Butcher amacına ulaşmadan önce onu durdurmak için zorlu bir maceraya atılır. Thor, Disney Plus’ta izlenebilir.

4. Top Gun: Maverick (2022)

IMDb puanı: 8,4 (Metascore: 78)

Konusu: Top Gun: Maverick, pilot Pete “Maverick” Mitchell’in hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası yaşananlara odaklanıyor. Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete “Maverick” Mitchell, donanmaya verdiği 30 yıllık başarılı hizmetin ardından, test pilotu olarak sınırları zorlar. Kendisini karaya bağlayacak herhangi bir görevden uzak durmak isteyen Maverick, kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi özel bir görev için eğitirken bulur. Hem belirsiz bir gelecekle hem de geçmişindeki anılarıyla karşı karşıya olan Maverick, gitmek zorunda olduğu görev nedeniyle en büyük korkularıyla yüzleşmek zorunda kalır.

5. Black Panther: Yaşasın Wakanda (2022)

IMDb puanı: 7,2 (Metascore: 67)

Konusu: Black Panther: Yaşasın Wakanda, uluslarını tehdit eden dünya güçlerine karşı savaşmaya hazır olan Queen Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye ve Dora Milaje’nin hikayesini konu ediyor. Kral T’Challa’nın ölümünün ardından, onlara müdahale etmeye çalışan dünya güçleri ortaya çıkar. Uluslarını bu tehdite karşı korumaya kararlı olan Queen Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye ve Dora Milaje, savaşmak için hazırdır. Hayatlarının bir sonraki bölümüne geçen Wakanda halkı, bunu benimsemek için çabalar. Bu sırada War Dog Nakia ve Everett Ross’un yardımıyla bir araya gelen kahramanlar, Wakanda Krallığı için yeni bir yol çizmeye çalışır.

6. Kuzeyli (2022)

IMDb puanı: 7,1 (Metascore: 82)

Konusu: Kuzeyli, öldürülen babasının intikamını almaya kararlı olan bir Viking prensinin hikayesini konu ediyor. Viking kralı Aurvandil, imparatorluğunun yönetimini küçük oğlu Amleth’e devretmek ister. Ancak başka planları olan Aurvandil’in üvey kardeşi Fjölnir, tahtı ele geçirmek için kralı öldürür. Kaçmayı başaran Amleth, amcası Fjölnir’in annesi Kraliçe Gudrun’u yakaladığını görür. Bunun üzerine Amleth, bir gün babasının intikamını alacağına, annesini kurtaracağına ve Fjölnir’i öldüreceğine yemin eder. Aradan geçen yirmi yılın ardından Amleth, Slav köylerine akınlar yapan bir Viking savaşçısı olur. Bu sırada tanıştığı bir kahin, Amleth’in yıllar önce verdiği sözü tutma zamanının geldiğini hatırlatır. Amleth, babasının intikamını almak ve annesini kurtarmak için bir yolculuğa çıkar.

7. The Gray Man (2022)

IMDb puanı: 6,5 (Metascore: 49)

Konusu: CIA ajanı Court Gentry, sessiz ve profesyonel suikastleriyle yaşayan bir efsaneye dönüşmek üzeredir, ancak üstleri tarafından verilen bir kararla avlayandan avlanana dönüşür. Court Gentry’nin kendine kurulan komployu açığa çıkarması ise çok uzun sürmeyecektir. Her şeye rağmen müşterisinin hayatını kurtarmaya çalışan Gentry, eş zamanlı olarak kendi ailesinin emniyette olmasını da sağlamak zorundadır. The Gray Man, Netflix platformunda izlenebilir.

8. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

IMDb puanı: 8,1 (Metascore: 81)

Konusu: Her Şey Her Yerde Aynı Anda, dünyayı kurtarması gerekecek zorlu bir maceraya sürüklenen bir kadının hikayesini konu ediyor. Evelyn, yıllar önce kocasıyla birlikte Çin’den Amerika’ya göç edip yeni bir hayata başlar. Aile hayatı ve işiyle sıradan bir yaşam süren Evelyn, kendisini bir anda dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içinde bulur. Yaşayabileceği alternatif hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfeden Evelyn, bu süreçte evreni kurtaracak yegane gücün kendisinde olduğunu öğrenir.

9. Nil’de Ölüm (2022)

IMDb puanı: 6,3 (Metascore: 52)

Konusu: Nil’de Ölüm, huzurlu tatili sırasında balayında olan bir kadının öldürülmesiyle kendisini bir cinayet soruşturmasında bulan dedektif Hercule Poirot’un hikayesini konu ediyor. Linnet Doyle, yeni kocası ile birlikte balayı için Nil Nehri’nde lüks bir yolculuğa çıkar. Ancak bu yolculuk Linnet’in acımasızca öldürülmesiyle son bulur. Bu korkunç ölüm, gemide bulunan dedektif Hercule Poirot’un da tatilini sona erdirir. Geminin kaptanı tarafından soruşturma yapmakla görevlendirilen Poirot, cinayetin gizemini çözmek için çabalar.

10. X (II) (2022)

Konusu: Bir grup genç film yapımcısı Teksas’ın kırsalında bir yetişkin filmi yapmak için yola çıkarlar, ancak münzevi, yaşlı ev sahipleri onları iş üstünde yakalayınca, oyuncu kadrosu kendilerini hayatları için savaşırken bulur.


IMDb puanı: 6,6 (Metascore: 79)

Avatar 2: Suyun Yolu filmi izlenimleri || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.