Uykuya Hazırlık: Bebeğinizi Uyurken Nasıl Giydirmelisiniz?

Bebekler Uyurken Üşür mü?

Bebekler dünyaya gözlerini açtığı andan itibaren hem ebeveynlerin hayatında hem de ev ortamında köklü değişimler gerçekleşir. Çocuklarının sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümesi için büyük emekler sarf eden ebeveynlerin ortak endişelerinden biri, miniklerin gün içerisinde ya da uyurken üşümelerini önlemektir. Hâl böyle olunca ebeveynler bebek giydirmek konusunda zaman zaman yanlış uygulamalar tercih edebilir. Bu durum, annelerin ve babaların üzerine titredikleri bebeklerinin soğuk algınlığı ve benzeri sorunlarla daha sık karşılaşmasına yol açabilir. 

bebek uyku tulumu

Bilhassa yeni doğan bebeklerin vücut ısısı, gün içerisinde sürekli olarak değişebilir. Bu durum, bebeklerin dolaşım sistemlerinin henüz gelişim aşamasında olmasından kaynaklanır. Bebeklerin cilt altı yağ dokusu yeterli kalınlık seviyesine erişmediğinden minikler vücut ısılarını uzun süre koruyamayabilir. Tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de hareketsiz kalmak, vücudun soğumasına ve üşümeye yol açabilir. 

Ortam ısısının düşük olması hâlinde uyuyan bebeklerin üşüme ihtimalleri oldukça yüksektir. Üşüyen bebekler ise hastalıklara karşı savunmasız kalır. Bu gibi durumları önlemek adına oda sıcaklığına göre bebek giyimi hususuna özen göstermeniz faydalı olacaktır. Bebeklere uyku tulumu giydirmek, miniklerin gerek gün içerisinde gerekse uyurken vücut ısılarını dengelemeye yardımcı olur. Çocuğunuzun uyuduğu ortamın ısısına ve mevsime uygun ürünler tercih ederek bebeğinizin üşümesini önleyebilirsiniz.

Kış Aylarında Bebekler Uyurken Nasıl Giydirilmelidir?

Miniklerin bağışıklık sistemi henüz yeterince kuvvetli olmadığı için bünyeleri ısı değişimlerine karşı oldukça hassastır. Özellikle soğuk kış aylarında bebek giydirmek, ebeveynlerin bir hayli hassas davrandığı durumlar arasında yer alır. Bu noktada önemli olan husus, minikleri kat kat giydirmek ya da sıkıca örtmek değildir. Bebeğinizin uyuduğu ortamın sıcaklığının 20 ila 22,5°C olmasına özen göstermeniz yeterlidir. Kışın bebek giyiminde uyku tulumlarını tercih ederek çocuğunuza huzurlu uykular armağan edebilirsiniz.

bebek tulumu

Kışlık bebek uyku tulumu modelleri, yüksek ısı yalıtımı özelliği ile dikkat çeker. 1.5 TOG uyku tulumu çeşitlerini mevcut ortam sıcaklığının 15 ila 18 °C aralığında olduğu koşullarda gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bu ürünler, koruyucu bir dolgu katmanına sahip olduğu için bebeğinizin soğuk günlerde üşüme ihtimalini ortadan kaldırır. Üstelik oda sıcaklığı değişse dahi ısı tulumun içerisine hapsolduğu için miniklerin daima ideal vücut ısısında kalması mümkün hâle gelir.

Yaz Aylarında Bebekler Uyurken Nasıl Giydirilmelidir?

Sıcak yaz aylarında bebek giydirmek, kış mevsimine göre daha kolaymış gibi gözükse de miniklerin sağlığı ve konforu adına bazı hususlara özen gösterilmesi gerekir. TOG değerli uyku tulumu seçenekleri, minikleri kaliteli ve huzurlu uykularla buluşturma hedefiyle özel olarak tasarlanır. Bu modeller arasından seçiminizi yaparken ürünün TOG değerini dikkate almanız tavsiye edilir. Yaşadığınız bölgenin iklim koşullarının yanı sıra evinizin ortam sıcaklığını da göz önünde bulundurarak bebeğiniz için ideal ürünü belirleyebilirsiniz.

Yazlık bebek uyku tulumu modelleri; 0.2, 0.5, 1.0 TOG değerine sahip olan seçeneklerden oluşur. Ürünler, pamuksu dokusu sayesinde bebeğinizin üşümesini ve terlemesini önleyen kumaş yapısıyla dikkat çeker. Bu sayede söz konusu uyku tulumlarını yalnızca yaz aylarında bebek giydirmek için değil, her sezon gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

bebek tulumları

Her Mevsime Uygun Tercih Edebileceğiniz KidZee Uyku Tulumları!

Ebeveynlere pratik kullanım olanağı vadeden KidZee bebek uyku tulumu modelleri, miniklere huzur ve keyif dolu battaniyesiz uykular armağan eder. Her bir detayı özenle tasarlanan ürünler; kaliteli kumaş yapısı, yaratıcı desenleri ve fonksiyonel özellikleri ile miniklerin en sevdiği giysisi, ebeveynlerin gözde tercihi olmaya adaydır. Siz de kalite ve konforu buluşturan KidZee ürünlerini tercih ederek bebeğinizin mutlu ve sağlıklı uykularla keyifle büyümesine katkı sağlayabilirsiniz.

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.