Dubai’de Nerede Kalınır? Konaklama Yapılacak En İyi Yerler

Birkaç on yıl içinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) en büyük şehri olan Dubai, bir balıkçı ve inci çiftçiliği köyünden sihirli bir şekilde dünyadaki en modern metropollerden birine dönüştü. Genellikle uzun mesafeli uçuşlar arasında bir mola olarak kullanılan Dubai, çöller ve çarşılar (pazarlar) arasında bir miktar Arap cazibesi sunar, ancak çoğu gezgin buraya sıcak hava (Mayıs’tan Ekim’e kadar kavurucu), Batı tarzı alışveriş merkezleri ve su parklarına (özellikle aileler için iyi olan) çok sayıda aktivite için gelir.

dubai nerede kalınır

Havaalanından Dubai Yat Limanı’na uzanan dar, düz ve çorak arazi boyunca yaklaşık 40 km uzanan – ve yine de mükemmel metroyla birbirine bağlı olan – şehir, tüm fiyat aralıklarında kalacak yerlerle dolu. En iyi Dubai otellerinin çoğu modern, lüks ve uygun fiyatlıdır, ancak bazılarında dikkate değer Arap tarzı cazibe ve tarih ve birkaç butik misafirhane de bulunabilir. Ancak, çok az uygun fiyatlı yer tavsiye edilir.

Uçuşlar arasında kısa süreli konaklayanlar için hizmet veren oteller, havalimanına yakın ve bitişiğindeki daha otantik Deira semtinde bulunuyor. Kısa (veya daha uzun) konaklamalar için daha da iyisi, (bir nehri andıran) Dubai Körfezi çevresindeki alandır. Bu su yolunun yanında, her ikisi de büyük ölçüde yenilenmiş olan büyüleyici ve tarihi Al Fahidi ve Al Seef bölgeleri bulunmaktadır. Yakınlarda ve eski Arabistan ile yeni Dubai’nin çekici bir kombinasyonu ile Bur Dubai ve Bur Juman bölgeleri bulunmaktadır.

Dubai’de Nerede Kalınır ?

Dubai’de nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek çok sayıda farklı bölgeden bahsetmek mümkün. Ancak hem şehir merkezine ve turistik yerlere hem de plaja ve alışveriş merkezlerine yakın olmak için tercih edebileceğiniz birkaç bölge bulunmaktadır.

Dubai’de Gece Hayatı İçin En İyi Bölge: Dubai Yat Limanı

Dubai, alkol konusunda bölgedeki çoğu ülkeden daha esnektir, ancak yetkililerin toplum içinde sarhoşluğa ve alkollü araç kullanmaya karşı sıfır toleransı vardır. Bira, şarap ve özellikle alkollü içkiler, yerel vergiler nedeniyle gezegendeki en pahalı içecekler arasındadır ve çoğunlukla yalnızca barlarda veya lisanslı restoranlarda, otellerde veya gece kulüplerinde servis edilir. Şehrin en havalı barlarından ve en gözde gece kulüplerinden bazıları, egzotik Dubai Yat Limanı boyunca uzanan yüksek binaların çatılarındadır.

Yemek ve Restoranlar için Dubai’nin En İyi Bölgesi: Jumeirah Beach Residence (JBR)

Ödüllü ve en popüler bistroların çoğu, menülerin uzun, fiyatların yüksek ve birinci sınıf hizmet verdiği otel ve tatil köylerindedir. Birkaç Tayland, Hint ve Japon restoranı arasında, oryantal dans gösterileri ile yeniden inşa edilmiş bir “vahada” bile bazı Orta Doğu mutfağını denemek hala mümkün. Bir sahil ortamının ek çekiciliği ile birlikte en iyi restoran seçenekleri, JBR ve Dubai Yat Limanı arasındaki ana caddeler boyunca yer almaktadır.

Dubai’de Aileler İçin En İyi Bölge: Jumeirah Beach Residence (JBR)

Dubai, LEGOLAND’den Aquaventure Su Parkı’na kadar aileler için olağanüstü bir dizi aktivite sunuyor ve birçoğu JBR’deki güzel plaja kısa bir taksi yolculuğu mesafesindedir. JBR’deki otel ve tatil köylerinin çoğu, çocuk havuzu, çocuk kulübü ve oyun alanı gibi aile dostu olanaklar sunar ve muhteşem yemek mekanlarına kısa bir yürüyüş mesafesindedir. JBR bölgesindeki birçok tatil yeri, jet-ski ve parasailing’den su bisikleti ve kanoya kadar su sporları sunar, ancak seçenekler Bali veya Tayland kadar geniş veya uygun fiyatlı değildir. Oteller ve seyahat acenteleri aracılığıyla sıcak hava balonları, dörtlü bisikletler ve deve gezintileri gibi Arap bölgesiyle daha ilgili diğer etkinlikler düzenlenebilir.

DUBAİ ŞEHİR MERKEZİ

dubai şehir merkezi

Dubai şehir merkezi, Burj Khalifa, Dubai Çeşmesi, Souk Al Bahar ve Dubai Mall gibi şehrin en ikonik cazibe merkezlerine yakınlığı nedeniyle Dubai’de ilk kez seyahat edenler için en iyi yerdir. Şimdinin Merkezi olarak bilinen burası, Modern Dubai’nin kalbi ve görülmeye değer yerlerin, geniş gökdelenlerin, misafirperverliğin, en iyi restoranların ve lüks alışverişin merkezidir. Dubai’de nerede kalınır? sorusuna çok popüler bir yer arıyorsanız burası tam size göre.

Downtown, Emaar Properties tarafından yaratılan, tahmini maliyeti 20 milyar ABD Doları olan ve iki kilometrekarelik bir alanı kapsayan, birinci sınıf varlıklara sahip karma kullanımlı bir komplekstir

Gösterinin yıldızı ise 828 metrelik Burj Khalifa. Dünyanın en yüksek binası olarak bilinen Burj Khalifa, lüks bir otele, birinci sınıf bir restorana ve 555 metre yüksekliğinde bir seyir platformuna ev sahipliği yapıyor. Şehrin en iyi panoramik manzarasını yaşamak istiyorsanız, Burj Khalifa Seyir Terası’nı ziyaret etmelisiniz.

Kulenin önünde Burj Khalifa Gölü var. Göl, dünyanın en büyük koreografili çeşmesi olan Dubai Çeşmesi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Müzik ve ışıklarla tamamlanan 30 dakikalık fıskiye gösterilerinden birine tanık olmak için zaman ayırdığınızdan emin olun. Özellikle geceleri muhteşemdir

Çeşmenin hemen karşısında Dubai Operası var. Bu hipermodern müzik mekanı, şehrin en iyi konser ve gösterilerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Biletler hızla tükenebileceğinden, burada bir etkinliğe katılmak istiyorsanız önceden rezervasyon yaptırdığınızdan emin olun.

Hem sakinlerinin hem de turistlerin zevk alabileceği lüks ve aşırılık ile tanınan bir şehir olarak, şehir merkezinin alışveriş için popüler bir nokta olması şaşırtıcı değil. Aslında, dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall’u burada bulacaksınız.

Dubai Mall, Burj Khalifa’nın hemen yanında yer alan devasa bir alışveriş merkezidir ve 1.200’den fazla perakende satış mağazasına, Dubai Akvaryumu ve Su Altı Hayvanat Bahçesi’ne ve olimpik boyutta bir Dubai Buz Pisti’ne ev sahipliği yapar.

Geleneksel ürünler satın almak istiyorsanız, pazardan ilham alan geleneksel bir alışveriş merkezi olan Souk Al Bahar’a gidin. Göl kenarında, Dubai Alışveriş Merkezi’nin yanında yer alan bu deniz kıyısındaki çarşı, 100’den fazla perakende mağazasına ve 22 restorana ev sahipliği yapmaktadır.

Downtown, Dubai’nin en ünlü caddelerinden biri olan 3,5 km uzunluğundaki Şeyh Muhammed bin Rashid Bulvarı’na da ev sahipliği yapmaktadır. Bulvar, şehrin en iyi restoran ve kafelerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır.

Bir Orta Doğu restoranı olan Omnia by Silvena and Bennigan’s’ta yemek yiyebilir, The Address Downtown’daki Neos’ta bir içki alabilir veya Pavilion’da (Dubai Downtown’ın 20 milyar dolarlık yeniden yapılanmasının arkasındaki emlak şirketi) bir kahve içebilirsiniz. . Sokakta Lamborghini ve Ferrari izlemenin keyfini de çıkarabilirsiniz.

Dubai Alışveriş Merkezi’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde, dinlenebileceğiniz ve Downtown Dubai’deki tüm gökdelenlerin manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz Burj Park’a uğramayı da unutmayın.

Downtown Dubai ayrıca canlı ve egzotik gece hayatı sunmaktadır. Bu parti noktasında, sahil boyunca birkaç lüks gece kulübü ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

Zenginlik ve aşırılık ile tanınan bir şehrin kalbi olarak şehir merkezi, Dubai’nin en iyi lüks otellerini ve en iyi restoranlarını bulacağınız yerdir. Downtown’daki oteller pahalıdır, bütçesi kısıtlı olanlar için ideal değildir, bu bölge savurganlık isteyenler için en iyisidir.

Jumeirah Beach Residence

Jumeirah Beach Residence

Jumeirah Beach Residence, lüks konaklama birimleriyle Dubai’de nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en iyi ve en popüler bölgelerden biri.

Sıcak, kumlu ve canlandırıcı Jumeirah Beach Residence, Dubai’nin 1 numaralı sahil destinasyonu ve Dubai’nin en son gelişmelerinden biridir. Bu bölge Dubai Yat Limanı’nın yanında yer almaktadır.

Kıyı boyunca birkaç büyük otel ve tatil köyü ve ayrıca yakınlarda çok sayıda restoran ve alışveriş bölgesi bulunmaktadır

Jumeirah Beach Rezidans alanı, halka açık konaklama yerleri, rezidanslar ve büyük bir eğlence olanağı sunan lüks, çok amaçlı bir mahalle

Jumeirah Beach Residence’a sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar giriş yapılabilir ve plaj boyunca şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Burası kalabalık olabilse de, erken gelirseniz bir yer kapacağınızdan emin olabilirsiniz.

Gezi açısından, Jumeirah Beach Residence yakın mesafede çeşitli simge yapılar sunmaktadır. The Walk at JBR’yi, Dubai Marina’yı, Palm Jumeirah’ı, Madame Tussauds Dubai’yi veya dünyanın en büyük ve en yüksek dönme dolabı olan Ain Dubai’yi kaçırmayın.

Yerden yaklaşık 220 metre yükseklikte bulutların üzerinde süzülen Burj Al Arab, birkaç Km ötede, Dubai’nin en ikonik otellerinden biridir. Otelin tasarımı, Dubai’nin ünlü denizcilik tarihini yansıtan bir gemi yelkeni şeklindedir.

Jumeirah Plajı, Bur Dubai’den güneye, Dubai Yat Limanı çevresindeki yeni gelişmelere kadar uzanan 11 millik bir sahil şerididir. Jumeirah Beach, plaj sevenler ve çocuklu aile için Dubai’de kalmak için harika bir yerdir.

Su sporları ile ilgileniyorsanız, Jumeirah Beach başlamak için mükemmel bir yerdir. Burada jet ski kiralayabilir, deniz paraşütü ve tekne gezintisine çıkabilir veya günübirlik yat kiralayabilirsiniz.

Akşam yemeği için, aralarından seçim yapabileceğiniz geniş bir restoran yelpazesine sahip olacaksınız. Dünyanın dört bir yanından sunulan mutfaklarla, herkese hitap edecek bir şeyler bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Çocuklarla seyahat ediyorsanız, en titiz yemek yiyenlerin bile karşılanacağından emin olabilirsiniz.

Arkanıza yaslanıp rahatlamak isteyenler, su kenarındaki birçok gençleştirme kaplıcalarından birinde kaplıca tedavisinin keyfini çıkarabilirler. Ayrıca çocuk oyun alanına sahip Jumeirah Open Beach Park, Wild Wadi Su Parkı, Laguna Su Parkı ve Umm Suqueim Parkı da bulunmaktadır. Çeşitli oyuncaklar, kaydıraklar ve suda yaşayan oyuncaklarla, ailece dışarıda fevkalade eğlenceli bir gün geçirmenizi sağlar.

BUR DUBAİ

bur dubai

Dubai Körfezi’nin hemen batısında yer alan Bur Dubai, genellikle “Eski Şehir” olarak anılır. Dubai’nin imza tarihi bölgesi olan Bur Dubai’yi ziyaret etmek, ahşap abrasların denizlerde yelken açtığı ve gölgeli palmiyelerin evleri sıraladığı eski Arap zamanlarına seyahat etmek gibi hissettiriyor. Dubai’de nerede kalınır ? Sorusuna en güzel cevaplardan biri olduğu gibi en ucuz cevaplardan biridir.

Aslında burası, bildiğimiz şekliyle modern Dubai’nin başladığı yerdir ve halen kültürel açıdan önemli pek çok yere, müzeye ve esere ev sahipliği yapmaktadır.

Yapacak çok şey olmasının yanı sıra Bur Dubai, Dubai’de kalmak için harika ve nispeten ucuz bir yerdir.

Şehir merkezinden daha az telaşlı ama yine de dinamik ve hareketli olan Bur Dubai, mutlaka uğramanız gereken bir yerdir

Tarih meraklıları, eski adıyla Bastakiya Mahallesi olarak bilinen Al Fahidi Tarihi Mahallesi’ne bayılacak. Buraya gidin ve Downtown Dubai’nin kaosundan çok farklı, huzurlu bir vahaya sarılın.

Bu bölge bir zamanlar bir tüccar mahallesiydi ve şimdi restore edilerek tarihi bir miras merkezine dönüştürüldü. Gezinirken, eski Dubai kültürünü hala koruyan el sanatları dükkanları, pazarlar ve ilginç kafeler göreceksiniz.

Bur Dubai, hem Kırmızı hem de Yeşil metro hatlarında iyi toplu taşıma ve Downtown bölgesine kıyasla daha ucuz konaklama isteyen ilk kez gelenler için Dubai’de kalınacak en iyi bölgelerden biridir. Burada bir otel rezervasyonu yaptırırsanız, kolayca ulaşılabilen birçok ilgi çekici yerin bulunduğu merkezi bir konumda olursunuz.

Eski Dubai olarak da bilinen Bur Dubai, hareketli Dubai Körfezi’nin batısında yer alan Dubai Emirliği’nin en eski mahallelerinden biridir. Bur Dubai, ünlü Dubai Frame’i, Al Seef’i ve birçok otantik çarşıyı bulabileceğiniz yerdir.

Bir başka harika tarihi dönüm noktası, Dubai tarihiyle ilgili her şey için tek adres olan Dubai Müzesi’dir. Müze, etkileşimli ekranlarda ticari, mimari ve ekonomik gelişmeleri sergileyerek, Dubai’nin kumlu bir tepeden dünyaca ünlü bir metropole nasıl dönüştüğünü özetliyor

Dubai ayrıca bir zamanlar inci dalışı ve çıkarma için bir sıcak noktaydı ve artık Khor Dubai’nin ağzında korunmuş geleneksel bir köy olan Heritage Village’ı ziyaret ederek incileri nasıl çıkaracağınızı öğrenebilirsiniz.

Denize sıfır bir şehir olarak Dubai’de nerede kalınır diye düşünürken çoğu kişinin aklına otomatik olarak deniz manzarası gelir. Ancak, Dubai’de mevcut olan tek su manzarası deniz değildir. Bur Dubai’yi çevreleyen Dubai Deresi, yeterince takdir edilmeyen ve daha bütçe dostu bir alternatiftir.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.