WhatsApp üzerinden yapay zeka ile sohbet devri başlıyor

Meta, şirket içinde üretimsel (generative) yapay zekaya odaklanan yeni bir ürün grubu ortaya çıkarmak üzere farklı ekipleri bir araya getirdiği yeni bir ekip kuruyor. WhatsApp üzerinden yapay zeka ile sohbet devri başlıyor.

whatsapp yapay zeka

WhatsApp üzerinden yapay zeka ile sohbet dönemi başlıyor…

Mark Zuckerberg, yapay zeka söz konusu olduğunda Meta’nın geride kalmayacağını açıkladı. CEO, şirketinin yeni bir üst düzey ürün grubu kurduğunu ve bu grubun üretken yapay zekayı hizmetlerine uygulamaya odaklanarak kullanıcılar için “keyifli deneyimler” sağlayacağını söyledi.


Zuckerberg yaptığı açıklamada, yeni bir üst ürün grubunun kurulmasıyla şirket genelinde yapay zeka üzerinde çalışan ekiplerin bir araya getirileceğini söyledi. Bu sayede çalışmaların hızlanması hedefleniyor. İlk adım ise yaratıcı ve etkileyici araçlar oluşturmak olacak; uzun vadeli hedef ise “insanlara çeşitli şekillerde yardımcı olabilecek yapay zeka kişilikleri” yaratmak.

WhatsApp’e eklenecek olan yapay zeka sizin yerinize mesajlara yanıt verebilir

Meta muhtemelen ChatGPT tarzı sohbet robotlarını WhatsApp ve Messenger’da metin tabanlı yapay zeka araçları için kullanacak. Bunlar, kullanıcılar için eğlenceli bir kullanım durumu olsa da Meta, sonunda bu özellikleri satış ve müşteri desteği gibi alanlarda işletmelere sunabilir. Kullanıcı tarafından baktığımızda ise WhatsApp’e eklenecek olan yapay zeka sizin yerinize mesajlara yanıt verebilir. Meta ayrıca Instagram’da yapay zeka destekli filtreler ve reklam formatlarının yanı sıra “video ve çok modlu deneyimleri” de test ediyor gibi görünüyor.


Son dönemde teknoloji devlerinin ve girişimlerinin ürünlerine üretimsel yapay zeka eklediğini sıkça görüyoruz. Microsoft, OpenAI’ın GPT-4 modelini Bing’e entegre ederek arama motorunda ChatGPT benzeri bir deneyime başladı. Şirket, kenar çubuğuna yerleşik, yeni yapay zeka özelliklerine sahip Edge tarayıcısının yeni bir sürümünü de piyasaya sürdü. Google ise ChatGPT rakibi Bard’ı resmi olarak duyurdu. Buna ek olarak Snap, uygulamasına ChatGPT botu ekledi.

Yapay zekadan 10 yıllık Bitcoin, Ethereum, Ripple tahmini


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.