Marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” çıkartmalarını hazırlayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, gözaltına alındığını duyurdu. Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.
Geçim sıkıntısı, işsizlik, enflasyon milyonlarca yurttaşı zor duruma düşürdü. Enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün azalırken yurttaşlar da tepkilerini farklı şekillerde dile getirmeye devam ediyor. Bunlardan biri de market raflarına yansıyan bir kampanya oldu.
Seçimlerin arifesinde marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” çıkartmaları sosyal medyada gündem olurken, çıkartmaları hazırlayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, gözaltına alındığını duyurdu.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklama yapan Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.
Akkoyun, üzerinde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde. Oy verirken aklında bulunsun” yazılı çıkartmalar tasarlamıştı.
Bu çıkartmalar büyük ilgi görmüş ve yurttaşlar tarafından marketlerde ve giyim mağazalarındaki ürünlere yapıştırılmıştı.
NE OLMUŞTU?
Görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun’un tasarladığı ve market raflarında çok sayıda ürüne yapıştırılan çıkartmalarda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğrafları görülüyordu. Çıkartmaların üzerinde de, “Bu ürün pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” ve “Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı” yazıları yer alıyordu.
Kampanya sosyal medyada ses getirmiş, tasarımcı Akkoyun çıkartmalardaki görselleri kendisinin hazırladığını belirtmişti.
Şöyle stickerlar tasarladım.
İnsanların enflasyonla ve hayat pahalılığıyla en çok yüzleştikleri yerler olan marketlerde, manavlarda, pazarlarda ve alışveriş merkezlerinde yer alan ürünlere ve ürün rafları gibi yerlere yapıştırılsın diye. pic.twitter.com/YpWtjYAMDT
— mahirgra (@mahir_gra) April 5, 2023
“Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde.”
Çıkartmalarını hazırlayan Mahir Akkoyun, yine “Erdoğan sayesinde” gözaltına alındı!“Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim ben.” Diyen Erdoğan, zaten bu tablonun tek sorumlusudur!
Burada suç nerde?… pic.twitter.com/0sbfEP1mFx
— Ali Mahir Başarır (@alimahir) April 7, 2023