Yapay zeka internete bağlandı: ChatGPT’den kritik güncelleme!

Yapay zeka internete bağlandı. OpenAI, ChatGPT uygulamasında büyük bir güncelleme yaparak kullanıcıların nihayet yapay zeka sohbet botuyla internette gezinmesine olanak tanıdı.

ChatGPT internete

İnternete bağlı yeni özellikleriyle, ChatGPT kullanıcıları güncel bilgilere erişebilecek ve güncel konular ve etkinlikler hakkında sorular sorabilecek.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre yeni özellikler arasında Expedia ve Kayak gibi seyahat planlama sitelerinden Slack ve Zapier gibi verimlilik araçlarına kadar 70’ten fazla üçüncü taraf tarayıcı eklentisine erişim de yer alıyor.


Güncelleme halihazırda yalnızca uygulamaya özel erişim için ayda 20 dolar ödeyen ChatGPT Plus aboneleri tarafından kullanılabilir.

OpenAI, “İnternet taraması ve tarayıcı eklentilerini tüm ChatGPT Plus kullanıcılarına sunuyoruz” açıklamasını yaptı.

“Alfa sürümünden beta sürümüne geçerek, ChatGPT’nin internete erişmesine ve 70’den fazla üçüncü taraf eklentisini kullanmasına izin veriyorlar.”

Güncelleme, Google’ın Bard AI sistemini elden geçirerek Gmail ve Haritalar gibi birçok temel ürünüyle entegre etmesinden sadece birkaç gün sonra geldi.

Google ayrıca Bard’ı 180 ülke ve bölgedeki kullanıcılara ücretsiz sunarak bekleme listesine kaydolma gerekliliğini ortadan kaldırdı.

Teknoloji devinin yeni ve geliştirilmiş yapay zekasıyla ilgili haberler, firmanın “öncelikle yapay zeka şirketi” olma taahhüdüne uyacak şekilde, geçen hafta düzenlenen yıllık Google I/O geliştirici konferansının ana etkinliğinde ele alındı.

ChatGPT yaşı

Hem OpenAI hem de Google’ın yaptığı duyurular, kanun yapıcıların ve düzenleyicilerin yapay zeka güvenliğine yönelik detaylı incelemelerinin arttığı bir dönemde geldi.

OpenAI CEO’su Sam Altman bu hafta ABD Kongresi’nde üretken yapay zeka ve toplum için oluşturduğu riskler hakkında soruları cevaplayacak.

Senato’nun gizlilik ve teknoloji panelinin başkanlığını yürüten Connecticut Demokrat Senatörü Richard Blumenthal, “Yapay zeka, muazzam vaatlerini ve tehlikelerini ele almak için acilen kurallara ve önlemlere ihtiyaç duyuyor” dedi.


“Bu duruşma, Alt Komitemizin yapay zekanın gelişmiş algoritmalarını ve güçlü teknolojisini denetleme ve aydınlatma çalışmalarının başlangıcı niteliğinde.”

İşimin yüzde 80’ini ChatGPT yapıyordu; ben de ikinci işe girdim


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.