Yardımsever CHP seçmeni

Bu ülkede inandığı değerler doğrultusunda oy kullanamayan bir tek partinin seçmeni var, o da CHP seçmeni. HDP’nin barajı geçmesi lazım, hadi oylar HDP’ye; MHP’nin baraj altı kalma tehlikesi var, bu sefer oylar MHP’ye; İYİ Parti’nin seçime girmesi lazım, gönder emanet milletvekillerini İYİ Parti’ye; Tayyip’in ne olursa olsun indirilmesi lazım, oylar tıpış tıpış Ekmeleddin’e; İslamcı partilerin meclise girmesi lazım, barışacağız, milletvekili listelerini aç eski AKP’lilere… Bu böyle sürüp gidiyor. Birkaç dönem daha bu böyle devam ederse, korkarım CHP seçmeni artık hangi partinin seçmeni olduğunu bile hatırlamayacak.

CHP seçmeni

Bu kadar fedakar seçmen grubuna karşılık yelpazenin sağındaki seçmen grubunun davranışı nasıl, bir de ona bakalım: Bırakın bu seçmeni, sağ tandanslı olup da CHP içinde siyaset yapan siyasetçisi bile oy vermiyor sol partiye. Bu gerçeği bir tokat gibi çarptı yüzümüze geçen gün Abdüllatif Bey. Beş yıl CHP’de siyaset yaptıktan sonra, ilk turda Sinan Oğan’a oy verdiğini, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını açıkladı. Ancak Abdüllatif Şener’in oy kullandığı sandığın tutanağı incelendiğinde geçersiz oy yok. Bu durumda Abdüllatif Bey oyunu Kılıçdaroğlu ya da Erdoğan’dan birine vermiş olması lazım. Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini açıkça ifade ettiğine göre geriye bir tek kişi kalıyor… Erdoğan. Ben Deva ve Gelecek partili seçmenin de Kılıçdaroğlu’na oy verdiğine inanmıyorum. Bu siyasal görüşteki seçmen grubu asla sola oy vermez. AKP’den memnun kalmazlarsa gidebildikleri en uzak mesafe MHP’dir. Bu, sağ seçmen grubunun refleks davranışıdır.

Bu ülkede Başbakan yardımcılığı yapmış, 69 yaşında, torun torba sahibi, koskoca adamın durup dururken yalan söylemesine mi; bu yalanın ortaya çıkabileceğini göremeyecek kadar hesap yoksunu olmasına mı; kendisinin bile içinde olduğu sol partiye oy vermeye bir türlü eli varmayan adamın CHP’nin içine sinsice nüfuz etmesine mi; CHP’nin böyle adamlar yüzünden öz evlatlarını küstürdüğüne mi yanayım? Neye yanacağımı şaşırdım.



Bir yanda Can Atalay’a yer açmak için Hatay 1.sıra milletvekilliği adaylığından kendi isteği ile vaz geçen ve inandığı değerler uğrunda mücadelesine devam eden TİP’li Barış Atay, diğer yanda milletvekili adayı gösterilmeyince rakip adaya oy atmaktan çekinmeyen ve yalan söyleyerek bunu saklayan eski AKP’li Abdüllatif Şener. Uçlarda iki insan, iki karakter, hayata iki bakış.


Hiçbir yenilgi bedelsiz olmaz. Bu yanlış hesapların ve yenilgilerin bedeli sadece CHP yönetimine değil, genel başkana da ödetilmelidir.

Fatih Altaylı: Senin beceriksizliğin bizim geleceğimizi etkiliyor!


Taner Erim
1966 yılında İstanbul'da doğan yazar, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hava Kuvvetlerinin çeşitli birimlerinde hekim olarak görev yaptıktan sonra 2010 yılında emekli olmuştur. Halen özel sektörde kulak burun boğaz uzmanı ve bir yüksek öğretim kurumunda öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan yazarın ilgi alanları siyasi tarih, sinema ve motosiklettir.