Google Bard: Daha zeki ve artık Türkçe biliyor!

Yapay zeka yarışının önemli oyuncularından biri olan Google Bard yeni bir sayfa açtı ve yaptığı son geliştirmelerle birlikte hem platforma yeni özellikler kazandırdı hem de Türkçe dil desteğiyle de ses getirecek bir çalışmaya imza attı.

Google Bard

Google, ChatGPT rakibi Bard‘ı bugün daha geniş bir kitlenin kullanımına sunarak, 40’tan fazla dilde üretken yapay zeka sohbet robotunu piyasaya sürdü. Kullanıcıların sorularını yanıtlamak, isteklerini yerine getirmek ve hatta sohbet etmek için kullanılabilen bir yapay zeka destekli sohbet botu olan Bard, Google Arama aracılığıyla gerçek dünyadan gelen bilgilere erişiyor ve bunları işleyerek kullanıcıya sunuyor.

Bard Google ekosisteminin kalbinde

Bard, Google ekosisteminin önemli bir parçası ve kullanımı sırasında da diğer Google servisleriyle uyumlu çalışıyor. Bard, kullanıcıların isteklerini yerine getirmek için Google ürünlerini de kullanabiliyor. Örneğin, kullanıcılar Bard’dan kendilerine bir e-posta göndermesini, bir hatırlatma ayarlamasını veya bir müzik parçası çalmayı isteyebiliyor.



Bard Türkçe biliyor

Bard’ın önemli yeniliklerinden biri de hiç şüphesiz Türkçe dil desteğine kavuşmuş olması. Türkçe dil desteği elbette Bard’ın tek sürprizi değildi, bu dil desteği ile birlikte pek çok yeni özellik de kullanıma sunuldu. Bu yeni özellikler arasında, kullanıcıların sorularını daha doğal bir şekilde sormasına olanak tanıyan yeni bir dil modeli, kullanıcıların isteklerini daha doğru bir şekilde yerine getirmeyi sağlayan yeni bir algoritma ve kullanıcıların Bard ile daha iyi sohbet etmesini sağlayan yeni bir arayüz yer alıyor.

Bard’a gelen yeni özellikler:

  • Yanıt dinleme özelliği: Bard’ın konuşmalarınıza verdiği cevaplar artık sesli olarak dinlenebilecek.
  • Yanıtlarda ayarlama yapma: Bard’ın hangi tonda ve stilde yanıt vereceğini, beş farklı seçeneğe göre seçebileceğiz. Bu seçenekler basit, uzun, kısa, profesyonel ve gündelik şeklinde.
  • Sohbetleri sabitleme, düzenleme ve değiştirme: Bard ile yaptığınız sohbetleri artık sabitleyebilecek, bu sohbetlere daha sonradan erişebileceksiniz. Ayrıca sohbete bir isim verebileceksiniz.
  • Kodları daha fazla yere aktarabilme: Artık Bard’ın yazdığı Python kodları Google Colab ile birlikte Replit’e de eklenebilecek.
  • Yanıtları paylaşabilme: Sohbetin bir kısmı veya sadece bir cevap bağlantılar aracılığıyla paylaşılabilecek.
  • İstemlerde resim kullanabilme: Artık Bard’a fotoğraf gönderebilecek veya bu fotoğraf içindeki bir içeriği sorabileceğiz. Bu fonksiyonlar, Google Lens’in fonksiyonlarıyla aynı.

|| Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagramGoogle Haberler 

Uzmanlar uyardı: ChatGPT’ye bu soruları sormayın!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.