Akdeniz’de yaz tatili sona mı eriyor?

Sıcak hava yüzünden Akdeniz’de yaz tatillerinin artık sonu mu geliyor? Avrupa’nın güney kıyılarında yaşanan aşırı sıcak hava dalgaları, tatilcileri daha serin ülkelere itiyor.

akdeniz yaz tatili

İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye gibi turizm cennetleri yaz aylarında tatilcileri kendine çekerken, her sene rekor üzerine rekor kıran sıcaklıklar daha ılıman iklimlere sahip kuzey bölgelere olan ilginin de artmasına neden oluyor.

Otel rezervasyon uygulaması Little Emperors’ın kurucusu Rebecca Masri, Norveç gibi  alternatif destinasyonlara yönelik rezervasyonlarda önemli bir artışa dikkati çekiyor:


“Bence Avrupa çok sıcak olduğu için insanlar daha serin yerler arıyor ve bu da İskandinav ülkelerine yaz destinasyonu olarak öne çıkmaları için gerçekten büyük bir fırsat verdi.”

“Geleneksel yaz tatili yerleri çok sıcak”

Sardunya ve Yunanistan gibi popüler destinasyonların artan sıcaklıklar nedeniyle normalden daha az ilgi gördüğünü açıklayan Masri, “Müşterilerimiz daha genç olduğu için genellikle çocukları da daha küçük oluyor ve insanlar küçük bir bebekle 48 derecelik bir yere seyahat etmek istemiyor. Bu hiç hoş değil ve iptal politikaları nedeniyle bu rezervasyonlardan vazgeçemiyorlar.” diyor.

Sonuç olarak, pek çok tatilci daha soğuk destinasyonlara rezervasyon yapıyor ve bu da İskandinav ülkelerine olan ilginin artmasına neden oluyor.

Masri, “Norveç, Kopenhag ve fiyortlar yaz rezervasyonlarımızın büyük bir bölümünü aldı ve bu bizim için gerçekten ilginç oldu” diye açıklıyor.

“Bu destinasyonlara yaz döneminde hiç rezervasyon yapmamıştık – yani evet, yaşadığımız iklim değişikliği nedeniyle bir değişiklik olduğunu kesinlikle kabul ediyoruz.” diyen Little Emperors’un kurucusu ayrıca, Alpler gibi geleneksel olarak kış kaçamaklarıyla ilişkilendirilen destinasyonların da yaz döneminde ilgi gördüğünü söyledi.


“Noel’de artık kar yok, bu yüzden Courchevel ve Gstaad’da giderek daha fazla yaz rezervasyonu yapıyoruz. Bu destinasyonlar [yılbaşı sezonu] yerine yaz aylarında rezervasyonlarımızda öne çıkıyor.” diyor CEO.

Daha serin yaz tatilleri küresel bir cazibe merkezi

Virtuoso Seyahat Haftası’nda ayrıca lüks seyahat konusunda uzmanlaşmış Kanadalı şirket The Pelican’ın kurucu ortağı Jamsheed Pocha da bir konuşma yaptı.

Pocha, birçok Kuzey Amerikalının “geleneksel olarak yaz aylarında İtalya, Fransa ve Yunanistan kadar popüler olmayan” İsviçre, Avusturya ve Almanya gibi yaz sıcaklarının daha az etkili olduğu Avrupa ülkelerine rezervasyon yaptığını doğruladı.

Pocha, bu tür destinasyonların çekiciliğinin, gezginlerin sadece kışın değil yazın da tadını çıkarabilecekleri “muhteşem SPA” olanakları ve güzel doğal manzaraları içerdiğini söylüyor.

Sıcak hava dalgaları gelecekte tatil rezervasyonlarını nasıl etkileyecek?

Avustralyalı Mosman Travel acentesinin genel müdürü Sharyn Kitchener, bu yılki aşırı sıcakların tatilcilerin gelecekte Avrupa seyahat planlarını etkileyeceğini söyledi. Kitchener, “Bence ileride insanlar bu yılki hava durumunu düşünecek ve belki de nereye gidecekleri ya da yılın hangi zamanında Avrupa’ya seyahat edecekleri konusunda farklı düşünecekler.” dedi.

Aşırı sıcakların insanların seyahat etme şeklini değiştireceği de yaygın bir görüş. Güney İtalya’daki birçok otelin eylül ve ekim ayları için yüksek oranda rezervasyon aldığını ifade eden New York merkezli seyahat acentesi Skylark’ın kurucusu ve CEO’su Paul Tumpowsky, “Bence insanların yaz [tatilini] ekim ayının ortasına kaydırmaları söz konusu. Normalde ekim başında kapanan birçok otel artık sonbaharın ortasında ya da sonunda kapanıyor.” diyerek tatilcilerin şimdiden daha serin aylarda turizm cennetlerini tercih ettiğini vurguluyor.


Kaynak: Euronews

Havlu hareketi: Halkın denize erişimine yasak konulamaz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.