LinkedIn kullanıcıları en çok bu hatayı yapıyor!

LinkedIn kullanıcıları

LinkedIn kullanıcılarının en çok yaptığı hatalar hakkında bilgi veren Suit Your Job Kurucusu Aysu Bilgin, bunlardan birinin başlık kısmında anahtar kelimelere yer verilmemesi olduğunu söyledi.

Profesyonel ilişkiler ve iş fırsatlarının yönetildiği bir sosyal ağ olan LinkedIn kullanımı hakkında önemli bilgiler paylaşan Aysu Bilgin, “Arama sonuçlarında öne çıkmanız ve sektörünüzdeki kişilerin ilgisini çekebilmeniz için alakalı hashtag kullanımı çok önemlidir. Doğru anahtar kelimeleri seçerek ve profilinize ekleyerek dijital kartvizitinizi oluşturabilir ve sektörünüzle ilgili kişiler tarafından daha kolay bulunabilirsiniz. Ancak çoğu zaman hashtag kullanımı gözden kaçabiliyor, bu da LinkedIn’in efektif bir şekilde kullanılmamasına yol açıyor” diyor.

LinkedIn kullanıcıları için en önemli noktalardan biri: Etkili ve doğru bir CV hazırlama

İş başvurularında Cv’mizin profesyonel bir şekilde yazılması bizi bir adım ileri taşıyor. İş bulmada en önemli noktalardan birinin etkili ve doğru şekilde hazırlanmış bir CV ve ön yazı sahibi olunmasının gerekliliğinden bahseden Your JobKurucusu ve LinkedIn Profesyoneli Aysu Bilgin şu bilgileri paylaştı:


“İşe alımcıların ve işverenlerin dikkatini çeken en önemli nokta bu. Çünkü ATS uyumlu CV’ler ilk izlenimde diğer adaylar arasında öne çıkılmasını sağlıyor. İlgili anahtar kelimeleri içeriyor ve sektöre dair bilgilerinizi ortaya koyuyor. Yetkinlikleri ve becerileri ortaya koyuyor. Bu nedenle iş arayışınızda mutlaka profesyonel bir şekilde hazırlanmış, ATS uyumlu CV’nizin olduğundan emin olmalısınız.”

“Online varlığınızı ortaya çıkarmak için benzersiz bir platform”

LinkedIn’in, sektörünüzden kişilere kolaylıkla ulaşabilmek ve online varlığınızı ortaya çıkarmak için benzersiz bir platform olduğunu söyleyen Bilgin, “Burada doğru anahtar kelimelerle profil oluşturmanız çok önemli. Bu sayede işverenlerin ve işe alımcıların karşısına daha kolay çıkabilirsiniz. Ayrıca LinkedIn’de deneyimleriniz, becerileriniz, eğitim geçmişiniz ve başarılarınızla profesyonel kimliğinizi güçlendirebilir ve işverenlere güvenilir bir izlenim bırakabilirsiniz” dedi.


“Türkiye en fazla LinkedIn kullanan ülkeler arasında 14. sırada”

Ülkemizde de ilgi gören LinkedIn’deki iş ilanlarının oldukça yoğun kullanıldığını belirten Bilgin, “Ülkemiz, globalde en fazla LinkedIn kullanan ülkeler arasında 14. sırada. Türkiye’de ortalama 11 milyon kişi LinkedIn’i aktif olarak kullanıyor. Ayrıca dünyada dakikada 6 kişi LinkedIn üzerinden işe alınıyor. Ancak Türkiye için kesin bir veri bulunmuyor” dedi.

LinkedIn en iyi startups: Yükselişteki en iyi 10 şirket


LinkedIn, yapısı itibariyle profesyonel bir ağ olduğu için Türkiye’de pek çok işveren in LinkedIn üzerinden çalışan aradığını belirten Bilgin, “LinkedIn, sektörünüze ve firmanıza en uygun kişileri seçerek işe almak için oldukça güvenilir bir platform. İşe alım süreçlerini daha verimli hale getiren özellikleriyle, işverenlerin ve iş arayanların bir araya gelmesine olanak tanıyor. Bu nedenle LinkedIn ülkemizde de iş arama ve işe alım süreçlerinde yaygın bir şekilde etkili bir araç olarak kullanılıyor” dedi.

Linkedin işverenlerin çalışan adaylarından beklediği 10 beceriyi listeledi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.