Avukat Feyza Altun sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı

Feyza Altun

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca Avukat Feyza Altun hakkında, sosyal medyada yapmış olduğu paylaşım üzerine, TCK’nın 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re’sen soruşturma başlatılmıştı. İsmail Saymaz, Altun’un gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Saymaz şunları kaydetti:

Avukat Feyza Altun, halkı kim ve düşmanlığa tahrik suçundan gözaltına alındı.


Altun’la konuştum. Evde savcı ve 13 polis arama yapıyormuş. Hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrikten soruşturma başlatılmış. 

Altun, şöyle dedi: 

Şeriatla ilgili paylaşıp yapıp yapmadığımı soruyorlar. Hakkımda gözaltı kararı var. Güvenlik Şubesi’ne götürüleceğim.

gözaltı

Feyza Altun neden gözaltına alındı?

Altun bir paylaşımına yapılan yoruma “Şeriate s..kayım” diye karşılık vermişti.

Altun soruşturma kararının ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı , hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez.

Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur. 


Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum.

Gündem


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.