Kate Middleton kanser tedavisi gördüğünü açıkladı

Kate Middleton kanser

Galler Prensesi Catherine (Kate Middleton), video açıklaması yaparak kanser tedavisi gördüğünü açıkladı. Yapılan testlerde kanser tespit edilmesinin ardından tedavinin erken safhalarında olduğunu söyledi.

Kate Middleton yayımladığı video açıklamasında, “İnanılmaz derecede zorlu birkaç aydan” sonra bunun “büyük bir şok” olduğunu söyledi.

Ancak olumlu bir mesaj vererek şu ifadeleri kullandı: “İyiyim ve her geçen gün daha da güçleniyorum.”


Kanserin ayrıntıları açıklanmadı ancak Kensington Sarayı, prensesin tamamen iyileşeceğinden emin olduğunu söyledi.

Prensesin açıklamasında, Ocak ayında karın ameliyatı geçirdiğinde kanser olduğunun bilinmediği belirtildi.

Prenses, “Ancak ameliyat sonrası yapılan testlerde kanser tespit edildi. Bu nedenle sağlık ekibim bana önleyici kemoterapi almamı önerdi ve şu anda bu tedavinin ilk aşamalarındayım” dedi.

“Lütfen inancınızı ve umudunuzu kaybetmeyin”

Kanserden etkilenen herkesi düşündüğünü belirterek şunları ekledi: “Her ne şekilde olursa olsun bu hastalıkla karşı karşıya kalan herkes, lütfen inancınızı ve umudunuzu kaybetmeyin. Yalnız değilsiniz.”

Kate Middleton, henüz açıklanmayan bir durum nedeniyle Ocak ayında geçirdiği ameliyattan sonra iyileşmenin zaman aldığını ve önceliğin artık ailesine güven vermek olduğunu söyledi.

“William ve ben bunu genç ailemizin iyiliği için özel olarak işlemek ve yönetmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Prenses şunları ekledi: “George, Charlotte ve Louis’e her şeyi onlara uygun bir şekilde açıklamak ve onlara iyi olacağıma dair güvence vermek zamanımızı aldı.”


Ailenin artık “biraz zamana, alana ve mahremiyete” ihtiyacı olduğunu söyledi.

Catherine ve Prens William’ın Paskalya gününde Kraliyet Ailesi ile birlikte görünmeleri beklenmiyor ve prensesin resmi görevlerine erken dönüşü de olmayacak.

Saray ayrıca Prens William’ın Şubat ayı sonlarında düzenlenen anma törenine aniden katılmamasının Kate’in kanser teşhisi konmasından kaynaklandığını da söyledi.

Çift, Ocak ayındaki ameliyatından bu yana sağlığı konusunda kamuoyunda yoğun spekülasyonlar ve sosyal medya çılgınlığıyla karşı karşıya kalmıştı. Noel’den bu yana hiçbir resmi etkinliğe katılmadı.

Video açıklamasında ailesinin desteğinden bahsetti: “William’ın yanımda olması da büyük bir rahatlık ve güvence kaynağı. Birçoğunuzun gösterdiği sevgi, destek ve nezaket gibi. Bu ikimiz için de çok şey ifade ediyor” dedi.

Kensington Sarayı, prensesin videosunun Çarşamba günü BBC’nin yapım kolu BBC Studios tarafından çekildiğini söyledi.

BBC News yaptığı açıklamada şunları söyledi: “BBC News, diğer medya kuruluşlarıyla birlikte bu öğleden sonra Kensington Sarayı tarafından yapılan duyuruya ilişkin bilgilendirildi.”


Kaynak: BBC

Kral Charles’ın kanser olduğu açıklandı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.