Netflix’in Ripley dizisine övgü yağıyor

ripley dizisi netflix

Netflix izleyicileri, kara filmleri andıran tarzıyla dikkat çeken yeni diziye övgüler yağdırdı. Akademi Ödüllü Steven Zaillian’ın yönettiği Ripley, izleyiciler tarafından “başyapıt” ve “sanat eseri” diye nitelendirildi.

Bir dolandırıcı, İtalya’da sıradışı bir iş alınca zenginlerin ayrıcalıklı dünyasına adım atar. Fakat istediği hayatı elde etmek için yalanlarla dolu bir ağ örmelidir. Netflix izleyicileri sürükleyici Ripley dizisi karşısında büyülenirken, bazıları siyah beyaz gerilimi bir “sanat eseri” diye tanımladı.

Netflix’in 4 Nisan’da gösterime giren Ripley dizisinin başrolünde yapıma adına veren talihsiz dolandırıcı Tom Ripley’i canlandıran Andrew Scott yer alıyor. Dizide zengin bir adam, Johnny Flynn’nin canlandırdığı serseri oğlu Dickie Greenleaf’i eve dönmeye ikna etmesi için Ripley’yi tutuyor.


ripley afiş

“Gereken ne varsa yapıyor”

Yayın platformunda 4 Nisan’da gösterime giren Ripley’nin başrolünde, yapıma adına veren dolandırıcı Tom Ripley’yi canlandıran Andrew Scott yer alıyor.

Anthony Minghella tarafından yazılan ve yönetilen 1999 tarihli beyazperde uyarlamasında Matt Damon, zengin ve şımarık Dickie Greenleaf’i evine dönmeye ikna etmek için New York’tan İtalya’ya gönderilen dolandırıcı Tom Ripley rolündeydi.

Netflix, 18 yaşından küçükler için uygun olmadığını belirttiği dizinin konusunu şöyle özetliyor:

Coşkulu bir izleyici, “Patricia Highsmith romanı Ripley’nin ustaca, metodik, tehditkar uyarlaması gereken ne varsa yapıyor” dedi.

“Succession’dan beri televizyondaki en iyi şey”

Gerilime övgüler yağdıran bir başka izleyici, Ripley’yi ödüllü bir diziyle kıyasladı:

Hiçbir şeyi aceleye getirmiyor; karmaşık hikayede gerilimin her zerresini öne çıkarıyor. Succession’dan beri açık ara televizyondaki en iyi şey! Netflix, daha fazla lütfen!

Bir diğer izleyici de dizinin sinematografisini övdü:

Ripley görsel olarak Netflix’in şimdiye kadar yaptığı en iyi dizilerden biri. Siyah-beyazın kullanımı 1940’lı ve 50’li yılların klasik kara filmlerine bir saygı duruşu gibiydi.


Başka bir izleyici ekledi:

“İtalya’da çekilen tüm dizi, adeta yaşayan bir sanat eseri gibi. Sinematografi de usta işi.

andrew scott

“Bitmesini istemedim”

Bir başkası da şöyle dedi:

The White Lotus’u sevdiyseniz, kendinize bir iyilik yapın ve Netflix’te Ripley’yi izleyin.

Bir sosyal medya kullanıcısı, Ripley’nin Netflix’te şimdiye kadar gördüğü en muhteşem dizilerden biri olduğunu söylerken bir diğeri ekledi:

Netflix’teki Ripley bir başyapıt, bitmesini istemedim, 5 yıldız.

Başka biri de diziyi Yetenekli Bay Ripley’yle (The Talented Mr. Ripley) kıyaslayarak şöyle dedi:

Mola. Ripley’i izliyorum: Başlarken biraz yavaştı ama şimdi? Kafayı taktım. Büyüleyici Andrew Scott, Tom Ripley’yi canlandırıyor. Matt Damon’ın Ripley filmindeki Tom’undan çok daha karanlık, hatta daha kusurlu bir dolandırıcı.


Ripley dizisi fragmanı:

Netflix ilk kez en çok izlenen içeriklerini paylaştı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.