Apple, ChatGPT’yi iPhone’lara entegre ediyor: Elon Musk tepkili!

Apple chatgpt iphone

Apple, uzun zamandır beklenen yapay zeka stratejisini Pazartesi günü düzenlenen geliştiriciler konferansında açıkladı. Buna göre şirket geliştirdiği yapay zeka teknolojisini Siri’ye getirmeyi ve OpenAI’ın yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’yi cihazlarına entegre etmeyi planlıyor.

Kişiselleştirilmiş yapay zeka teknolojisini geliştiren bu birime Apple Intelligence adı veriliyor.

Ancak yatırımcıların, Microsoft’un lideri olduğu yapay zeka teknolojisinde Apple’ın daha sağlam adımlar atmasına yönelik beklentisi, Apple hisselerinin yüzde 2 düşmesine yol açtı.


Teknoloji alanında bir araştırma şirketi olan Forrester’dan analist Dipanjan Chatterjee, Reuters’a yaptığı açıklamada, Apple Intelligence’ın kullanıcılarını küçük ama anlamlı bir şekilde memnun ettiğini, ancak rakiplerinin seviyesine çıkamadığını söyledi.

Elon Musk: Güvenlik ihlali

Elon musk

Apple, rakipleri Microsoft ve Google’ın aksine gizliliği ve kullanıcı güvenliğini merkezine koyacağını öne sürdü.

Ancak X platformunun sahibi olan, Tesla’nın CEO’su Elon Musk böyle düşünmüyor.

Elon Musk, X’ten yaptığı açıklamada, OpenAI’ı sistemine dahil etmesi takdirinde şirketlerine Apple cihazlarının girmesine izin vermeyeceğini belirtti.

Bunun kabul edilemez bir güvenlik açığı olacağını öne süren Musk, “Apple’ın kendi yapay zekasını üretemeyecek kadar akıllı olmaması çok saçma, sanki OpenAI güvenlik ve gizliliği sağlayabilecek” dedi.

Elon Musk’ın da daha önce destek verdiği bir kampanyada, güvenlik protokolleri geliştirilene, uygulanana ve bağımsız uzmanlarca denetlenene dek, ileri yapay zeka araştırmalarının durdurulması istenmişti.


Tesla araçlardaki otomatik sürücü sistemlerinde yapay zeka kullanan Elon Musk, bu konudaki kaygılarını bir süredir dile getiriyor.

GPT-4o ücretsiz olarak erişime açıldı: Nasıl kullanılır?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.