Samsung uygun fiyatlı akıllı saat Galaxy Watch FE özelliklerini tanıttı

samsung galaxy watch fe

Samsung, yaptığı sürpriz duyuru ile uygun fiyatlı akıllı saati Galaxy Watch FE’yi duyurdu. İşte merak edilen Samsung Galaxy Watch FE fiyatı ve özellikleri:

Süregelen sızıntılar doğru çıktı ve Samsung, bugün yaptığı sürpriz duyuru ile uygun fiyatlı akıllı saati Galaxy Watch FE’yi duyurdu. Uygun fiyat ile daha fazla kullanıcıya erişmek isteyen Samsung, Galaxy Watch’un sağlık ve fitness izleme özelliklerini bu modelde koruyor. Galaxy Watch FE aynı zamanda tasarım noktasında da ön plana çıkıyor.

Samsung Galaxy Watch FE neler sunuyor?

40mm boyutunda sunulan Galaxy Watch FE, Galaxy Watch serisinin ikonik tasarımını temel alan yenilenmiş bir görünüm sunuyor. Siyah, Pembe Altın ve Gümüş renk seçeneklerine sahip olan Galaxy Watch FE, yeni saat kordonlarıyla daha minimal bir görünüm sağlamayı amaçlıyor. Buna ek olarak Galaxy Watch FE, kullanıcıların saatlerini özelleştirmelerine olanak tanıyan çeşitli yeni saat kadranları sunuyor.


Çizilmelere karşı koruma sağlamak için Safir Kristal cama sahip olan Galaxy Watch FE, BioActive sensörü ile günün her saati kişiselleştirilmiş ve uygulanabilir ipuçları sunan bir dizi güçlü fitness ve sağlıklı yaşam işlevi vadediyor. Galaxy Watch FE, uyku düzenini izlemekten uyku koçluğuna ve uyku dostu bir ortam yaratmaya yardımcı olmaya kadar çeşitli gelişmiş uyku takibi özellikleri sunuyor.

Galaxy Watch FE, anormal derecede yüksek veya düşük kalp atış hızlarını tespit etmek için HR Alert’i ve atriyal fibrilasyonuna (Afib) işaret eden kalp ritimlerini proaktif olarak izlemek için Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi (IHRN) özelliğine sahip. Buna ek olarak, kullanıcılar Kan Basıncı ve EKG‘yi izleyerek kalp sağlıklarını genel olarak da takip edebilecekler.


Samsung aynı zamanda 100’den fazla farklı antrenmanı Galaxy Watch FE ile takip edebileceklerini söylüyor. Ek olarak vücut kompozisyon analizi ve kişiselleştirilmiş kalp atış hızı bölgeleri de cihazda bulunuyor. Dolayısıyla çoğu sensör ve takip özellikleri diğer Galaxy Watch’lar ile oldukça benzer. Gördüğümüz kadarıyla bir tek sıcaklık sensörü bu modelde bulunmuyor.

Galaxy Watch FE

Teknik açıdan Samsung Galaxy Watch FE

Donanım tarafına baktığımızda ise Galaxy Watch FE’nin sadece 40mm boyuta sahip olduğunu görüyoruz. 1,2 inç Super AMOLED ekrana sahip olan cihaz, 396×396p çözünürlük sunuyor. Galaxy Watch FE ayrıca Exynos W920 çipine, 1,5 GB RAM’e ve 16 GB depolama alanına sahip. Batarya ise 247mA seviyesinde.

Galaxy Watch FE, uygun fiyatlı bir model olmasına rağmen IP68 derecesine ve 5ATM suya dayanıklılığa sahip. Ayrıca aynı tek tıklamalı kayış mekanizmasına, NFC ödemelerine ve dahili GPS‘i de barındırıyor. Bağlantı tarafında ise LTEBluetooth 5.3 ve Wi-Fi kullanıcılara sunuluyor. Yazılım noktasında ise OneUI Watch 5 ve Wear OS 4 bulunuyor.

Samsung Galaxy Watch FE fiyatı ve çıkış tarihi


Samsung Galaxy Watch FE fiyatı Bluetooth versiyonu için 199 dolarLTE versiyonu için 249 dolar olarak açıklandı. Galaxy Watch FE’nin Bluetooth versiyonu 24 Haziran’dan itibaren ABD’de satışa sunulacak. LTE versiyonu ise bu yıl içinde gelecek. Samsung, Galaxy Watch FE’nin bu yaz dünya çapında satışa sunulacağını da belirtiyor.

akıllı saat fiyatları

Teknik özellikleri:

  • Boyut: 39.3 x 40.4 x 9.8mm / 26.6g
  • Ekran: 1,2 inç Super AMOLED 396×396p
  • İşlemci: Exynos W920
  • Depolama ve bellek: 1,5 GB bellek + 16 GB depolama
  • Batarya: 247mA
  • İşletim sistemi: OneUI Watch 5 ve Wear OS 4
  • Bağlantı: LTE, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo
  • Sensör: Samsung BioActive Sensör (Optik Kalp Atış Hızı + Elektriksel Kalp + Biyoelektrik Empedans Analizi), İvmeölçer, Barometre, Gyro, Jeomanyetik Sensör, Işık Sensörü
  • Dayanıklılık: 5ATM + IP68

Apple cihazlar için gelen yapay zeka yenilikler


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.