Türkiye, sabit internet hızında Kongo’nun gerisinde kaldı

sabit internet hızı

Speedtest by Ookla’nın raporuna göre Türkiye, sabit internet hızında Kongo’nun gerisinde kalarak 111’inci sırada yer aldı.

Bağlantı veri hızı ve gecikme süresi gibi internet erişim performansını ölçen Speedtest by Ookla, ülkelerin mayıs ayı mobil ve sabit bant hızlarının raporunu yayımladı. Rapor, hem ülkelerin hem de o ülkedeki en kalabalık şehirlerin internet hızlarını ortaya koydu.

Türkiye’nin ortalama sabit internet hızı 44,21, ortalama sabit indirme hızı 13,54; mobil internet hızı 40,77 Mbps, ortalama mobil indirme hızı ise 14,38 Mbps oldu. Türkiye, mobil hız konusunda 147 ülke arasında 68’inci, sabit internet hızında ise 181 ülke arasında 111’inci sırada yer aldı.


Dünya genelinde mobil internet indirme hızı ortalama 52,48 Mbps, sabit internet ortalama indirme hızı 93,67 Mbps olarak belirlendi. Hem mobil internet hem de sabit internet hızlarında Türkiye küresel ortalamanın gerisinde yer aldı.

Türkiye, nisan ayına göre iki basamak yükseldi.

En hızlı sabit internet kullanan ülke Singapur

Sabit internet kullanımında en hızlı ülke 289,98 Mbps ile Singapur oldu. Singapur’u 282,48 Mbps ile Hong Kong, 274,46 Mbps ile Şili takip etti.


Küba, 181 ülke arasında sonuncu sırada. Afganistan, Suriye ve Burundi de internetin son derece yavaş olduğu diğer ülkeler.

Türk Telekom internet tarifelerine büyük zam!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.