Gram altın fiyatı rekor üstüne rekor kırdı!

En çok altın rezervi

Ons altın fiyatı, Fed’den faiz indirimine yönelik gelen mesajlarla tarihi zirvelerini yenilerken; gram altın ise, ons altın ve dolar/TL’deki yükselişlerle rekor üzerine rekor kırıyor.

Peki, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç lira? İşte 17 Temmuz 2024 çeyrek, ons, gram ve yarım altın satış fiyatları…

Ons altın fiyatı, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yetkililerinden gelen açıklamaların ardından eylülde faiz indirimi beklentilerinin artmasından destek alarak tarihi zirveye yükseldi. Rekor seviyesini 2482 dolara yükselten ons atın, saat 10.59 itibarıyla yüzde 0,21 primle 2474 dolardan işlem gördü. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2500 dolar seviyesi direnç, 2400 ve 2350 dolar seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.


ABD Merkez Bankasının (Fed) bu sene iki kez faiz indirimine gideceği beklentisi ve ülkede gerçekleştirilecek seçimin sonuçlarının oluşturduğu belirsizlikler emtia fiyatlarının üzerinde de etkili olmaya devam ediyor.

Öte yandan, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, hafta sonu Pensilvanya’daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğraması sonrası başkanlık ihtimali oldukça güçlenirken, bu durumun jeopolitik riskleri ve ticaret savaşlarını tekrar gündeme getirebileceği endişesi altının ons fiyatını destekliyor.

Gram altında rekor üstüne rekor!

Ons altındaki yükselişin etkisiyle tarihi zirvesini 2639 liraya çıkaran gram altın, şu dakikalarda yüzde 0,40 artışla 2631 liradan alıcı buldu. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 312 liradan, Cumhuriyet altını 17 bin 181 liradan satılıyor.


Dün ons fiyatındaki artışa paralel 2 bin 624 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 2,04 üzerinde 2 bin 622 liradan tamamlamıştı.

Güncel altın satış fiyatları:

  • Çeyrek altın satış fiyatı: 4.325,00 TL
  • Yarım altın satış fiyatı: 8.643,00 TL
  • Tam altın satış fiyatı: 16.995,51 TL
  • Cumhuriyet altını satış fiyatı: 17.232,00 TL
  • Gremse altın satış fiyatı: 42.619,10 TL

Almanya’da artan döner fiyatları enflasyonun sembolü oldu


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.