Joe Biden’a ‘çekil’ baskısı: Demokratlar ‘panik’ içinde!

Joe Biden

ABD Başkanı Joe Biden’ın ailesi ve yakın çevresi ona desteğini sürdürse de anketler seçmenin Biden’ın yarışı bırakmasını istediğini ortaya koyuyor.

ABD’de iki başkan adayını karşı karşıya getiren televizyon tartışmasının ardından seçmenin Biden’a bakışında köklü değişiklikler yaşandı.

Eski başkan Donald Trump ile televizyon tartışmasının felaketle sonuçlanmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden’ın yakın çevresi yarışa devam etmesi için desteğini sürdürürken seçmenlerin çoğu Biden’ın yarışı bırakmasını istiyor.


Biden’ın kampanya ekibi, hafta sonunu ailesiyle Camp David’de geçiren ABD başkanının yarıştan çekilmeyi değerlendirdiği iddialarını ısrarla reddetti.

New York Times’ın haberine göre Biden’ın ailesi Camp David’de ona başkanlık yarışına devam etmesini söyledi. Hafta sonu boyunca da Demokrat Parti’nin önde gelen vekilleri televizyon tartışmalarında Biden’ın halen Trump’a karşı zafer kazanabileceği görüşünü aktardı.

Ancak CBS televizyonu tarafından yapılan bir ankete göre seçmen Biden’ın sağlık durumunun başkanlık görevlerini yapmaya izin vereceğine ikna değil.

Ankete göre seçmenlerin sadece yüzde 28’i Biden’ın başkanlığa devam etmesini istiyor. Geri kalan yüzde 72’ye göre Biden başkan olabilecek zihinsel ve bilişsel sağlığa sahip değil.

Biden’ın Trump karşısındaki performansı TIME kapağında: Demokratlar ‘Panik’ içinde

time kapağı bidenTIME dergisinin son sayısında Joe Biden’ın eleştirilere neden olan münazara performansı vardı.


Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ünlü haber ve politika dergisi TIME, Perşembe akşamı Başkan Joe Biden ile Cumhuriyetçilerin adayı eski Başkan Donald Trump’ın kozlarını paylaştığı ilk yayın sonrası, Biden’ın eleştirilere neden olan performansını kapağına taşıdı.

Haftalık derginin kapağında sade bir kırmızı fon üzerinde “Panik.” ifadesi ve Biden’ın yürürken bir fotoğrafı vardı.

Başkan Biden, CNN kanalında yayınlanıp 90 dakika süren program boyunca, özellikle münazaranın girişinde sıkça bocalamış, duraksayan ve durağan ifadeleri Demokrat Parti içinden de eleştirilere yol açmıştı.

81 yaşında olan ABD Başkanı, 5 Kasım’da 60’ıncısı yapılacak başkanlık seçimlerinden günler sonra yeni yaşından gün alacak.

Yayından hemen sonraki gün Kuzey Carolina’daki mitinge katılan Biden, “Açık konuşayım, genç olmadığımı biliyorum” dedi ve ekledi, “Eskisi kadar rahat yürüyemiyorum, düzgün konuşamıyorum. Eskisi kadar iyi tartışamıyorum. Ama gerçekleri nasıl söyleyeceğimi hala biliyorum. Doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorum. Bu işin nasıl yapılacağını biliyorum. Milyonlarca Amerikalı gibi ben de biliyorum ki, yere düştüğünüzde ayağa kalkarsınız.”

Biden’ın bu sözleri münazara performansına yöneltilen eleştirilerin bir kabulü olarak görüldü.


Kuzey Karolina’nın Raleigh kentindeki mitingde 18 dakika boyunca konuşan Biden, Perşembe gecesi CNN’deki münazarada olduğundan çok daha canlı bir görüntü sergiledi ve sosyal medyada “işte dün gece ihtiyacımız olan performans buydu” yorumlarına yol açtı.

Nato’ya yeni kukla


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.