Ofis ve Ev Ortamının Fonksiyonel Mobilyaları: Çalışma Masaları

Dikkat gerektiren iş yerlerinde işlevselliği ile ön plana çıkan mobilyaların başında çalışma masası gelir. Aynı zamanda alanlara resmi bir karakter kazandıran modeller dekorasyon çizginizi de destekler. Bu modelleri ofis ortamında, genç ya da çocuk odasında rahatlıkla kullanılabilir, konsantrasyonunuzu maksimuma çıkarabilirsiniz. Genel olarak öğrenci ya da ofis tipi çalışma masası çeşitleri trend seçimlerden olsa da geniş bir çerçevede modelleri değerlendirebilirsiniz. Tüm bu süreçte ev ya da ofisinizde verimliliğinizi arttıracak modelleri Koçtaş web sitesinde keşfedebilirsiniz.

Çalışma Masaları

Çalışma Masası Seçerken Nelere Dikkat Edilebilir?

Mekanınızda ofis ya da ev alanlarınızı zenginleştiren modelleri seçerken bazı nüanslara dikkat edebilirsiniz. İş yaparken verimliliğinizi yükselten bu mobilyaların materyalini, renk geçişini, ebatlarını, kalitesini, fonksiyonel özelliklerini ve teknolojik tasarımlarını gözden geçirebilirsiniz. Bunun yanında mobilyayı kullanacak kişi sayısını ve yaş aralığını bilmeniz doğru seçimler yapmanıza yardımcı olur. Bu kapsamda çocuklarınızın ders çalışma masası seçimi yaparken yaşına ve kilosuna, bilgisayar kullanımına ya da çalışma süresini dikkate almanızda fayda var.

Diğer bir taraftan konforu arttıran kapaklı, çekmeceli, kitaplı ya da dolaplı modellere yönelmeniz ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Özellikle kitaplıklı çalışma masası alanlarınıza düzen kazandırırken kitaplarınızın, dosyalarınızın, klasörlerinizin görünür kılınmasını da sağlar. Eğer mekanınız sınırlı alana sahipse katlanır modeller kullanarak yer tasarrufu da sağlayabilirsiniz.

Çalışma masası dekorasyonuna karar verirken odanızda diğer mobilyalarla da uyumu yakalaması önemlidir. Bu açıdan renk tonları ve malzeme seçimi dekorasyon çizgisinin belirlenmesinde önem kazanır. Renk geçişinde açık tonlar olarak beyaz, açık gri, krem ya da pastel tonlar seçerseniz daha ferah bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ayrıca materyal seçiminde metal, demir, cam, ahşap ve MDF alternatiflerini değerlendirerek tercihlerinizi şekillendirebilirsiniz. Klasik bir stiliniz varsa cam ve gold tasarımlara, sade bir tarza sahipseniz pastel renkte ahşap görünümlü modellere ve endüstriyel bir stiliniz varsa antrasit renkle kombinlenmiş metal tasarımlara yönelebilirsiniz.

İşlevselliği Yüksek Çalışma Masası Modelleri

Tasarımların fonksiyonel dokunuşlarını iş ya da ders hayatına göre ayarlamanızda yarar var. Anaokuluna ya da okula yeni başlayanlar için çocuk çalışma masasında eğlenceli tercihler yapmanız ders verimliliğine büyük katkı sağlayabilir. Bu amaçla kız çocuklarında pembe ya da rengarenk mobilyalar ilgi çekerken erkek çocuklarında araba desenli ve mavi tonlar beğeni toplayabilir. Genç odalarında ise mobilyanın pratik olması önceliğe alınabilir, bu maksatla şarj edilebilir mekanizmaya ve USB girişine sahip modellere odaklanılabilir.

Genel olarak modelleri seçerken mobilyanın yüksekliğinin sandalyeye göre ayarlanabilmesi de avantajlarınızı katlar. Odanız ya da iş yeriniz minimal koşullara sahipse düzen kurabilmeniz için bol raflı ya da çekmeceli modeller nokta atışı olabilir.

çalışma masası modelleri

Diğer bir yandan iş ortamınızda seçeceğiniz modelin ofis dekorasyonu ile uyumlu olması önemlidir. Bu süreçte mobilyayı takım halinde almanız daha kolay seçimler yapmanızın yolunu açabilir. Genel bir çerçevede mekan analizi yaptığınızda ortamdaki boşlukları en iyi şekilde değerlendirmeniz oldukça kritik. Bunun için mekanınızın karakterine uygun köşe modeller seçimlerinizin ilk sırasında gelebilir. Köşe modelleri L ya da U şeklinde bulabilirsiniz, eğer mobilyayı ekip organizasyonlarında kullanacaksanız U şeklinde model merkezinize yerleşebilir.

Çalışma Masası Fiyatlarını Etkileyen Durumlar

Çalışma masası alternatiflerini fiyat olarak değerlendirirken modelin ebatları, tasarımı, kalitesi, işlevsel özellikleri ve teknolojik eklentileri belirleyicidir. Burada ev tipi modellerin büyüklüğünün daha minimal olması ofis tipi modellere göre daha ekonomik olmasını sağlayabilir. Ek olarak çalışma masası tasarımlarında raf, dolap, kitaplık, kilitli çekmece gibi birimlerin kullanılması fiyatları yukarı yönlü çıkarabilir. Tüm bu süreçte iş ya da öğrenim hayatınızı destekleyecek birbirinden özel çalışma masası modelleri arıyorsanız Koçtaş web sitesine göz atabilir, en beğendiğiniz modeli kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.