Şahan Gökbakar: Dünyanın her yerinde malikane alabilirim, niye ağaç kesip sit alanına kaçak villa yaptırayım?

Şahan Gökbakar

Şahan Gökbakar, hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı ve “Dünyanın her yerinde malikane alabilirim, niye Marmaris’te ağaç kesip sit alanına kaçak villa yaptırayım?” ifadelerini kullandı.

Komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki evine dair çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Gökbakar, evin detaylarının ve hatta fotoğrafının dahi çarpıtıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Fatih Altaylı’ya da sitem etti

• Artık hukuki süreç mi etkilenmeye çalışılıyor yoksa bir yerlerde baskı mı oluşturulmaya çalışılıyor bilemiyorum ama hep aynı taktik uygulanıyor. O yüzden bu konuyla ilgili pek bir açıklama yapmak istemiyordum. Ta ki bu sabah fikirlerine güvendiğim, değer verdiğim Fatih Altaylı beyefendinin benim hakkımda bilip bilmeden ileri geri konuştuğunu görünce. Ben kendisinden daha ciddi bir gazetecilik, yorumculuk yapmasını beklerdim. Beni telefonla arayıp sorabilirdi mesela. Sağlık olsun, yine de bir vesile oldu benim bu videoyu çekmeme.


• Resimlerde gösterildiği gibi 2 katlı evim yok, tek katlı 85 metrekare köy evi. Ben halihazırda var olan evi ve iskeleyi satın aldım. İlandan buldum. 2020’de yapı kayıtlı diye düşünerek, devletin verdiği belge vardı, gerekli incelemeyi de yapmıştım.

“Dünyanın her yerinde malikane alabilirim, niye Marmaris’te ağaç kesip sit alanına kaçak villa yaptırayım?”

• Konuşunca şımarık diyorsunuz da, dünyanın her yerinde malikane alabilirim, niye Marmaris’te ağaç kesip sit alanına kaçak villa yaptırayım? Bunun insanın yapması için su katılmamış gerizekalı olması lazım ya da güvendiği birileri olması lazım. Siz kafayı mı yediniz?

• İnşaat yapmadık ya. 2022 yılında yangından sonra bir anda yapı kayıt belgesi iptal oldu ve tapuya sit alanı diye şerh düşüldü, ben aldıktan 2 sene sonra. Bu ev yıkılsın dendi biz de dava açtık. Devam ediyor, durum bu.

Şahan Gökbakar’ın Instagram hesabından paylaştığı video:


NE OLMUŞTU?

Şahan Gökbakar’ın Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi’ndeki özel koruma altındaki koyda yer alan evi için Marmaris Belediyesi ekipleri inceleme başlattı.

Şahan Gökbakar’ın Selimiye’deki evinin imara uygunluğu araştırılıyor. Ekipler evin bulunduğu alanda imara aykırı bir durum olup olmadığı yönünde tespit yapacak.

Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunan ve “Doğal Karakteri Korunacak Alan” olarak tanımlanan sınırlar içindeki ev, Gökbakar’ın 2019 yılında satın aldığı özel mülk üzerinde yer alıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölgede yapılan düzenlemelerin imara aykırı olduğu gerekçesiyle 2021 yılında inceleme başlatmıştı.


Bakanlık yetkilileri, özel koruma altındaki bu koyda bulunan evin imara aykırı olduğunu tespit ederek, Gökbakar’ın yapı kayıt belgesini iptal etmiş ve bölgede tespit çalışmaları başlatmıştı.

Yunanistan, Altın Vize şartlarını değiştirdi: Yatırım miktarı 2 katına çıktı!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.