Vizyonda bu ay: Son Şarkı

Aşk filmlerinin unutulmazları arasında yer alan 2004 yapımı “Not Defteri” filminin kitabını yazan Nicholas Sparks’ın bu kez “Son Şarkı” eseri beyazperdeye taşındı.

son şarkı

Filmde, kariyeri uğruna ailesini yıllar önce terk etmiş olan bir baba, yaz tatilini ergenlik çağındaki kızı ve küçük oğluyla geçirme şansına kavuşuyor. Ancak New York’taki evinde olmayı tercih eden kızı iletişim kurma konusunda isteksizdir.

İlk aşklarla ikinci şansların kol kola gittiği bu aile, arkadaşlık ve kurtuluş hikâyesinde baba, iletişim kurmak için çareyi kızıyla tek ortak paydaları olan müzikte arıyor. ABD’nin güneyindeki küçük bir sahil kasabasında geçen aile içi çatışmaların anlatıldığı “Son Şarkı”, Julie Anne Robinson’un kamerasından çıktı.


Miley Cyrus, Greg Kinnear, Bobby Coleman’ın oynadığı “Son Şarkı”nın özelliği, yazar Sparks’ın yayınlandığı yıl içinde sinemaya uyarlanan ilk kitabı olması. Gösterim Tarihi: 11 Haziran

Koleksiyoncu

Testere filminin senaristlerinden olan Patrick Melton, Marcus Dunstan’ın birlikte kaleme aldığı ‘Koleksiyoncu’, en az “Testere” kadar aynı tonda dehşet bir yapım ile karşımızda.

Dunstan’ın aynı zamanda yönetmen koltuğuna oturduğu filmde, Josh Stewart, Michael Reilly Burke, Andrea Roth başrolü paylaşıyor. Kumar borcunu ödemek için, tesisatçı olarak çalıştığı evi soymaya karar veren Arkin’in başına kötü bir sürpriz geliyor.

Çünkü soymak için girdiği malikanede ev halkını esir almış psikopat bir katille karşı karşıya kalıyor. Son yıllarda gerilim sinemasında kapalı ortamların fazlaca kullanıldığını düşünürsek, “Koleksiyoncu”da birkaç karakter arasında geçen örneklerden sadece biri. Gösterim Tarihi: 04 Haziran

Ev 

Son yıllarda özellikle Uzakdoğu ve İspanyol Sineması’nda bir tutku haline gelen gerilim türüne olan merak, ülkemizde de etkisini gösterdi.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde epeyce yerli filme tanık olduk gerilim-korku türüne. Bunlara son örnek ise, Alper ve Caner Özyurtlu’nun yönettiği “Ev.” Televizyonda yayınlanan yarışma programı formatında olan filmde 24 saat içinde yaşananlar seyirciye aktarılıyor.

Canlı yayının başarılı bir şekilde devam ettiği sırada beklenmedik bir şey oluyor ve eve silahlı bir adam giriveriyor. Yarışmacılardan birini rehin alan bu adam, doğal olarak oyunun kurallarını değiştiriyor. Kural ise, final gecesinde birinci olan yarışmacı elemek istediği kişiyi öldürecek olması.

Yarışmacılar içeride ecel terleri dökerken, tüm Türkiye’de gerilimli saatlere tanık oluyor. Bu filmin gerçekçi olabilmesi için bir evin inşa edildiğini hatırlatalım. Ev’in başrollerini Deniz Celiloğlu, Kerem Atabeyoğlu, Alpay Atalan paylaşırken, Okan Bayülgen, Özge Ulusoy, Ece Üner gibi yakından tanıdığımız isimler de konuk oyuncu olarak katkıda bulunuyor. Gösterim Tarihi: 04 Haziran

Nanny McPhee: Büyük Patlama

Sinema dünyasının vazgeçilmez aktrislerinden biri olan Emma Thampson, 1993 yılında çektiği “Günden Kalanlar” filmiyle adından oldukça söz ettirmişti. Ama en çok da aktris, “Babam İçin” filminde Garry Conlon’un suçsuzluğunu ispat etmek için mahkemede yaptığı o muhteşem savunmasıyla hatırlandı. Oscarlı oyuncu, yıllar sonra senaryo yazımında da ne kadar iddialı olduğunu gösterdi.


Thampson, 2005 yılında ilkini yazıp, oynadığı Nanny Mcphee’yi devam ettiriyor. Aradan 5 yıl sonra “Nanny McPhee: Büyük Patlama” ile yeniden sinemaseverlerin karşısında olan Emma Thampson, uçan motosikletlerle heykellerin, ağaçlara tırmanabilen bir domuz yavrusunun ve yavru bir filin yardımıyla harekete geçiyor.

Dadı McPhee rolündeki Thampson, bu kez evdeki küçük yaramazlara yepyeni beş ders öğretmek için büyülü güçlerini kullanıyor. Susanna White’ın yönettiği Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal’ın oynadığı “Nanny McPhee: Büyük Patlama” tam bir aile komedi türünde. Gösterim tarihi: 11 Haziran 2010

Ayın DVD’si

Kan Arzusu

İntikam Üçlemesi’yle ve de özellikle o üç filmin tam ortasında duran bol ödüllü filmi İhtiyar Delikanlı ile tüm dünyada yoğun bir sevgi ve ilgiyle karşılanan Güney Kore’li yönetmen Park Chan-Wook’un son filmi “Kan Arzusu” 2009’da Cannes Film Festivali’nden Jüri Ödülü alarak ülkesine dönmüştü.

Kan Arzusu, Rahip Sang-Hyun’un insanların ölümcül bir virüsten kurtarılmasına yardım etmek amacıyla gizli bir aşı geliştirme araştırmasında gönüllü denek olmaya karar vermesiyle başlıyor. Ardından Rahip Sang-Hyun, bedenine kan nakline yaptırmasıyla yeniden hayata dönmeyi başarıyor. Yalnız bir sorun ortaya çıkıyor. Vücuduna nakledilen kan onu onu vampire dönüştürüyor.

Yönetmen: Chan-wook Park

Oyuncu: Kang-ho Song, Ok-bin Kim

Diller: Türkçe, Korece

Altyazı: Türkçe

Süre: 133 dk.


Üretici Firma: Kanal D Home Video

Vizyonda bu hafta: Doktor Strange


Köksal Aras
Reyim sorulmadan 1977 yılında ilk olarak İstanbul’da gözlerimi açtım. 17 yaşında medyanın içinde buldum kendimi. Önce bir radyo istasyonunda geceleri mırıldanmayla başlayan yolculuk, ardından çok önemli bir gazetenin durağıyla devam etti.