Adı Aşk Bu Eziyetin: Bursaspor taraftar sevgisi

Geçtiğimiz yıl, büyük bir sürpriz yaparak Turkcell Süper Lig’de şampiyon olan Bursaspor‘un taraftar sevgisini anlatan öykü beyazperdeye uyarlandı. Suat Oktay Şenocak’ın hem yazıp, hem de yönettiği “Adı Aşk Bu Eziyetin” adlı filmde sürpriz isim de yer alıyor.

adı aşk bu eziyetin bursaspor 2010

Bu ay vizyonda

Takımını bütün zorluklarla şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a da küçük bir rol verilmiş. Bursa, Eskişehir ve İstanbul’da çekimleri yapılan filmde, bir anlamda gerçek taraftarlığı ve taraftar ruhu da masaya yatırılıyor. Lig tarihimizin unutulmaz golcüleri arasında yer alan Metin Oktay’a atıfta bulunmayı unutmayan “Adı Aşk Bu Eziyetin”de dramatik bir konu işleniyor. Filmin özünde taraftarların arasındaki kirli ilişki yumağı anlatılırken, geri planda Bursaspor sevgisi sonuna kadar işleniyor. Belki de Bursa’da gösterime girdiğinde, her yeşil-beyazlı taraftarların kendisini bulabileceği bir yapım “Adı Aşk Bu Eziyetin.” Başrollerini Yusuf Günay Güney, Altuğ Görgü ve Arzu Tan Bayraktutan’ın oynadığı film de daha önce oyunculuk yapmamış gerçek taraftar grupları da yer alıyor. “Adı Aşk Bu Eziyetin” filiminde hayatın 90 dakikadan ibaret olmadığı bir kez daha hatırlatılıyor. Gösterim Tarihi: 03 Eylül

***


Ustura

Desperado ve Bir Zamanlar Meksika’da filmleriyle sinema dünyasına damga vuran yönetmen Robert Rodriguez kendisinin kaleme aldığı “Ustura” ile karşımızda. Quentin Tarantino’nun 50 milyon dolar koyarak yapımcılığını üstlendiği film aslında Rodrigez’in “Grindhouse” adlı filminin fragmanından esinlenerek çekildi.

ustura film sinema vizyonda 2010

Ustura Rodrigez hayranları tarafından uzun zamandır bekleniyordu ve tüm dünyayla birlikte aynı anda ülkemizde de gösterime girecek. “Ustura”nın dikkat çeken yanı ise, kariyerli oyuncuların bir arada olması. Robert De Niro, Jessica Alba, Lindsay Lohan, Hollywood’un her daim aranılan yüzleri bu filmde buluştu. “Ustura”da Meksikalı eski bir federal olan Machete’nin bir politikacının kokuşmuş işlerini yapmak zorunda kalmasıyla başına gelenler anlatılıyor. Film aksiyon ve gerilim türünde. Gösterim Tarihi: 03 Eylül

***

Centilmen

2006 yılındaki Syriana ile canlandırdığı karakter ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar’ı kucaklayan George Clooney, Anton Corbijn imzalı “Centilmen” ile başrolde karşımıza çıkıyor.

centilmen film sinema vizyonda 2010

Yakışıklı oyuncu bu kez centilmen bir kiralık katili canlandırıyor. Filmde Hollywood’da klasikleşmiş bir konu olan kiralık katilin son işini yapmadan önce aşık olmasıyla yaşadığı gel-gitler anlatılıyor. “Control” filmi ile haklı bir saygınlık kazanmış yönetmen Anton Corbijn’in ikinci filmi Centilmen. Clooney’in yanında Violante Placido, Paolo Bonacelli ve Thekla Reuten de filmde başrolü paylaşan oyuncular. Gösterim Tarihi: 10 Eylül

***

Ölümcül Deney 4: Ölümden Sonra

Paul W. S. Anderson’ın hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği ve Milla Jovovich, Wentworth Miller, Ali Larter ile Spencer Locke’nun oynadığı Resident Evil: Ölümden Sonra 3D olarak tüm dünyayla birlikte aynı anda ülkemizde gösteriliyor.

olumcul deney film sinema vizyonda 2010

8 yıl önce Ölümcül Deney filmi vizyona girdiğinde, seyirciden büyük beğeni toplayan film, peş peşe seriyi de beraberinde getirdi. Bu ay dördüncüsüyle karşımıza çıkacak olan film de, virüsün etkilerinden insanlar zombiye dönüşürken, Alice, sağ kalanları kurtarma macerasını kaldığı yerden sürdürüyor. Aksiyon, gerilim türünde olan “Ölümcül Deney 4: Ölümden Sonra” meraklısını bakalım bu kez koltuğa yapıştırabilecek mi? Gösterim Tarihi: 10 Eylül

***


Ayın DVD’si

yüreğine sor dvd  tuba büyüküstün film sinema keyfi 2010

Yüreğine Sor

Engeli de kendi kadar büyük bir aşk hikayesi… Farklı inançlar saf bir aşka engel olabilir mi? Doğu Karadeniz’de 19. yüzyıl sonları… İki genç insan, Esma ile Mustafa birbirini sevmiştir. Gelecek; ancak birlikte olduklarında anlamlıdır onlar için. Yoksa hayatın bir değeri yoktur. Ne var ki, bu aşkın döneme ve yöreye özgün bir engeli bulunmaktadır: Mustafa gizli Hıristiyan’dır. Esma dahil herkes onu Müslüman sanmaktadır. Yusuf Kurçenli’nin farklı dinlerin aşkını anlattığı film, vizyona girdiğinde bir hayli ses getirmişti. TV dizilerinden tanıdığımız Tuğba Büyüküstün Esma karakterini başarıyla canlandırırken, Kenan Ece’de yeteneklerini konuşturuyor.

Yönetmen: Yusuf Kurçenli

Oyuncular: Tuba Büyüküstün, Hakan Eratik, Kenan Ece

Diller: Türkçe

Altyazı: İngilizce.

Süre: 120 dk.

Üretici Firma: Kanal D Home Video

 

İlgili yazılar

Vizyonda Keyifli Bir Komedi: St. Vincent

Vizyonda Müzikal Bir Savaş: Whiplash


Televizyon ve Sinema’da Kemal Sunal Güldürüsü


 

Köksal Aras
Reyim sorulmadan 1977 yılında ilk olarak İstanbul’da gözlerimi açtım. 17 yaşında medyanın içinde buldum kendimi. Önce bir radyo istasyonunda geceleri mırıldanmayla başlayan yolculuk, ardından çok önemli bir gazetenin durağıyla devam etti.