Ölümü Seçmek 1: Leyla Zerger Sidal

tehlikeli oyunlar,
anılar ve gerçekler arasında kurgulanmış;
hatırlamak, yaşamak ve ölmek üzerine
bir roman, bir macera, bir bakış

Ölümü Seçmek Leyla Zerger Sidal

Unutmak, bir daha asla hatırlamamak için hafızanı bile sildirmeyi göze alacağın sır ne olabilir? Nedir seni sen olmaktan bile vazgeçiren şey Elif?


Elif, büyük bir sırrı kendisinden bile saklamak için akla gelmeyecek bir yöntem seçiyor. Hafızasını sildirip, bir başka Elifin hayatını yükletiyor. Artık bir genetik mühendisi değil, İngilizce hocası; bir realist değil, takıntılı bir kadın.

Bu sırrın ve Elifin peşindekiler ise amaçlarına ulaşmak için her yolu deniyor. Onlar için en önemli şey Elifin yaşaması ve hatırlaması. Sonra da kendi taraflarını seçmesi.
Üç büyük örgütün ortak hedefi olmak ve hâlâ dahi kalmak, Elif’i kimsenin öngöremediği bir maceraya sürüklüyor.

Onu İstanbul’dan ayırıp, Lizbon ve Parise götüren sadece içgüdüleri miydi yoksa bir tuzağın içine doğru mu çekiliyordu?

[divider]

Sayfa Sayısı : 303 – Baskı (2013) – Dili : Türkçe – Yayınevi : Erik Yayınları

www.erikyayinlari.com

www.leylazerger.com

Satın almak için tıklayınız: IDEFIX

[divider]

Leyla Zerger hakkında yazılanlar

Leyla Zerger, Yirmi Üç On’un bu ilk kitabında kahramanı Elif’i her felaket ile aslında düşündüğünden çok daha karmaşık bir çıkmazda gezdiriyor. Bu Türkiye’yi aşan kovalamacada yazar, okuyucularını işin içinde siyasetin de karıştığı bir maceraya davet ediyor.
(Cumhuriyet Kitap)

Leyla Zerger, bizi hiç bilmediğimiz belki de ilgilenmediğimiz başka dünyalarla tanıştırıyor ve buu yaparken de nefessiz kalmamıza neden oluyor.
(Vatan Gazetesi / Mustafa Mutlu)

İyi ve kötünün çıkışının aynı olduğu birbirinden kopamayacak kadar grifit halini, inanılmaz bir tempo, lezzetli bir anlatımla kurgulayan Leyla Zerger’e kocaman bir bravo.
(Güneş Gazetesi / İdil Çeliker)


Dahi bir kadın, gizli bir formül, büyük hırslar sürpriz ama sabırsızlıkla beklenen bir son.İstanbul, Lizbon, Paris’te birbirini nefes nefese takip eden olaylar, merak uyandırısı bir anlatım ve sürükleyici bir kurgu ile Elif’i gerçek kimliğine adım adım yaklaştırıyor.
(İndigo Dergisi / Mehmet Karaarslan)

Ve hatta

Bu yazın, benim açımdan sürpriz kitabı tarz olarak Dan Brown ve Grange arasında denilebilir. Dengeli bir karışım olmuş, detaylar oldukça güçlü ama Dan Brown kadar detaya boğmuyor veya Grange gibi kitabın sonlarından konu dağılmıyor.
(Ekşi Sözlük / Encarta)

[divider]

biyografiBiyografi: Leyla Zerger Sidal

Leyla Zerger 1970 yılında dünyaya gelmiş. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite derken öğrencilik hayatında her sınıfın en iyi kompozisyonlarını yazmış. O yıllarda bol bol şiir ve şarkı sözü, ısmarlama metinler derken, yazmanın kendisi için taşıdığı büyük anlamı ve ruhunu nasıl beslediğini keşfetmiş.

Türk Hava Yolları, Birleşmiş Milletler ve Türk Haberler Ajansı’nda yani,  İstanbul ve Ankara’da çalışıp hem özgeçmişine eklediği tecrübeleri hem de özel hayatına kazandırdığı anılarını oluşturmuş.

Leyla ZERGER son 10 yıldır,  uluslararası bir şirkette “Bölge İş Geliştirme Müdürü” olarak çalışıyor. Ayrıca çalıştığı şirkette, şirket içi eğitimi ile başlayan tiyatro çalışmalarında yer almış.  3 yıldır şirket çalışanları olarak ‘Lüküs Hayat’ ‘Oyun Karıştı’ ve en son geçen aralık ayında ‘Keşanlı Ali’yi sahnelemişler. Her oyunları yaklaşık 1.500 kişi tarafından izlenmiş ve övgüler almış.

Leyla Zerger ilk romanı olan ‘YirmiÜç On’un hemen ardından, gördüğü ilgi ve topladığı övgülerle yola çıkarak yazarlık hayatının ikinci eserini de tamamladı. Türkiye’de kadın yazarların pek de girmedikleri böyle bir konuda roman yazmak için kendisi şunları söylüyor.

‘Yazmak benim için kendimi tekrar etmekten öteye gitmeli, sürekli öğrenerek bir şeyler yaratmaya çalışıyorum. Bu da hem beni daha güzel şeyler ortaya çıkarmak için yönlendiriyor, hem de ruhumu daha özgür kılıyor’

İlk romanın devamı niteliğinde olan ‘YirmiÜç On 2012’  İstanbul, Barselona ve Singapur’da yaşanan büyük macerayı anlatıyor. İlk roman ‘YirmiÜç On’un sonunda okuyucunun aklında kalan soruların cevaplanmasını sağlayacak olan devam kitap dizisi, ‘Ölümü Seçmek’ 2013’de Leyla Zerger’in hayranları ve takipçileri ile buluştu.

[divider]

Leyla Zerger ile Gerçek Macera Başlıyor: 23 On


Satın almak için tıklayınız: IDEFIX


Hale Karaarslan
İndigo Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü ve Yayıncı olarak görev yapıyor. İndigo Dergisi’ni kendisi ve yazarlar için bir okul olarak görüyor. Yaşama ve insana dair pek çok şey öğrenerek, yürekleri sonsuz güzellikle çarpan bir sevgi ailesinin içinde her gün biraz daha maskelerinden arınarak, özünü, kendi olanı buluyor. İki harika çocuğunun öğretmenliğinde ve eşinin her konuda kendisini destekleyen sevgisi eşliğinde öğrenmeye devam ediyor. İstanbul ve Marmaris'te yaşıyor.